Ekstremalaus rokenrolo kurortas „Devilstone“ – 2017 liepos 13-16 d. Anykščiuose

„Devilstone“, ekstremalaus rokenrolo festivalis, devintąjį kartą 2017 m. liepos 13–16 d. tradiciškai vyks Anykščiuose, Dainuvos slėnyje ant Šventosios upės kranto. Nuo 2009 m. augti nenustojantis festivalis yra vienas ryškiausių alternatyvios muzikos renginių po atviru dangumi Baltijos šalyse. Festivalio muzika išsiskiria žanrų įvairove: kokybiškas, madingas rokas derinamas su ekstremaliu, rinktiniu metalu ir originalaus skambesio elektronika. Tokio plataus alternatyvios muzikos spektro galima tikėtis ir artėjantį vidurvasarį.

Organizatoriai kūrybinė grupė „ALT events“ užsimena, kad festivalis ir toliau progresuos, ir devintąjį kartą publikai vėl bus pateikta naujovių. Viena iš jų – naujos scenos atsiradimas, kuris bus įmanomas dar labiau išplėtus festivalio teritoriją ir įkūrus naują veiklos erdvę. Pasak organizatorių, festivalis darosi vis tankesnis žmonių skaičiumi, o aktyvios traukos zonos užpildo visą slėnio plotą kone nuo vartų iki upės. Todėl gvildenama idėja festivalio publikai suteikti daugiau erdvės ir galimybę ištrūkti iš veiksmo sūkurio neišeinant už „Devilstone“ ribų.

„Festivaliui dar yra kur augti – šiemet tai pamatėme. Bandysime dar labiau išplėsti jo perimetrą, kad atsirastų vietos papildomam kempingui ir kiek kitokios atmosferos erdvei su nauja scena. Kokia tiksliai bus šios scenos koncepcija – kol kas gvildename. Bet viskas kyla iš to, kad „Devilstone“ iki šiol neturėjo lounge stiliaus, poilsiui dedikuotos erdvės“, – pasakoja festivalio kūrybos vadovas Vaidas Voronavičius.

Kaip jau yra tapę įprasta, „Devilstone“ žada atverti vartus ir su visa programa startuoti ketvirtadienį. O po sėkmingo pernykščio eksperimento – koncertas vyks ir sekmadienį. „Devilstone“ neapsiriboja Dainuvos slėnio teritorija. Anykščių miesto biblioteka festivalio meninėms iniciatyvoms jau nesvetima – naujas parodas ir projektus festivalis vėl pristatys miesto viešosiose erdvėse.

„Devintasis „Devilstone“ pasižymės savo stipriosiomis savybėmis ir bus papildytas naujais akcentais. Alternatyvios muzikos spektrą išplėsime pristatydami Lietuvoje ne itin madingus žanrus, bet turėsime ir atmosferinę atsvarą veiksmo karščiui naujojoje erdvėje. Tvarkingas garsas, gražios šviesos ir iki detalių išpuoselėta aplinka – išliks festivalio įvaizdžio dalimi. O publikai vėl dovanosime daug muzikinių, meninių atradimų ir provokuosime geriausias jų rokenrolines emocijas“, – pristato V. Voronavičius.

Daugiau informacijos: www.devilstone.net

Devilstone, festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai