Now Reading
Kaip parinkti ir sustatyti svetainės baldus, kad būtų jauku ir praktiška

Kaip parinkti ir sustatyti svetainės baldus, kad būtų jauku ir praktiška

Kaip parinkti ir sustatyti svetainės baldus

Svetainė – tai erdvė bendravimui. Čia leidžiame laisvalaikį, būdame su šeima, žiūrime filmus ir priimame svečius. Tad visiems norisi, kad tai būtų jauki ir svetinga namų erdvė, kurioje būtų tiesiog malonu leisti laiką. Patarimais, kaip pasirinkti ir sustatyti svetainės baldus, kad kambarys būtų jaukus, bet tuo pačiu ir praktiškas, dalinasi didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistai.

Išlaikykite proporcijas

Šiuolaikiniai svetainės baldai yra gerokai mažesni nei prieš gerą dešimtmetį, atsisakoma didelių, sovietmetį primenančių ir per visą sieną einančių sekcijų, jas keičia nedidelės vitrinos, dažnai sujungtos su televizoriaus staliuku. Didesnę dalį kambario vietos užima minkštieji svetainės baldai. Rinkdamiesi baldus, pagalvokite apie proporcijas. Jei svetainė maža, nesirinkite didelių, masyvių baldų, verčiau žvalgykitės tarp minimalistinių ar skandinaviško stiliaus baldų, kurie yra paprastesni, lengvesni ir vizualiai neapkrauna kambario. Nesilaikykite šiek teik pasenusio principo, kad kambaryje privalo būti sofa, ją drąsiai pakeiskite į dvivietį fotelį ar net į paprastus fotelius. Mažiau vietos užima pufai ir kėdės, tad verčiau rinkitės juos, nei dideles sofas. Be to, puikiai ir moderniai atrodo ir minkšto kampo ir nedidelio pufo derinys. Tad atminkite, kad mažos erdvės reikalauja ir minimalistinių sprendimų, tuo tarpu, didelei svetainei galite rinktis ir prabangius klasikinio stiliaus baldus.

Svarbu išdėstymas

Išdėstant baldus svarbu apgalvoti, ne tik kaip jie dera tarpusavyje, bet ir ar jų išdėstymas bus patogus bendrauti, praeiti prie kitų baldų. Patogiausias baldų svetainėje išdėstymas yra U formos. Tai dažniausiai sofa su dviem foteliais arba kėdėmis. Toks išdėstymas beveik ratu leidžia gerai matyti vieni kitus ir kalbant nereikia persisukti, kad matytumėte ar girdėtumėte. Grupuojant baldus, juos statykite taip, kad būtų patogu, o ne jaustumėte, kad baldai yra kliūtis prie ko nors prieiti ar praeiti. Pavyzdžiui, praėjimas svetainėje, ypač jei ji sujungta su kitu kambariui, neturėtų būti pro televizorių ar tarp sofos ir staliuko – tai nepatogu ir kliudo, jei svetainėje turite svečių.

Proporcingumą išlaiko lyginiai skaičiai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Simetrija ir proporcija tinka visiems kambariams, o ypač ir svetainei. To pasiekti padeda, kai kambaryje viskas yra poromis, pavyzdžiui, du foteliai ar dvi kėdės, du toršerai, du staleliai, dvi žvakidės ar dvi gėlių kompozicijos.

Pasirinkite kambario akcentą

Svetainėje viskas turi suktis aplink kažką, tad pasirinkite kokį nors kambario akcentą. Galima ant sienos įtaisyti televizorių, o po juo lentyną su dekoracijomis, o sofos ir foteliai ar kėdės nukreiptos taip, jog dauguma sėdinčių matytų televizorių. Jei svetainėje yra židinys, jis automatiškai tampa svetainės pagrindine ašimi, nes kas gali būti geriau už židinį. Tiesa, jei svetainė pakankamai didelė gali būti ir du pagrindiniai kambario akcentai, tačiau jie turi derėti tarpusavyje, vienas kitą papildyti. Išlaikykite harmoningą interjerą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top