Now Reading
Lietuvių pora leidžiasi į rekordinę kelionę – sieks apkeliauti pasaulį motociklais

Lietuvių pora leidžiasi į rekordinę kelionę – sieks apkeliauti pasaulį motociklais

Lietuvių pora leidžiasi į rekordinę kelionę – sieks apkeliauti pasaulį motociklais

Laimono Ciūnio nuotr.

Vilniuje motociklininkų kolona į kelionę aplink pasaulį griausmingai išlydėjo du savo bendruomenės narius – Astą Dovydėnaitę ir Liną Mockevičių. Motociklininkų pora per artimiausius dvejus metus ketina aplankyti 5 pasaulio žemynus, įveikti daugiau kaip 60 tūkst. km atstumą ir tapti pirmaisiais lietuviais, kurie motociklais apkeliaus aplink Žemės rutulį. Savo istorinei kelionei jie pasirinko BMW turistinių motociklų modelius „BMW F 800 GS Adventure“ ir „BMW F 650 GS“.

„Esame prisiekę motociklų mylėtojai, kurie neįsivaizduoja geresnio būdo keliauti. Patirtį kaupėme įvairiose kelionėse motociklais, kurių atstumai nuolatos didėjo, tad tokios kelionės idėja brendo seniai. Galop šių metų pradžioje, grįžus iš tolimo Azerbaidžano, nusprendėme ryžtis didžiausiam savo gyvenimo iššūkiui. Maršrutą, kuris driekiasi per 5 pasaulio žemynus, suplanavome taip, kad aplankytume kuo daugiau įspūdingų pasaulio kampelių. Jei viskas klostysis sėkmingai, tapsime pirmaisiais lietuviais, kurie motociklais apvažiuos aplink pasaulį“, – sako keliautoja Asta Dovydėnaitė.

„Savo kelionės maršrutą planavome atsižvelgdami į metų laikus ir kiekviename žemyne, kurį planuojame aplankyti, siekėme pasirinkti šiltesnį ir sausesnį sezoną. Kita vertus, mūsų pasirinkti BMW turistinių motociklų modeliai yra patvarūs ir leidžia važiuoti praktiškai bet kokiomis oro ir kelio dangos sąlygomis, todėl net ir sudėtingi gamtos išbandymai nebus kliūtis. Smulkius techninius nesklandumus esame pasirengę tvarkyti savo jėgomis, taip pat turėtų praversti ir visame pasaulyje galiojanti BMW motociklo garantija“, – teigia keliautojas Linas Mockevičius.

Dvejus metus truksiančią kelionę motociklininkų pora pradeda įveikdama palyginti nedidelę atkarpą per kelias Europos šalis – iki Hamburgo uosto Vokietijoje. Iš ten jie keliaus į Pietų Amerikos žemyną, kurį pasieks lėktuvu, o motociklai ir kita reikalinga įranga bus gabenama vandens transportu. 2017 m. pradžioje jie planuoja keliauti po Pietų Amerikos šalis, o metų viduryje pajudėti į Šiaurės Amerikos žemyną. Kitų metų pabaigoje lietuvių motociklininkai persikels į Aziją, o 2018-ųjų pradžioje jų maršrutas drieksis per Afriką. Į Lietuvą keliautojai planuoja sugrįžti artėjant 2018 m. vasaros sezonui. Kelionėje žemynus skiriančius vandenynus jie planuoja įveikti lėktuvais ir laivais.

„Sveikinu Astą ir Liną nusprendus ryžtis šiai istorinei kelionei ir linkiu jiems kuo didžiausios sėkmės. Tikiu, kad bent dalį sėkmės jau užtikrina patikimų ir ištvermingų BMW motociklų pasirinkimas. BMW turistinių motociklų F serijos modeliai yra tapę daugelio keliautojų ištikimais partneriais ir įrodę savo pranašumą pačiose sudėtingiausiose sąlygose“, – sako BMW prekės ženklo vadovas iš „Modus Group“ įmonių grupės Aurimas Tamašauskas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

L. Mockevičius kelionės metu vairuos naują motociklą „BMW F 800 GS Adventure“. Bazinėje šio BMW motociklo modelio komplektacijoje yra tokie kelionėse pravartūs priedai kaip padidintos talpos 24 litrų degalų bakas su 4 litrų rezervu, papildomos variklio apsaugos, laikikliai kelioniniams krepšiams, ABS stabdžių sistema. Prie šio motociklo rėmo galima tvirtinti ilgose kelionėse naudojamus aksesuarus – krepšius ir daiktų dėžes, papildomas kuro talpas, kitą reikalingą įrangą.

Be to, šiam BMW motociklui suteikiama 2 metų tarptautinė gamintojo garantija, todėl reikiamą techninį aptarnavimą galima atlikti bet kurioje BMW atstovybėje visame pasaulyje. Kadangi motociklas išsiskiria optimizuota technine konstrukcija, daugelį smulkių remonto darbų galima atlikti savo jėgomis esant kelyje. Tuo metu A. Dovydėnaitė keliaus su „BMW F 650 GS“ modeliu.

Kelionės įspūdžiais Asta ir Linas ketina dalintis savo interneto dienoraštyje, kurį galima skaityti čia: www.2wheeledadventures.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top