Įsteigta oficiali vestuvių planuotojų mokykla

Švietimo ir mokslo ministerija bei Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino pirmąją Lietuvoje mokymų programą, skirtą rengti kvalifikuotus vestuvių planuotojus. Tokią paslaugą nuo šiol siūlys vienintelė šalyje „Vestuvių verslo mokykla“, kurią įkūrė vestuvių planuotoja, floristė bei dekoro specialistė Inga Klimienė. Tikimasi, kad mokymų programą pasirinkę rinkos naujokai bei pažengusieji formuos naują profesionalių vestuvių planuotojų kartą, kuri nuolat kels šios konkurencingos rinkos paslaugų kokybės kartelę.


Vestuvių planuotoja, floristė bei dekoro specialistė Inga Klimienė

Pasak „Vestuvių verslo mokyklos“ steigėjos I. Klimienės, profesionalios vestuvių planavimo paslaugos Lietuvoje pradėtos teikti maždaug prieš dešimtmetį, tačiau ši kvalifikuotų specialistų rengimo iniciatyva mūsų šalyje yra pirmoji. „Nepaisant to, kad vestuvių šventės planuotojų poreikis kasmet didėja, rinkoje tuo pat metu jaučiamas patyrusių bei palankiai vertinamų specialistų pasiūlos trūkumas. Profesionalūs, kokybiškai paslaugas teikiantys vestuvių planuotojai neretai veiklos kalendorius užpildo dar metų pradžioje. Viliamės, kad unikali vestuvių planuotojų mokymų programa Lietuvoje padės išugdyti naują profesionalių vestuvių planuotojų kartą“, – pasakoja I. Klimienė.

Vestuvių planuotojos teigimu, kai kuriems rinkos naujokams paslaugos teikimo pagrindų tenka mokytis eksperimentuojant realiose vestuvėse, o neretai ir iš savo padarytų klaidų. „Unikali mokymų programa bus skirta tam, kad ilgametę patirtį turintys, pripažinti specialistai galėtų pasidalinti savo žiniomis, kaip suplanuoti ir didžiausius klientų lūkesčius viršijančią vestuvių šventę. Gerosios praktikos ir sumanių patarimų perdavimas rinkos naujokams gali padėti ne tik išvengti visapusiškai brangių šventės planavimo klaidų, kurios formuoja klaidingą suvokimą apie specialistus, teikiančius vestuvių planavimo paslaugas, tačiau ir kurti aukštesnius šios rinkos standartus. Vestuvių planavimo pasiūlos konkurencija yra ne mažesnė nei bet kuriame kitame sektoriuje. Tikimasi, kad nauja kvalifikuotų specialistų karta formuos ir profesionaliai įgyvendins aukštą vestuvių planavimo rinkos standartą“, – pasakoja I. Klimienė.



Remiantis neoficialia statistika, profesionalius vestuvių planuotojus į pagalbą pilnam šventės organizavimui pasitelkia vos penktadalis Lietuvos sužadėtinių. „Pasitaiko atvejų, kad mintis apie galimybę pasinaudoti vestuvių planuotojų paslaugomis jauniesiems ateina jau savarankiškai apsvarsčius šventės vietą, datą, suradus fotografą ar atlikus kitus planavimo veiksmus. Tik tada suprantama, jog atliktos rezervacijos yra pats pagrindas, o tikrieji – nuovokos bei patirties reikalaujantys planavimo veiksmai, dar tik prasideda. Taip galimai nutinka dėl dar plačiai vyraujančio suvokimo, kad surengti vestuves nesudėtinga, planuoti šventę pačiam yra ženkliai pigiau, o išsirinkti tikrai profesionalų vestuvių planuotoją – didelis galvos skausmas. Kvalifikuotų specialistų atsiradimas Lietuvoje gali padėti spręsti šią problemą: išaugus pasitikėjimui, vis daugiau jaunųjų svarstys apie paslaugos įsigijimą jau pirmame būsimos šventės planavimo žingsnyje. Svarbu suprasti, kad profesionaliai suplanuotos vestuvės garantuoja ne tik visų aspektų sudėliojimą į jaunųjų numatyto biudžeto rėmus, bet ir rezultatą: kokybišką, sklandžią, tik maloniu nerimu užpildytą vestuvių šventę“, – pasakoja I. Klimienė.

Vestuvių planuotojų mokymų programą sudarys ne tik teorinės paskaitos, bet ir namų darbai su praktinėmis užduotimis, kurias besimokantieji įgyvendins konsultuojami ilgametę praktiką turinčių specialistų. Mokykloje savo žiniomis ir patirtimi dalinsis planuotojai, koordinatoriai, floristai, fotografai, atlikėjai, visažistai bei kiti savo srities profesionalai. Būsimiems programos dalyviams jėgas gali tekti išbandyti ir realiose vestuvėse: jas koordinuoti prižiūrint patyrusiam planuotojui arba savarankiškai rengiant viską nuo kūrybos iki įgyvendinimo. Pagal numatytą mokymų programą kursai truks apie 9 mėnesius, o jų pabaigoje kiekvienas sėkmingai kursus baigęs dalyvis gaus ir mokyklos baigimo pažymėjimą.

Inga Klimienė, vestuvės, vestuvių planavimas, vestuvių planuotoja, Vestuvių verslo mokykla

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai