Žvaigždžių treneris Paulius Ratkevičius: „Kelionės – viena didžiausių vertybių gyvenime“

Vienam žinomiausių šalies trenerių Pauliui Ratkevičiui kelionės seniai tapo vienu iš efektyviausių būdų atitrūkti nuo kasdienybės, pažinti skirtingas šalis ir kultūras bei pasiilgti savo mylimos veiklos. Su charizmatišku, visad pozityviu ir energingu Pauliumi kalbamės apie keliones, aktyvų laisvalaikį ir vasaras Lietuvoje.

Kaip dažnai atostogauji ir kokias šalis renkiesi?

Kadangi dirbu daug ir intensyviai, stengiuosi atostogauti kartą per du mėnesius, kad atgaučiau jėgas ir pasiilgčiau savo mėgstamos veiklos, aplinkos. Renkuosi dviejų tipų keliones: arba kalnai, kuriuos labai mėgstu žiemą (snieglenčių sportas yra mano aistra) arba šilti kraštai. Į kalnus važiuoju kartą per metus, tad likusios kelionės yra į šiltus kraštus.

Ką Tau reiškia kelionės?

Man - kelionės viena didžiausių vertybių. Tikiu, kad senatvėje būsiu vienas tų, kuris džiaugsis apkeliavęs visą pasaulį. Dažniausiai keliauju Europoje, tačiau esu buvęs ir Amerikoje, Karibuose. Ateinančią žiemą norėčiau aplankyti Aziją.

Ar, prieš renkantis viešbutį, pasidomi, kad jame būtų ir sporto salė?

Per atostogas laiką stengiuosi leisti aktyviai, tad į tai, ar viešbutyje bus sporto salė, dėmesio visai nekreipiu.

O jei reikia, netoliese visada galima rasti pakankamai gerų salių, kur treniruotė dažniausiai būna kokybiškesnė, nes dažnai, nors ir gero viešbučio sporto salėje, galima rasti tik kelis kardio treniruoklius bei porą svarmenų.

Esi aktyvus ir atostogų metu, kaip dažniausiai leidi laiką, kaip pramogauji?

Mėgstu labai daug skirtingų veiklų: nuo futbolo, krepšinio iki mini golfo, kartingų ar vandens sporto. Visad stengiuosi paspardyti kamuolį paplūdimyje ar pamušinėti kamuoliuką su raketėmis. Kadangi esu iš tų, kurie kelionėse nori daug pamatyti, mano nueitų žingsnių kiekis per dieną būna tikrai didelis. Mane žavi daug kas, tad mane sudominti aktyvia veikla yra labai lengva.

Ar Tau svarbu geras maistas viešbučių restoranuose?

Man svarbu, kad būtų didelis maisto pasirinkimas, taip pat ir nauji skoniai. Būdamas svetur, visuomet stengiuosi paragauti šalies tradicinių patiekalų. Žinoma, atostogų metu renkuosi daug baltymų turintį maistą (žuvį, mėsą).

Kiekvienos šalies virtuvė gali tą pačią žuvį ar mėsą pagaminti skirtingai, o kadangi aš esu kulinaras, man tai yra labai įdomu. Man taip pat svarbu, kad viešbučio restorane būtų neriebaus, padažais nepermirkusio maisto, nes per atostogas nepamirštu sveikos mitybos. Nors, žinoma, atostogaudamas suvalgau daugiau saldumynų nei įprastai (juokiasi).

Ar sugrįžti į tas pačias šalis, ar renkiesi vis naujas, dar nematytas?

Anksčiau kelias žiemas esu leidęs Ispanijoje, tad kurį laiką vykdavau ten pat. Pastaruosius porą metų atostogauju dažniau ir trumpiau, po savaitę, tad kelionės kryptis kiekvieną kartą skiriasi.

Vasarą renkiesi Lietuvos kurortus ar irgi trauki į šiltus kraštus?

Vasarą niekuomet nevažiuoju iš Lietuvos, nes nuo gegužės iki rugsėjo mūsų kraštas tampa tobuliausia vieta pasaulyje. Turime fantastiško grožio miškus, ežerus pajūrį. Labai mėgstu vykti pas draugus į sodybą prie ežero, kepti kepsnius, žaisti tinklinį, kaitintis pirtyje – man tai yra pats geriausias poilsis. Vasarą į pajūrį nuvažiuoju kartas nuo karto, o nuvykęs ten renkuosi ramesnes vietas.

kelionės, Paulius Ratkevičius, sportas, sporto treneris, turizmas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai