Orai keisis: savaitgalį atsipūsime nuo kritulių, bus šalčiau

Shutterstock nuotr.

Paskutinėmis darbo dienomis šalyje viena kritulių banga keis kitą, bus vėjuota ir truputį šilčiau, tačiau neilgam. Savaitgalį krituliai išseks, daugelyje vietovių galimi pragiedruliai, o dangus negausiai varvės tik šen bei ten. Šiluma tuo metu sparčiai trauksis iš Lietuvos – pamažu artinsis šaltesni orai.

Ketvirtadienį krituliai šalį tarsi padalins į dvi dalis: vakarų , pietų Lietuvoje vyraus daugiausiai lietus, o šiaurės rytiniuose šalies rajonuose sniegas, šlapdriba. Numatomas gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas, kuris stipriausias bus pajūryje. Vilniuje dieną vyraus mišresni krituliai, oras šils iki 5 laipsnių. Kaune vyraus lietus, kurio antroje dienos pusėje jau bus gerokai mažiau. Termometrai fiksuos 6–7 laipsnius šilumos. Šiauliuose bus apie 4–5 laipsnius šilumos, palis. Pajūryje numatomi vėjuoti orai, temperatūra šoktels iki 8–9 laipsnių, protarpiais lynos.

Penktadienio naktį vietomis pragiedruliai, nedideli krituliai galimi vos kai kur. Keliuose pravers atidumas – vietomis formuosis plikledis. Ryto metu į šalį pro vakarinius šalies rajonus plūstels nauja kritulių banga, išsilaikys apysmarkis vakarų, pietvakarių vėjas. Dieną temperatūra jau bus gerokai kuklesnė nei ketvirtadienį. Vilniuje naktį debesys praretės, šals iki –1 laipsnio. Įdienojus nuvilnis mišrūs krituliai, bus apie 2 laipsnius šilumos. Kaune naktį temperatūra svyruos apie 1 laipsnį šilumos. Dienos metu vyraus lietus, galima ir šlapdriba, bus apie 3–4 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktį be kritulių, termometrai fiksuos 1 laipsnį šilumos. Dieną galimas nedidelis lietus, protarpiais ir šlapios snaigės, oras šils iki 3 laipsnių. Pajūryje ir toliau pūs smarkus vėjas, merks lietus. Naktį bus apie 4, dieną apie 7 laipsnius šilumos.

Šeštadienį vėjas nerims, ypač prie jūros. Vietomis numatomi pragiedruliai, laipsniu kitu temperatūra dar pažemės. Vilniaus ir Kauno apylinkėse nakties ir dienos temperatūra skirsis mažai, bus apie 1–3 laipsnius šilumos, o vakarėjant oras jau sparčiai vės. Dieną numatomi pragiedruliai. Šiauliuose vyraus 0–1 laipsnio šiluma, gali pasirodyti viena kita snaigė, o protarpiais pro debesis ir saulė žvilgtels. Pajūryje bus vėjuota, debesys taškysis krituliais, ypač naktį. Temperatūra svyruos apie 2–4 laipsnius šilumos.

Sekmadienį bus šalčiau, jau ir dienos metu vietomis temperatūra vargiai kils virš nulio. Protarpiais kai kur debesys prasiskirstys, o rytiniuose šalies rajonuose antroje dienos pusėje galimas sniegas, pajūryje – lietus ir gūsingas vėjas. Vilniuje vyraus apniukęs dangus, naktį šals iki –3 laipsnių. Dieną snigs, bus apie nulį. Kaune numatomi pragiedrėjimai. Naktį bus apie –1 laipsnį šalčio, o dieną apie 1 laipsnį šilumos. Šiauliuose temperatūra svyruos apie nulį. Dienos metu dangus išsigiedrins. Pajūryje vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais palis, kris šlapdriba. Vyraus 3–4 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį šaltuko gniaužtai dar labiau sustiprės: vietomis naktį atšals iki –5 laipsnių, dieną irlaikysis silpnai neigiama temperatūra, numatomi pragiedruliai. Antradienį šalį vėl užgrius pokyčiai: pakils pietinių krypčių vėjas, plūstels šiltesnis oras ir gausūs krituliai.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai