Now Reading
10 žingsnių ruošiant automobilį žiemai

10 žingsnių ruošiant automobilį žiemai

10 žingsnių ruošiant automobilį žiemai

Sinoptikams prognozuojant netrukus ateisiantį pirmąjį sniegą, „Ogmios miesto“ Mašinų kvartalas parengė patarimus vairuotojams, kaip paruošti automobilį žiemai.

1.Prieš keisdami padangas, patikrinkite jų protektorių.

Pagal KET reikalavimus minimalus protektoriaus gylis žieminėms padangoms yra 3 mm. Jei jūsų senųjų padangų protektoriaus gylis mažesnis, teks pirkti naują komplektą. Laiko sutaupysite apsilankydami Ogmios miesto Mašinų kvartale, kuriame yra įsikūrę net 8 specializuoti padangų centrai.

Be to, vasarines padangas čia galima palikti saugojimui. Vasarines padangas į žiemines ar universalias reikalaujama pasikeisti iki lapkričio 10 d., tačiau pasak „Egzotikos“ atstovės Eglės Lipeikytės, tai padaryti rekomenduojama vidutinei paros temperatūrai pasiekus 7 laipsnius, nes, prasidėjus pirmiesiems šalčiams, geriau nerizikuoti važinėjant vasarinėmis padangomis, turinčiomis kelis kartus mažesnį sukibimą su sniegu ir ledu.

„Girilio“ serviso vadovas Tadas Giedrys primena žiemai patikrinti ir atsarginį ratą, o jei jūsų automobilio ratas pritvirtintas prie automobilio dugno – pasitikrinti, ar jį priveržiantys varžtai nėra užrūdiję.

2.Patikrinkite automobilio stabdžius.

Prieš žiemą reikia įvertinti, ar ne laikas keisti kad ir ne iki galo nusidėvėjusias stabdžių trinkeles, nes dėl skirtingų ratų stabdymo momentų automobilis gali slysti šonu. Kartą per dvejus metus, nepriklausomai nuo kilometražo, reiktų pasikeisti ir stabdžių skystį.

3.Patikrinkite akumuliatorių ir generatorių.

Prasidėjus šalčiams, neretas vairuotojas susiduria su automobilio užvedimo problemomis, kurios viduryje žiemos gali baigtis visiškai „numirusiu“ akumuliatoriumi, todėl siūloma pasitikrinti ir jį.

4.Sureguliuokite šviesas.

Kai tamsus paros metas ilgėja, prasideda lietūs ir sniegas, netvarkingas šviesų veikimas didina autoįvykių tikimybę. „Girilio“ serviso vadovas rekomenduoja patikrinti, ar lemputės šviečia, ar nesubraižytas stiklas, ar šviesos gerai sureguliuotos. Jei jos šviečia per arti, vairuotojas apriboja savo matomumo lauką, jei per toli – akina priešpriešiais atvažiuojančius vairuotojus.

5.Pasikeiskite valytuvus.

Ne mažiau, nei tinkamas šviesų sureguliavimas, saugiam vairavimui svarbus kokybiškas stiklų valymas. Specialistai rekomenduoja valytuvų šluoteles keisti kiekvieną rudenį.

6.Įsipilkite žieminio langų plovimo skysčio.

Žiemą, kuomet iš po ratų ant langų tykšta purvinas šlapias sniegas, svarbu, kad langų skystis nebūtų užšalęs. Todėl vasarinį skystį patariama išpurkšti per spalio mėnesį ir įsipilti žieminio.

7.Sutepkite durų spyneles.

Durų ir bagažinės dangčio spynelės gali užšalti, o sugadintos spynelės keitimas kainuoja 40-80 Lt. Todėl pasirūpinkite lengvu automobilio atidarymu ir sutepkite spyneles specialiu skysčiu, kurio neveikia šaltis. Jo kaina apie 10 litų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8.Patikrinkite salono šildymo sistemą.

Tam reiks nuvykti į servisą, kur bus patikrina, ar gerai cirkuliuoja aušinimo skystis per salono šildytuvo radiatorių, ar nėra užterštas salono oro filtras. Naujas oro filtras kainuoja apie 40 L, o jo pakeitimas – papildomai 30-40 Lt. Salono oro filtrą rekomenduoja keisti kas 20-30 tūkst. km.

9.Po automobilio plovimo patepkite durelių gumas specialiu silikonu.

Žiemą automobilį reikia plauti dažniau, nes ant jo paviršiaus kaupiasi nuo važiuojamos dalies patekusi druska. Nuplovus automobilį šaltuoju sezonu, svarbu patepti durų ir bagažinės dangčių sandarinimo gumas specialiu silikonu, kad jos neprišaltų ir nenusiplėštų, bandant atidaryti duris.

10.Pasitikrinkite, ar neatėjo laikas keisti tepalus ir alyvas.

Nors tepalai ir alyvos keičiamos priklausomai nuo kilometražo, atkreipkite dėmesį kaip tik dabar – jei laikas juos keisti, laiko ir pinigų sutaupysite atlikdami tai kartu su padangų keitimu.

Visos Ogmios miesto mašinų kvartalo akcijos, susijusios su automobilių paruošimu žiemai, pateikiamos tinklapyje Ogmiosmiestas.lt. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top