Trims „Oskarams“ nominuotas režisierius L. Hallstromas apie filmą „Šuns tikslas“: ši istorija – nepaprasta

Į Lietuvos kino teatrus atkeliauja ypatinga istorija tiems, kurie žino, jog meilė gyvūnui gali būti ne mažiau stipri, nei meilė kitam žmogui. Filmas visai šeimai „Šuns tikslas“ pasakos apie šunį, kurio gyvenimas nesibaigia mirtimi. Intriguoja? Režisierius Lasse Hallstromas, išgarsėjęs tokiais didžiulio dėmesio sulaukusiais darbais, kaip „Šokoladas“, „Sidro namų taisyklės“, „Šimto žingsnių kelionė“, „Tai nutiko Jemene“, „Brangusis Džonai“ ir daugeliu kitų filmų, pristato naujausią savo juostą, sužavėsiančią visus gyvūnų mylėtojus ir jautrių istorijų mėgėjus. „Kai perskaičiau knygą, supratau: ji turi atgimti kino teatruose“, – sako trims „Oskarams“ nominuotas režisierius.

Juosta sukurta remiantis 2010 metais išleista to paties pavadinimo W. Bruce’o Camerono knyga. Komiškais elementais praturtintas romanas „Šuns tikslas“ perkamiausių „New York Times“ knygų viršūnėje praleido net 52 savaites. Režisieriui L. Hallstromui tai jau ne pirma juosta, kuomet filmavimo aikštelėje tenka dirbti su gyvūnais.

„Kai kūriau juostą „Hačiko: šuns istorija“, filmavome tris šunis Leylą, Chico ir Forrestą, atlikusius vieno Hačiko vaidmenį. Pasamdėme šunų trenerį Marką Hardeną, kuris nuolat būdavo filmavimo aikštelėje. Jis taip įsimylėjo tuos šunis, kad vieną jų pasiliko globoti. Šis faktas parodo, kaip mes susidraugaujame su gyvūnais ir kaip po to sunku išsiskirti. Ta pati istorija pasikartojo ir kuriant „Šuns tikslą“. Tik šįkart aš buvau tas, kuris užsimanė į namus parsivesti filmo žvaigžde tapusį gyvūną“, – juokiasi L. Hallstromas.

Jis teigia, jog į filmavimo aikštelę gyvūnai atneša ypatingos energijos bei šilumos, todėl su jais taip smagu dirbti.

„Žinoma, pasitaiko ir kurioziškų situacijų, gyvūnai juk ne aktoriai, nurodymus jie supranta savaip. Todėl ir kviečiame drauge dirbti gyvūnų psichologus, trenerius ir kitus specialistus, kurie gelbėja, kai susibendrauti tampa sudėtinga. Bet viskas juk suprantama – šunys irgi pavargsta, jiems taip pat pasitaiko „nekalbadienių“ ir panašiai, todėl kurti filmą apie gyvūnus – didžiulis iššūkis“, – sako režisierius.

Filmas „Šuns tikslas“ – tai pasakojimas apie šunelį Beilį, kuris nuo pat pirmosios dienos labai susidraugavo su berniuku Itanu. Tačiau Itanas buvo vis dar jaunuolis, o Beilis paseno ir numirė. Bet tuo ši istorija nesibaigia. Po trumpo nebūties laikotarpio Beilis staiga suprato, kad vėl yra gyvas – vėl yra mažas šunelis. Tačiau nebe Beilis. Ir netgi ne šunelis, o kalytė! Po to Beilis atgimė dar kartą. Ir dar kartą. Vis kitoje šeimoje, vis kitu pavidalu. Galų gale, po daugybės metų likimas Beilį vėl atvedė ten, kur viskas prasidėjo – į dabar jau suaugusio to paties Itano namus. Ar šuo ir berniukas atpažins vienas kitą po daugybės metų? Ar padėti vienam vieninteliam, konkrečiam žmogui ir yra didysis šuns tikslas?

Nuostabiai šilta, lietuviškai įgarsinta istorija visai šeimai „Šuns tikslas“ Lietuvos kino teatruose - nuo vasario 24 dienos.

filmai, filmai apie gyvūnus, jautrūs filmai, kinas, Šuns tikslas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai