Antonio Banderas filmografijoje – Pablo Picasso vaidmuo

Emmy ir Auksiniam gaubliui nominuotas aktorius Antonio Banderas ėmėsi kurta ekscentriškojo Pablo Picasso vaidmenį dokumentiniame seriale „Genijus“.

„National Geographic“ kanalu rodytas filmas „Genijus“ šiųmetiniuose Emmy apdovanojimuose buvo nominuotas 10 kategorijų. Antrajame sezone filmo kūrėjai pristatys tikrais faktais paremtą istoriją apie ispanų tapytojo Pablo Picasso darbus ir gyvenimą – vieno įtakingiausių ir labiausiai 20 a. pasižymėjusį menininką.

„Pablo Picasso mane visuomet žavėjo ir aš jaučiu nuoširdžią pagalbą šiam žmogui. Mes net ir gimę esame tame pačiame Malagos mieste Ispanijoje. Aš be galo džiaugiuosi bendradarbiavimu su visa „National Geographic“ kūrėjų komanda, taip pat Brian Grazer ir Ron Howard, kurie suteikė man progą pristatyti vieno inovatyvaiusių pasaulio tapytojų autentišką gyvenimo istoriją“, - sako Antonio Banderas.

„Šiam vaidmeniui Antonio pasirinkome labai natūraliai. Jis, kaip ir Picasso, turi stereotipų nesuvaržytą požiūrį į gyvenimą, kuris filmui suteiks papildomo žavesio“, - pastebi filmo prodiuseris Ron Howard. – Šis aktorius turi tokią didžiulę patirtį, kuri suteiks garsaus dailininko gyvenimui papildomo tikrumo.“

„Banderas ne vienoje juostoje įkūnijo tokius gerai žinomus žmones kaip Pancho Villa ir Ernestas Che Guevara, jo įtaiga šioms istorijoms suteikė naujų spalvų. Aš jau dabar nekantrauju pamatyti Antonio interpretaciją“, - sako vienas iš juostos kūrėjų Brian Grazer.

Antrąjį serialo „Genijus“ sezoną nuspręsta kurti po itin sėkmingo pirmojo sezono, kuris buvo nominuotas Emmy apdovanojimams 10-yje skirtingų kategorijų. „Genijus“ taip pat tapo sėkmingiausiu kada nors sukurtu serialu, jį žiūrėjo daugiau nei 45 milijonai žiūrovų visame pasaulyje.

Pablo Picasso (pilnas vardas Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano María Remedios de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso) didžiąją gyvenimo dalį praleido Prancūzijoje, kur susipažino su tokiomis garsenybėmis kaip Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque ir Jean Cocteau.

Aistringa Picasso prigimtis ir neišsenkantis troškimas kurti buvo neatsiejami nuo jo asmeninio gyvenimo. Kaip ir pirmojo „Genijus“ sezono pagrindinis veikėjas Albertas Einšteinas, Pablo Picasso į pasaulį žiūrėjo netradiciškai palaipsniui keisdamas visuomenės požiūrį į meną ir kūrybą apskritai. Produktyvus menininkas iš viso sukūrė per 50 tūkst. darbų, iš kurių labiausiai žinomi Senasis gitaristas, Gernika, Avinjono mergelės.

Serialą „Genijus“ kuria jungtinės pajėgos: Fox 21 televizijos studija, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment ir EUE/Sokolow. Filmo premjera – 2018 m.

Antonio Banderas, dokumentinis serialas, national geographic, serialai, serialas genijus, tv serialai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai