Filmas jaunimui „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ parodys ne tik pirmosios meilės, bet ir kasdienių stebuklų grožį

Jei Gardneris gyventų Žemėje, jis būtų paprastas 16-metis vaikinas, niekuo nesiskiriantis nuo bendraamžių. Tačiau Gardneris yra pirmasis žmonijos atstovas, gimęs Marse. Jo mama, su kitais astronautais išsikrisdama į raudonąją planetą, buvo nėščia, nors nė pati to dar nežinojo. Jai mirus, Gardnerį užaugino kiti ekspedicijos dalyviai. Vaikinas apie Žemę žino tik iš pasakojimų, knygų ir filmų. Trokšdamas sužinoti daugiau, jis užmezga ryšį su savo bendraamže iš Kolorado valstijos – Tulsa. Tai – dalis intriguojančios, jaunimo itin laukiamos dramos „Tūkstančiai mylių iki tavęs“, scenarijaus.

„Man patinka kurti jaunimui – jiems įtikti kur kas sunkiau, nei statistiniam suaugusiam. Reikia įdomios istorijos, jaudinančios pirmosios meilės, pakylių jausmų ir aktualios problematikos. Patikėkite, sumaišyti iš to kokteilį, kuris patiktų paaugliams, labai sunku“, – sako juostos „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ režisierius Peteris Chelsomas.

Jaunimo pagarbą jis užsitarnavo sukūręs itin populiariu tapusį „Hana Montana“ filmą, o romantiškų juostų gerbėjus – po to, kai dar 2001-aisiais pristatė romantinę komediją su Johnu Cusacku bei Kate Backinsale.

„Ši istorija sužavės ir vyresnio amžiaus žiūrovus, mat filme paliečiama ne tik jaunuolių jausmų tema, bet ir netolimos ateities, kai žmonės pradės gyventi kitose planetose, klausimas. Taip taip, išgirdote mane teisingai – neabejoju, jog tai – netolima ateitis“, – sako kino legenda Gary Oldmanas, kuris juostoje vaidina mokslininką, vadovaujantį ekspedicijai į Marsą.

Drauge su G. Oldmanu juostoje jaunąjį Gardnerį vaidina jaunasis Asa Butterfieldas, kurį žiūrovai pažins iš juostų „Berniukas dryžuota pižama“, „Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namai“, „Hugo“ ir kitų. Dramoje „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ tarp jo herojaus ir mergaitės, gyvenančios Žemėje užsimezgusi draugystė vaikinui sužadina dar didesnį troškimą pažinti savo tėvų gimtąją planetą. Tačiau Gardnerio svajonė per daug pavojinga: gimęs ir užaugęs Marse, jis neprisitaikęs gyventi Žemės gravitacijos sąlygomis, tad vaikino čia lauktų neišvengiama mirtis.

Nepaisydamas pavojaus savo gyvybei ir augančių simpatijų Tulsai (akt. Britt Robertson), jis išsirengia į nepamirštamą kelionę po Žemę, o pakeliui visa savo esybe pasineria į nesuskaičiuojamą galybę didelių ir mažų stebuklų, kurių nuolatiniai Žemės gyventojai jau seniausiai nebepastebi.

Jaudinantis pasakojimas apie mūsų planetos grožį, kasdienius jos stebuklus ir neįtikėtiną pirmąją meilę „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo vasario 17 dienos.

filmai, gyvenimas marse, kelionės po kosmosą, kinas, kosmosas, meile, mokslinė fantastika, romantinė drama, romantiniai filmai, Tūkstančiai mylių iki tavęs

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai