Now Reading
Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus. Tad ką gi pasigaminti šaltą rudenį?

Būtent tokius rekomenduoja ir „Žvėryno natūralios medicinos centro“ specialistai. Anot jų, į kasdienį meniu įtraukę kuo daugiau daržovių, ne tik jausitės žvalūs ir energingi, bet ir galėsite džiaugtis pagražėjusia figūra.

Kepti baklažanai

Jums reikės:
1 didelio baklažano
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Saldžiosios paprikos
1 vidutinio pomidoro
Nedidelio svogūno
Moliūgų sėklų

Kaip pasigaminti?
Kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami pusvalandžiui pamerkite šaltame vandenyje. Jei nepatinka specifinis kartokas baklažanų skonis, supjaustytus baklažanus pabarstykite druska, palikite pusvalandžiui ir nuspauskite vandenį. Baklažanus iškepkite orkaitėje, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais pomidorais ir svogūnais, pagardinkite aliejumi ir žalumynais. Galite pagardinti sėklomis.

Burokėlių „Trio“

Jums reikės:
4 žalių burokėlių
Česnako
Druskos
Prieskonių
Alyvuogių aliejuos
Graikiškų riešutų

Kaip pasigaminti?
500 g žalių burokėlių sutarkuokite ar supjaustykite šiaudeliais, pagardinkite 3 skiltelėmis smulkiai supjaustyto česnako, druska, prieskoniais. Apibarstykite 0,5 stiklinės graikiškų ar kitų riešutų. Salotas apšlakstykite 2-3 šaukštais aliejaus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šparaginių pupelių troškinys

Jums reikės:
1 morkos
Petražolių saujelės
500g šparaginių pupelių
Prieskonių
Česnako
Druskos
Pipirų

Kaip pasigaminti?
Morką, petražolės ar saliero šaknį supjaustykite ar sutarkuokite šiaudeliais, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite. Kai daržovės pusiau išvirs, pridėkite pjaustytų šparaginių pupelių, druskos ir troškinkite. Baigiant troškinti, įberkite smulkiai supjaustytų žalumynų.

Būkite sotūs ir sveiki!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top