Now Reading
Markas Palubenka pristato drauge su Martynu Levickiu įrašytą dainą „Lipstick On a Coffee Cup“

Markas Palubenka pristato drauge su Martynu Levickiu įrašytą dainą „Lipstick On a Coffee Cup“

Markas Palubenka pristato drauge su Martynu Levickiu įrašytą dainą „Lipstick On a Coffee Cup“

Roberto Riabovo nuotr.

Garsų alchemiku ir inovatoriumi vadinamas Markas Palubenka savo gerbėjams paruošė naują muzikinę staigmeną. Klausytoją stebinti mėgstantis muzikantas drauge su akordeono virtuozu Martynu Levickiu įrašė kūrinį „Lipstick On a Coffee Cup“.

Šią dainą Markas sako sukūręs tuomet, kai tarp jo pamėgtų muzikos stilių garbingą vietą ėmė užimti soulas, neo-soulas, būtent toks skambesys jį įkvėpė naujam kūriniui.

„Vieną vakarą grojau gitara ir mintyse gimė toks instrumentinis skambesys. Vėliau kažkurį vakarą namuose turėjome svečių, o kai jie išėjo, akis užkliuvo už indų krūvos, kurioje stovėjo puodelis, ant kurio liko lūpdažio atspaudas. Man tai pasirodė labai gražu, todėl pagalvojau – kodėl apie tai nesukūrus dainos?“ – kūrinio „Lipstick On a Coffee Cup“ sukūrimo istoriją prisiminė Markas.

Vėliau muzikantas nusprendė prie dainos prisidėti Martynui.

„Labai susidraugavome. Ir nors man tai pirmas kartas, kai įrašau kūrinį su žmogumi iš klasikinio pasaulio, tai yra taip įdomu, kai du, rodos, labai skirtingi, su muzika susiję žmonės, randa kažką bendro, susieina ir gimsta naujas kūrinys“, – pasakojo Markas.

Jis pats duetą su Martynu vadina sėkmingu ir viliasi, jog ši daina – ne paskutinis jų darbas kartu.

„Buvo labai lengva dirbti kartu, viskas sklandžiai ėjosi, todėl gal ateityje bus ir naujų projektų“, – sakė jis.

„Lipstick On a Coffee Cup“ – vienas iš šešių, jau netrukus pasirodysiančio naujo minialbumo kūrinių. Jame Marko gerbėjai ras tris naujas dainas, iš kurių dvi bus lietuviškos, dar trys – jau žinomų, tačiau iki šiol dar albumuose neišleistų kūrinių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Pats minialbumą vadinu penkerių metų retrospektyva. Rinkinyje bus 2011-aisiais sukurta daina „Byloti“, o taip pat – naujausi kūriniai, tarp kurių ir bendras darbas su Martynu“, – sakė muzikantas.

Naują dainą Marko gerbėjai jau greitai galės išgirsti ir gyvai – spalio 13-ąją jis ruošia pasirodymą sostinės gyvos muzikos klube „Tamsta“. Čia skambės tiek naujausi, tiek senesni kūriniai: ir iš debiutinio, 2012-aisiais kritikų liaupsių sulaukusio albumo „no fun in 101“, ir iš 2015 metais M.A.M.A apdovanojimuose geriausiu metų albumu nominuoto „Puzzleman“.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top