Now Reading
Londone duris atvėrė lietuviško piešinio paroda

Londone duris atvėrė lietuviško piešinio paroda

Londone duris atvėrė lietuviško piešinio paroda

Ketvirtadienį, spalio 14 d., Londono „Frieze“ menų mugės pradžios šurmulyje duris atvėrė ir LR Ambasada, pristatanti piešinių parodą „Piešinys. Lietuva“.

Londone gyvenantys ar besisvečiuojantys turės galimybę su 30 darbų ekspozicija susipažinti iki pat gruodžio 17 d.

Parodos kuratorė Birutė Pankūnaitė pastebi, jog „piešinys, itin trapi ir imli meninė forma, demokratiškai sugeria visus menininkų fantazijos vingius. Kadangi jis dehierarchizuotas, nepasiduodantis žanrinei klasifikacijai, nevalia piešinio skirstyti į „lietuvišką“ ar kitokį.

Nors lietuviško piešinio parodoje galima įžvelgti kritinių tautinės simbolikos interpretacijų, žaidimo stereotipiniais įvaizdžiais ir identiteto paieškų, vis dėlto viską nurungia begalinė realybė, nepripažįstanti kultūrinių barjerų. Savarankiškam, atviram bei nebaigtiniam piešiniui negalioja migracijos ar politikos dėsniai, jis kliaujasi fantazija, intuicija, nuojauta, skoniu, stiliumi.“

Visi parodos dalyviai – Ray Bartkus, Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė, Arūnas Gudaitis, Linas Jablonskis, Dainius Liškevičius ir Gintaras Makarevičius – yra Vilniaus dailės akademijos auklėtiniai, studijavę grafiką (Ray Bartkus), skulptūrą (Arūnas Gudaitis ir Dainius Liškevičius), tapybą (Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė ir Gintaras Makarevičius), meno istoriją ir teoriją (Linas Jablonskis).

Vieni tebetapo plačiaformačius ekspresionistinius paveikslus, kiti kuria video- ar konceptualųjį meną, fotografiją, treti kuria scenografijas teatro spektakliams. Bet visi jie kartkartėmis piešia. Išimtį sudarytų menotyrininkas Linas Jablonskis, kuris piešia nuolat ir tik piešia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Spalis Londono meno kalendoriuje yra vizualiųjų menų mėnuo, kuomet miesto muziejai ir galerijos atidaro svarbiausias metų parodas. Džiugu, kad šįmet su Lietuvos menininkų piešinių ekspozicija bus galima susipažinti metropolyje, multikultūriniame kontekste.

Parodą, veikiančią iki gruodžio 17 d., aplankyti galima kiekvieną darbo dieną nuo 10 iki 17 val. Įėjimas nemokamas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top