Now Reading
Perkamiausi PlayStation žaidimai pasaulyje

Perkamiausi PlayStation žaidimai pasaulyje

Perkamiausi PlayStation žaidimai pasaulyje

PlayStation yra be abejonės populiariausia žaidimų konsolė pasaulyje. Jai išleidžiama nemažai žaidimų, todėl reiktų prisiminti, kokie žaidimai pasaulyje yra perkamiausi. Tiksliau sakant, BUVO perkamiausi, nes per pastaruosius 3 metus išleistas žaidimas į perkamiausiųjų dešimtukus nepapuola. Priežastis – neseniai išleista PlayStation 4 konsolė, kuri dar nespėjo įgauti pagreičio.

Taigi, penketukas, kuriame nurodome parduotas kopijas ir kuriai konsolei žaidimas buvo išleistas:

1. Grand Theft Auto: San Andreas 27,5 mln. kopijų (PS2). 2004 metais išleistas žaidimas neabejotinas lyderis pagal oficialius pardavimus visame pasaulyje. Jį aplenkti kažkam bus labai sunku. Kita statistikos pusė yra ta, kad PlayStation 2 konsolė karaliavo rinkoje gana ilgai, lyginant su PS3 ar naujai išleista PS4. Beje, tai ne pirmasis GTA žaidimas.

2. Grand Theft Auto: Vice City 17,5 mln. kopijų (PS2). GTA serija turi keletą žaidimų, tad nenuostabu, kad 2002 metais išleistas žaidimas (šis yra pirmasis iš GTA miestų serijos) tapo vienu iš sėkmingiausių pasaulio žaidimų. Beje, jo pasirodymas buvo labai skandalingas ir į žaidimų rinką įnešė daug sumaišties. Prieš GTA sukilo tėvai, mokytojai ir religinės bendruomenės dėl jame demonstruojamo smurto ir požiūrio į nusikaltimus.

3. Gran Turismo 3: A-Spec 14,98 mln. kopijų (PS2). Į trejetuką patenka ir labai sėkmingos franšizės Gran Turismo trečioji dalis. Tai lenktynių žaidimas, kuriame vairuotojas gali tobulinti savo automobilį ir dalyvauti įvairiose lenktynėse. Šis žaidimas išleistas 2001 metais ir yra laikomas vienas iš geriausių lenktynių žaidimų, ne tik pelningiausių.

4. Grand Theft Auto III 14,5 mln. kopijų (PS2).
Trečiasis GTA serijos žaidimas, išleistas 2001 metais susilaukė tikrai nemažai dėmesio. Kur kas daugiau, nei pirmtakai.

5. Gran Turismo 5 11,94 mln. kopijų (PS3). Dar viena sėkminga frančizė pasaulyje. Šį kartą ne veiksmo, o lenktynių. Šis žaidimas buvo išleistas PlayStation 3 konsolei 2010 metais ir yra vienas sėkmingiausių pastarojo dešimtmečio žaidimų.

Kaip atrodo tolimesnis sąrašas? Jis tikrai stebina:

6. Gran Turismo 4 11,76 mln kopijų (PS2).
7. Gran Turismo 10,94 mln. kopijų (PS).
8. Final Fantasy VII 10 mln. kopijų (PS).
9. Gran Turismo 2 9,37 mln. kopijų (PS).
10. Tekken 3 8,5 mln. kopijų (PS).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasirodo, Gran Turismo lenktynių žaidimo serijos buvo be galo pelningos. Tarp jį įsiterpė įstabaus grožio žaidimas Final Fantasy VII, o taip pat ir klasika tapęs kovos menų žaidimas Tekken 3. Beje, Final Fantasy netrukus turi išleisti jau 15 savo serijos dalį, tad ši frančizė yra laikoma irgi viena iš sėkmingiausių pasaulyje šalia Halo, Gran Turismo, GTA ir kitų.

Pasižiūrėjus į sąrašą aišku, kad PlayStation 2 konsolė buvo labai populiari, tačiau jos vietą per artimiausius 2-3 metus užims PS4. Nors ši konsolė pristatyta gana neseniai, jau dabar ryškėja perkamiausių žaidimų trejetuko kontūrai. Tiesa, varžytis milijonais kopijų jie dar negali, tad pasižiūrėti į skaičius reiktų 2018 metų pradžioje.

1. Uncharted 4: A Thief’s End 2,7 mln. kopijų (nuotykių, RPG)
2. Killzone Shadow Fall 2,1 mln. kopijų (pirmo asmens šaudyklė)
3. Bloodborne 2 mln. kopijų (nuotykių, RPG)

Kol kas šie žaidimai daugiau žinomi tik PS fanams, tačiau su laiku gali būti išleisti ir kitoms platformoms, pirmiausiai Xbox One.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top