Now Reading
Mobilieji telefonai: tai, ko apie juos dar nežinojote

Mobilieji telefonai: tai, ko apie juos dar nežinojote

Mobilieji telefonai: tai

Šiandieną mobilieji telefonai daugeliui yra būtinybė, jų mums reikia visur – darbe, susisiekti su šeima bei draugais, sužinoti, kaip atsidurti kitame miesto gale. Prisipažįstame, kad be telefono būtume kaip be rankų – jis vis dažniau, mums planuojant darbus, pakeičia ir popierinius kalendorius, ir darbo knygą. Kaip kad dažnai nenorime prisiminti savo pradinių klasių įvaizdžio, taip dabar nebenorime prisiminti, kokie buvome, kol neturėjome savo išmaniojo telefono. Regis, žinome apie jį viską, bet ar tikrai?

Ar dar prisimenate savo pirmuosius mobiliųjų telefonų modelius, kuriais džiaugėtės labiau nei išvydę pirmąjį sniegą? Sukluskite, jei kada naudojotės Nokia 1100. Galite didžiuotis, kadangi tai buvo geriausiai parduodamas elektrinis įrenginys istorijoje – jo parduota daugiau nei 250 000 000 kopijų.

Kad ir kur nueitume, visi iš rankų nepaleidžia savo išmaniųjų telefonų. O kažkada, baigus pokalbį su artimuoju, belikdavo jį įsidėti į kišenę, nes tai buvo bene viskas, kuo jis mums galėdavo praversti. Jei ne pirmasis išmanusis telefonas, debiutavęs Floridoje 1993-iaisiais metais, iki šiol situacija būtų nepakitusi. Jį sukūrė IBM ir pavadino Simonu (Simon). Kaina – 899 doleriai, o pagamintų kopijų – tik 2000.

Dabar labiausiai trokštamas mobiliojo telefono modelis, ko gero, yra iPhone – juo puikuojasi net kai kurie pradinukai! O ar žinojote, kad 2012 m. Apple pardavė daugiau nei 340 000 iPhonų per dieną – maždaug 4 per sekundę. iPhone Black Diamond – brangiausias telefonas pasaulyje. Jo kaina – 15 milijonų. Apie tokį daugeliui mūsų tik pasvajoti. Nors kaip sakoma, svajonės pildosi.

Ar kada, skambindami draugui pranešti, kad vėluosime, susimąstome, kokia tai prabanga? Pirmasis skambutis mobiliuoju telefonu buvo atliktas Martino Cooperio 1973 m., o pirmasis mobilusis telefonas Amerikoje 1983 m. kainavo nei daug, nei mažai – 4000 dolerių. Dabar susidaro įspūdis, kad nebeliko žmonių, neturinčių mobiliųjų telefonų. Na, galbūt, tik kūdikiai ir itin senyvo amžiaus žmonės. Paklaida gana nedidelė – išties apie 80 % visų pasaulio žmonių turi mobilųjį telefoną. Daugiau nei 90 % suaugusiųjų jį nuolat laiko prie savęs. Mobiliųjų kiekis didesnis nei kompiuterių net 5 kartais. Gana šiurpiai skamba faktas, jog daugiau nei 4 bilijonai žmonių turi mobiliuosius telefonus, kai dantų šepetėliu naudojasi tik 3,5 bilijono.

Remiantis tyrimų duomenimis, daugiausia laiko mobiliųjų telefonų naudotojai praleidžia žaisdami įvairius žaidimus ir naršydami po socialinius tinklus (atitinkamai 49 % ir 30 %). Na, atsižvelgiant į tai, kad šiuolaikiniai mobilieji telefonai labiau kompiuterizuoti nei kompiuteriai, naudoti Apollo 11 nusileisti mėnulyje, tai mūsų nebestebina, tiesa?

Kartais, parašę žinutę mums svarbiam žmogui, atsakymo laukiame, regis, visą amžinybę. Susirandame įvairios veiklos, bandome prasiblaškyti, kai iš tiesų apie 90 % trumpųjų žinučių perskaitoma nepraėjus nė 3 minutėms po jų išsiuntimo. Galima nuspėti, kad dabar mąstote, kad geriau jau jis ar ji turėtų rimtą priežastį, kodėl taip ilgai neatrašė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tai, ką perskaitysite dabar, gali jus priversti atsargiau savo mobiliuoju draugu naudotis tualete ar net pasiryžti su juo išsiskirti, einant ten. Priežastis tikrai labai rimta – Didžiojoje Britanijoje kasmet daugiau nei 100 000 mobiliųjų pametama ne kur kitur, o klozete. Argumentas svarus, nemanote?

Turbūt daugelis mūsų pamena paauglystėje gavę milžinišką mums atrodžiusią sąskaitą už mobilųjį telefoną ir gavę pylos nuo tėvų? Tada ta suma atrodė neįmanoma – tą puikiai atspindėjo ir pikti tėvų veidai. Nenorime sumenkinti Jūsų nuopelnų, tačiau, palyginus su Celinos Aarons sąskaita, jūsiškė – vienas juokas. Jos gautoji išties įspūdinga – 142 000 svarų. Gaila, to nežinojote tada – būtumėte geriau atrėmęs tėvų priekaištus.

Kaip matote, mobilieji telefonai nėra toks savaime suprantamas, tiesiog iš niekur per naktį atsiradęs dalykas, kaip kartais gali atrodyti. Tai – mažytis stebuklas, slepiantis ne tik krūvą mikroschemų, bet ir daugybę paslapčių ir įdomybių. Perskaitę šį straipsnį, dar kartą užmeskite akį į savo mobilųjį draugą ir mintyse padėkokite jo kūrėjams. Na, o dabar galite naršyti toliau.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top