Kontraversiškas „Simpsonų“ epizodas pagal Banksy

Pirmą kartą populiariausio visų laikų animacinio serialo „Simpsonai“ įžanginį epizodą sukūrė kažkas kitas, o ne Matto Groeningo („Simpsonų tėvo“) komanda.

Vos pasirodžiusi internete britų gatvės menininko Banksy sukurta įžanga, susilaukė didelio visuomenės susidomėjimo.

Didžiausia mįsle visiems išlieka klausimas, kaip „Simpsonų“ kūrėjai sugebėjo susimedžioti po pseudonimu besidangstantį britų graffiti meistrą ir įtikinti jį sukurti ką nors panašaus į tai:



Iš pirmo žvilgsnio susidaro įspūdis, kad Banksy siekė atskleisti vartotojiškos visuomenės problemą, pramogų pasaulį vaizduodamas vergiškai pop fabrike dirbančius žmones. Įdomu, kaip po tokios pajuokos Fox prodiuseriai sugebėjo išlaikyti savo darbus? Alas Jeanas, vyriausiasis prodiuseris ir ilgametis „Simpsonų“ kūrėjas, šį pirmadienį atskleidė šio efektingo triuko esmę „New York Times“ blogo „ArtsBeat“ skaitytojams.

Kaip jūs sugebėjote susirasti Banksy ir ar daug nemalonumų jums kelia tai, ką jis sukūrė?

Na, aš dar nesu atleistas iš darbo, o tai geras ženklas. Mačiau Banksy surežisuotą filmą „Išėjimas per suvenyrų krautuvę“ ir pamaniau, kad būtų šaunu, jei jis sukurtų ką nors panašaus įžanginiam „Simpsonų“ sofos epizodui. Todėl paprašiau Bonnio Pietilos, mūsų aktorių atrankos vadovui, surasti Banksy, kadangi jis jau buvo sugenėjęs sumedžioti mums neeilinių asmenybių serialo personažų įgarsinimui. Ir jam pavyko tai padaryti su Banksy kurto filmo prodiuserių pagalba. Nereikalavome gatvės menininko sukurti nieko konkretaus, tiesiog paprašėme jo paimprovizuoti „Simpsonų“ sofos epizodo tema.

Ar jūs apsvarstėte faktą, kad tai, ką jums atsiuntė Banksy gali sukelti nemalonumų „Simpsonų“ šou?

Meluočiau sakydamas, kad nepagalvojau apie tai bent truputį. Tiesą sakant, Fox buvo labai gailestingi mums, kandantiems ranką, kuri mus maitina. Mattas Groeningas, išvydęs Banksy kurtus eskizus nusprendė sukurti įžangą kiek įmanoma labiau atitinkančią originalią idėją. Tą mes ir padarėme - išsaugojome maždaug 95 proc. jo sumanymo.

Vienas iš dalykų, dėl kurių Banksy yra žymus, tai yra jo asmenybės maskavimas. Kaip galite būti tikri, kad susisiekėte su tikruoju juo?

Mūsų gauti eskizai atitiko jo individualų stilių, buvo matyti, kad juos sukūrė itin profesionalus asmuo. Mes bendradarbiavome su žmogumi, kuris atstovavo Banksy, kurio paties aš nesu matęs. Pats Banksy dabar prisiima reputaciją už šį darbą, todėl aš tikras, kad tai buvo būtent jis. Kaip jau minėjau, mus supažindino jo filmo prodiuseriai, todėl neabejoju, kad jie turėtų pažinoti tikrąjį menininką, o ne apsišaukėlį.

Ar Banksy išsakyta kritika neprivertė Jūsų susimąstyti dėl „Simpsonų“ prodiusavimo politikos?

Turiu pripažinti, tai labai užgaulu. Niekas iš toje įžangoje parodytų dalykų nėra tiesa. Taip, dauguma mūsų epizodų yra prodiusuojama Pietų Korėjoje, tačiau tikrai ne tokiomis sąlygomis.

Akivaizdu viena, kad tai yra marketingo dalis, bandant padidinti animacinio serialo populiarumą, prisidengiant žinomo menininko vardu. Tačiau, ar tai yra pačio menininko darbas? Šito teigti negalime.

Parengė Živilė Barkauskaitė

Banksy, Bansky filmas, grafičiai, groening, simpsonai, the simpson

Naujausi komentarai
sdf
2010-10-15, 02:03
"ooo, geras, Banksy nemiega" juokinat mane, tarsi ji kas cia zino ir seka.
Andrius
2010-10-14, 23:59
Žiūrėdamas šį naują Simpsonų epizodą buvau truputį šokiruotas gerąja prasme:) nustebintas.
Manau Banksio įžangos implementacija puiki:)
martynas
2010-10-14, 17:55
vien is paciu geriausiu simpsonu izangu per visa istorija. Tobulai viskas padaryta :) Galbut prilygsta tik Kesha parodijai, praeito sezono... Na ir aisku keliems perliukams is senesniu laiku.
dnr
2010-10-14, 17:21
Kazin, cia gal marketingas labiau. Abejiju as ir del pacio filmo "isejimas per siuvenyru krautuve"... Dabar visi gali naudotis jo vardu :).
Rasa
2010-10-14, 17:18
ooo, geras, Banksy nemiega
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai