Ramunė: „35-erių mano organizmas buvo kaip 65-erių metų moters“

Sigita Kriaučiūnienė, www.sveikuoliai.lt

Mano vardas Ramunė. Dirbu namuose mamos ir žmonos pareigose. Turime du vaikus devynerių ir šešerių metų.

Tai buvo ne gyvenimas, o bandymas išlikti


Gyventi sveikiau nusprendžiau ne sąmoningai. Pašlijo mano sveikata, ėmė griūti santuoka. Būdama 35 metų turėjau bronchinę astmą, žemą hemoglobiną, alergiją ir dar daug kitokių sveikatos „dovanėlių“. Gydytoja, atlikusi mano kūno kompiuterinę diagnostiką prasitarė, jog mano organizmo būklė atrodo tarsi 65 metų moters. O ką jau kalbėti apie emocinę būklę... Nuolatiniai nesutarimai su vyru, maži vaikai, buitis ir artimo žmogaus slaugymas ligos patale. Visa tai mane privedė prie visiško fizinio bei emocinio išsekimo.

Pradėjau ieškoti pagalbos

Prieš pusę metų sudalyvavau sveikuolių sąjungos organizuojamoje stovykloje „Šalin akinius“, nes nešioju gan stiprius akinius. Ten įvyko lūžis, kuris pakeitė mano vertybes bei pakoregavo gyvenimo būdą. Po 5 dienų trukusios programos šioje stovykloje mano organizmas natūraliai atsisakė mėsos, o grįžusi namo jau sekančią dieną kėliausi 6 val. ryte ir ėjau daryti mankštą į lauką.

Beje, po šios stovyklos nebenešioju akinių namuose, mašiną vairuoju su dvejomis dioptrijomis silpnesniais akiniais, nei buvo. Stebiu, kaip keičiasi mano charakterio savybės: mažiau rūpinuosi dėl įvairių smulkmenų, mažėja baimės jausmas ką nors padaryti netobulai, nustojau pergyventi ir priekaištauti šeimynai dėl idealios tvarkos namuose. Labiau pasikliauju kitais ir nebandau visų problemų išspręsti pati. Džiaugiuosi, jog klimatas šeimoje švelnėja, santykiai su vyru tampa kitokie gerąja prasme.

Spaudimas iš artimųjų dėl pasikeitusios gyvensenos

Kai grįžau iš stovyklos ir pasakiau vyrui, jog nebenoriu valgyti mėsos, vyras pagalvojo, jog tai laikina ir „greitai praeis“. Bet kai mėsą savo noru nustojo valgyti ir vaikai, tuomet rimtai sunerimo ir net supyko, sakydamas, jog bruku vaikams „savo propogandą“. Į pagalbą vyrui atskubėjo ir mano anyta, kuri teigė, jog vaikams būtina valgyti mėsą, nes to reikalauja augantis organizmas. Daugiau nei mėnesį jaučiau didžiulį psichologinį spaudimą iš šių žmonių, su vyru labai pykomės. Kilo konfliktas tarp manęs ir vyro mamos. Tačiau viduje tikėjau, jog mano vaikams viskas bus gerai.

Šiuo metu stengiuosi gaminti visavertį maistą, t.y. valgome daug daugiau daržovių bei vaisių nei prieš tai, perkame įvairius riešutus bei sėklas, vartojame įvairias grūdines kultūras. Pradėjau daiginti sėklas, o mėsą pakeitėme soja. Kol kas tenka eksperimentuoti, nes ne viskas, kas sveika, patinka vaikams. Beje, vyras su malonumu valgo mano pagamintą maistą, o jei jam norisi mėsos, jos pavalgo kavinėje.

Per vienerius metus įvyko ryškūs pokyčiai

Iki šiol sveikuolius vertinau kaip asmenis, linkusius į kraštutinumus, kurie gyvena kitaip, nei didžioji visuomenės dalis. Tačiau galiu pasakyti, jog sveikesnis gyvenimo būdas yra daug įdomesnis, nes kiekvieną dieną tu eksperimentuoji, domiesi, judi ir tobulėji. Tiesiog viską aplinkui pradedi matyti ir vertinti kitu kampu.

Mano kraujo rodikliai pasiekė normos ribas, sunyko skydliaukėje esantys guzeliai, visiškai išnyko alerginiai simptomai, praktiškai nebesergu peršalimo ligomis. Jaučiuosi fiziškai stipri ir energinga visą dieną. Šiuo metu nebevalgau mėsos, nustojau vartoti alkoholį, kiekvieną dieną keliuosi 6 val. ryto ir einu daryti mankštą lauke, stengiuosi dienos metu kuo dažniau būti gryname ore.

Matau, kaip stabilizuojasi tarpusavio santykiai sy vyru. Atrandame visai kitokį santuokos skonį. Esu ramesnė, pasitikiu savimi ir neskubu gyventi. Tiesiog dėkoju Dievui ir mėgaujuosi kiekviena man suteikta gyvenimo diena. Pradėjus sveikiau gyventi gyvenimas tapo daug įdomesnis bei prasmingesnis.
 

regėjimo atstatymo stovykla, sveika gyvensena, sveikuoliai, vidinė ramybė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai