Now Reading
Elektriniai sieniniai šildytuvai: kodėl verta juos pasirinkti?

Elektriniai sieniniai šildytuvai: kodėl verta juos pasirinkti?

Elektriniai sieniniai šildytuvai: kodėl verta juos pasirinkti?

Už lango sparčiai šąlant ir miestui pamažu puošiantis kalėdinėmis girliandomis, vėsokuose biuruose ir namuose supamės į pačius šilčiausius megztinius ir iš įpročio peržiūrinėjame kelionių agentūrų siūlomus skrydžius, slapčia svajodami apie smėlėtus paplūdimius ir kaitrią saulę… arba, kolegos sugrąžinti į realybę, bent jau apie gerą šildytuvą. Jų pasiūla itin gausi. Ką rinktis? – sutrikę paklausite.

Prieš pasirinkdami Jums tinkamą šildymo sistemą, turėtumėte apsvarstyti keletą faktorių, į kuriuos reikėtų būtinai atsižvelgti: poveikis sveikatai, kaina, efektyvumas, saugumas, universalumas bei patikimumas. Būtent elektriniai sieniniai šildytuvai puikiai atitinka beveik visus (jei ne visus) šildytuvams keliamus kriterijus. Jie sukurti taip, kad šildytų uždarą patalpą, efektyviausiai – jei ši yra palyginti nedidelė. Tokio tipo šildytuvai tikrai ras vietą Jūsų biuruose, namuose, sandėliuose bei butuose. Elektriniai šildytuvai – puiki kitų šildymo sistemų, pavyzdžiui, centrinio šildymo, šildymo mediena, dujomis ar skystuoju kuru, alternatyva. Kuo jie pranašesni už kitus? Žemiau rasite keletą svarių argumentų.

Prieinama kaina.
Jums kainuos tik pats įrenginys. Tokio tipo šildytuvai ne tik neištuštins Jūsų kišenių, bet taip pat nepareikalaus ir profesionalų pagalbos, norint juos sumontuoti – pakaks įkišti šio šildytuvo jungiklį į elektros lizdą ir netrukus galėsite mėgautis pamažu kambarį užliejančia malonia šiluma. Dar geresnė naujiena yra ta, kad reguliuodami šildymo intensyvumą, galėsite reguliuoti ir mėnesio sueikvojamos elektros kiekį ir sąskaitų lauksite ne tokie sunerimę.

Patogus naudoti.
Sieninis šildytuvas bus turbūt bene lengviausiai naudojamas prietaisas visuose Jūsų erdviuose namuose ar jaukiame bute. Viskas, ką turėsite padaryti, norėdami greitai sušilti – tiesiog jį įjungti. Be itin lengvo ir patogaus naudojimo, jis taip pat ir labai lengvai pernešamas iš patalpos į patalpą, tad nusprendę pakeisti aplinką – išeiti iš triukšmingo kambario ar tiesiog pabūti vieni, galėsite šilumą neštis kartu su savimi tiesiogine šio žodžių junginio prasme. Laikui bėgant, sieniniai šildytuvai labai patobulėjo – dar vienas didelis jų pranašumas yra tas, kad dabar jie jautrūs temperatūros pokyčiams – užfiksavę, kad objektas per daug įkaitęs, išsijungia patys. Tai iki minimumo sumažina gaisro tikimybę, kuri vis dar išlieka labai nemaža, naudojant kitas šildymo sistemas.

Beveik nereikalauja priežiūros. Daugelis šiandienos šildytuvų tikrai nepasižymi ilgaamžiškumu – sugenda, perdega, lūžta, tačiau tik ne elektrinis sieninis šildytuvas, kuris yra itin atsparus. Tikimybė, kad jis sulūš – beveik lygi nuliui, nebent pernešite jį būdami labai prastos nuotaikos ar išvesti iš pusiausvyros neatsispirsite norui jam įspirti. Ilgaamžiškumas – vienas svarbiausių faktorių, kurį derėtų apsvarstyti, investuojant į šildytuvą, tad sieninis šildytuvas šiuo atžvilgiu – būtent tai, ko ieškote.
Nekenksminga aplinkai šildymo forma. Sieniniai elektriniai šildytuvai neskleidžia jokių medžiagų, galinčių pakenkti Jūsų sveikatai. Šildant dujomis ar skystuoju kuru, kambaryje neišvengiama dulkių, kai kuriems išprovokuojančių astmą ar alergijas. Elektriniai šildytuvai nesukelia nei vieno šių negalavimų ir itin patiks tausojantiems aplinką.

Efektyvumas.
Efektyvumas šiuo atveju – sklandus šildytuvo veikimas, sueikvojant nedaug elektros energijos. Daugumai sieninių šildytuvų būdinga infraraudonųjų spindulių technologija, kurios dėka elektros energija efektyviai paverčiama šiluma. Elektrinių šildytuvų skleidžiama šiluma visiškai nekenkia odai, priešingai – netgi turi teigiamos įtakos sveikatai. Remiantis tyrimų duomenimis, gerai įšildytos patalpos – ideali aplinka žmonėms, kurie skundžiasi aukštu kraujospūdžiu, raumenų skausmu, uždegimais. Energijos taupymas – bene plačiausiai aptariama pasaulyje tema. Energiją taupantys gaminiai aktualūs kovojant su klimato atšilimu, tad rinkimės protingai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Populiariosios psichologijos knygos mus ragina džiaugtis tuo, ką turime. Tad kodėl mums nepamiršus tų tolimų kelionių ir nepasidžiaugus realia ilgalaike investicija – tuo naujutėlaičiu, blizgančiu sieniniu šildytuvu? Nebegąsdins nei pūgos už lango, nei visai neskubantis ateiti pavasaris. Suskubkite įsigyti ekonomišką, ilgaamžį, aplinkai nekenksmingą ir veiksmingai šildantį sieninį šildytuvą – padėkosite vėliau.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top