Now Reading
Naujausia foto įranga: 360 laipsnių kameros

Naujausia foto įranga: 360 laipsnių kameros

Naujausia foto įranga: 360 laipsnių kameros

Fotografijos rinka keičiasi. Dar prieš dešimtmetį visur karaliavo „muilinės“ – nedideli skaitmeniniai fotoaparatai, kurie kainuoja 50-300 eurų. Jie buvo prieinami visiems. Patogūs naudotis, nedideli, telpantys į rankinę, su gerais nustatymais įvairioms situacijoms fotografuoti. Jų raiška 12-20 megapikselių – daugiau nei pakankama buitinėms nuotraukoms daryti, o vėliau atsispausdinti kad ir A4 formatu. Ši foto įranga, deja, po truputį keliauja „pensijon“. Vis dar reikalinga žmonėms, tačiau skaitmeninius aparatus daugeliu atveju pakeitė išmanūs telefonai ir jų foto programėlių armija. Esmė yra ne tai, kad nufotografuotumėte gerą nuotrauką, bet kaip ją pakoreguosite, kad atrodytų pribloškiamai. Čia išmanusis telefonas su savo 12-21 megapikselių kamera yra nepakeičiamas dalykas.

Kas toliau? Kokia foto įranga nuguls į fotografijos mėgėjų kišenes ir rankines per artimiausius 5 metus?

Atsakymas akivaizdus – 360 laipsnių kameros.

Tai kamera, kuri vienu spustelėjimu fotografuoja arba filmuoja vaizdą 360 laipsnių kampu. Nesvarbu, ar vaizdas judantis, ar ne, bet speciali programinė įranga gali tokį vaizdą paversti įspūdingu reginiu. Tam reikia tik virtualios realybės akinių. O tokių rinkoje atsiranda vis daugiau. Be to yra galimybė 360 laipsnių vaizdus peržiūrinėti ir telefonu. Reikia tik turėti Google Cardboard akinius, kurie kainuoja keletą eurų.

Kam paprastam žmogui reikalingos 360 laipsnių kameros? Fotografuoti save ir savo aplinką, vakarėlius, draugų būrį, nuostabius gamtos vaizdus. Verslui tai irgi naudinga, nes galima nesunkiai sukurti 360 laipsnių nuotraukas, o jas vėliau sujungti į virtualų turą ir patalpinti savo įmonės interneto svetainėje. Jei įmonės parduoda tam tikras prekes, galima padaryti ir prekės nuotraukas ir jas apžiūrėti iš visų pusių. Tai labai praverčia klientams.

360 laipsnių kamerų modeliai ir kainos

Kokios šiuo metu populiariausios 360 laipsnių kameros, prieinamos visiems?

1. Samsung Gear 360. 320 eur. Tai su Samsung telefonais poruojama kamera (per Bluetooth). Ji fotografuoja 360 laipsnių, o telefone esanti programėlė vaizdą apdoroja ir pritaikoma peržiūrai pirmiausiai Gear VR akiniams, o taip pat ir įkėlimui į Youtube bei kitas 360 laipsnių nuotraukų platformas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2. 360fly 4K. 445 eur. Tai 4K raiška filmuojanti 360 laipsnių kamera. Yra ir pigesnis HD raiškos variantas už 265 eurus. Šioje kameroje yra tik vieni lęšiai, kurie gali fotografuoti vaizdą 360 laipsnių kampu, todėl nuotraukos daromos iš karto – nereikia specialios programinės įrangos nuotraukoms apdoroti.

3. Ricoh Theta S. 310 eur.
Labai įdomi ir paprasta kamera, kurią galima tiesiog pastatyti ant stalo ir viską nufotografuoti. Trikojis reikalingas darant profesionalias nuotraukas. Ši kamera tinka ir verslui ir namų vartotojams. Nuotraukos perduodamos į telefoną ar planšetę per Wi-Fi.

4. LG 360 Cam. 175 eur. Ši kamera yra LG G5 telefono papildinys. Jie vadinami „Friends“ – draugais. Iš tikrųjų, tai gana padori kamera, tik visas valdymas atliekamas LG telefono ekrane. Panašiai kaip ir Samsung Gear 360.

5. Kodak PIXPRO SP360 4K. 400 eur. Tai veiksmo kamera su sferiniais lęšiais. Dėl to ji kvadratinė, o ne apvali ar markerio formos – kad būtų galima pritvirtinti prie šalmo ar bepiločio. Filmuoja 4K raiška, gali būti valdoma telefonu (iOS ir Android).

Ši foto įranga nėra brangi, tačiau vis dažniau pritaikoma mūsų aplinkoje. Tad nenustebkite, kai draugai pasiūlys pasidaryti asmenukę ir lieps sustoti ratu, o ne slėptis už nugaros ir žiūrėti į ant lazdos prikabintą telefoną.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top