Kaip rūpintis zomšiniais batais?

Shutterstock nuotr.

Daugelis renkasi zomšinius batus dėl dailios jų išvaizdos ir akį traukiančio dizaino, tačiau tam, kad tokia jų išvaizda būtų galima džiaugtis pakankamai ilgą laikotarpį, teks įdėti ir šiek tiek pastangų. Iš šios medžiagos pasiūti batai dažniausiai yra pakankamai jautrūs įvairioms dėmėms ir yra sunkiai nuvalomi – kaip reikėtų rūpintis zomšiniais batais?

Pirmiausia, įsigijus naujus zomšinius batus, bus būtina ir jų impregnavimo priemonė – tokiu būdu bus galima apsaugoti šią avalynę nuo drėgmės, purvo ar kitų galimų nešvarumų. Šiuo atveju vertėtų rinktis būtent zomšiniams batams skirtą priemonę arba universalų impregnantą – juo reikėtų išpurkšti visą gaminį ir tuomet leisti jam išdžiūti. Ant pasirinktos valymo priemonės bus nurodyta ir tikslesnė instrukcija, o šią procedūrą reikėtų pakartoti ne mažiau kaip vieną kartą per metus.

Iš zomšos pagamintą avalynę rekomenduojama laikyti vėsesnėje vietoje, kurioje nebūtų tiesioginių saulės spindulių, kadangi dėl jų gali pakisti batų spalva ar atsirasti kitos nemalonios deformacijos. Vis dėlto, kadangi naują avalynę įsigijote nešiojimui, laikui bėgant nepavyks išvengti ir pirmųjų dėmių. Šiuo atveju svarbiausia ilgai nelaukti ir neleisti jai įsisenėti.

Vis dėlto, svarbu nepamiršti, jog zomšinių batų nerekomenduojama plauti, kadangi po tokių procedūrų avalynė tampa mažiau elastinga. Taigi, pirma procedūra, kurią teks atlikti prieš ją nuvalant – kruopščiai išdžiovinti batus. Šiuo atveju nerekomenduojama avalynės dėti prie šildymo prietaisų, kadangi jie taip pat gali deformuoti turimus batus – geriausia juos džiovinti kambario temperatūroje, o jeigu tokios galimybės nėra, į jų vidų galima įdėti popieriaus, kuris ir sugers visą susikaupusią drėgmę. Šiuo atveju verčiau nesirinkti laikraščių, kadangi juose esantis rašalas gali įsigerti į Jūsų avalynę.

Tuomet specialiu šepetėliu reikėtų nuvalyti susikaupusį purvą ir kitas dėmes – visuomet valykite ta pačia kryptimi ir iškart galėsite pastebėti, jog batai atrodo kur kas naujesni. Jums taip pat prireiks šepetėlio ar kempinės, skirtos sausam šio tipo batų valymui priemonės, o toliau užteks atlikti įprastines procedūras, kaip ir nešiojant kitos rūšies avalynę. Rimtesniems įbrėžimams rekomenduojama rinktis trintuką (geriausia, jeigu jis būtų pritaikytas būtent zomšai), o nebijantiems rizikuoti dailia batų išvaizda siūloma išbandyti sužiedėjusios duonos plutelę. Vis dėlto, prekyboje ir elektroninėje parduotuvėje Pigu.lt šiuo metu galima rasti pakankamai kokybiškų ir patikimų priemonių, kurios leis tinkamai prižiūrėti zomšinius, suaugusiųjų bei vaikiškus batus ir jaustis užtikrintiems, jog jie nepakeis savo pirminės išvaizdos.

Batus bei batų priežiūros priemones internetu gera kaina įsigysite pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

kaip atnaujinti zomšinius batus, kaip prižiūrėti zomšinius batus, zomšiniai batai, zomšinių batų priežiūra, zomšinių batų valymas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai