„Ramen burgeriai“ – pamėgti mėsainiai be bandelės (+receptas)

Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiai, ko gero ieškodami naujų skonių, prieš kelis metus išbandė šiuos pamėgtus užkandžius gaminti kitaip. Ir jeigu greitai paruošiami makaronai šiam patiekalui neatrodo labai tinkami, „Ramen burgeriai“ šiandien laužo visus standartus ir pateikia dar vieną priežastį, kodėl verta pamilti šį lengvai paruošiamą gaminį.

„Ramen“ – išvertus iš Japonų kalbos, yra japoniška sriuba, susidedanti iš kvietinių makaronų patiekiamų su mėsa ar žuvimi. Lietuvoje geriausias šio žodžio atitikmuo – greitai paruošiami makaronai ir patiekalai su jais. Galbūt todėl, šio maisto gerbėjas, 35-erių metų Keizo Shimamato, kuris savo tinklaraštyje dalinosi įvairiomis šių makaronų panaudojimo galimybėmis, vieną dieną pristatė ir „burgerius“, mėsainius iš greitai paruošiamų makaronų, kuriems atsispirti šiandien tikrai sunku.

„Ramen burgeriai“ 2014-aisiais metais pateko į „Times“ žurnalo įtakingiausių „burgerių“ 17-tuką. Čia jis pristatomas kaip metų atradimas, kuris netruko pavirsti pasauliniu patiekalu. Kaip sakoma šio patiekalo išradėjo tinklaraštyje: „Tikrasis „Ramen burgeris“ gimė kaip nenuspėjamas, beprecedentis nesulaikomas reikalavimas iš minios“.

Šį mėsainį galite pasigaminti ir jūs savo namuose, 1 paprastam „Ramen burgeriui“ Jums tereikės: 2 pakuočių „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų, 1 kiaušinio, gražgarstės (rukolos) lapelių, pomidorų padažo, 50 g pasirinktos mėsos faršo (vištienos arba kiaulienos), lydyto sūrio (geriausiai, kuris pritaikytas mėsainių kepimui).

Gaminimas: Užpilkite nesulaužytus greitai paruošiamus makaronus karštu vandeniu ir išbrinkinkite. Išplakite kiaušinius ir į plakinį sudėkite išbrinkintus makaronus. Gerai išmaišę sudėkite juos į nedidelių dviejų dubenėlių dugną (tai bus mėsainio apačia ir viršus, tad geriausiai pasirinkti delno dydžio indelius) ir uždenkite maistine plėvele bei paslėkite kuo nors sunkiu (pavyzdžiui, skardine). Palikite trumpam sustingti. Jiems sustingus sudėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kai lengvai apskrus – išimkite. Ant turimo vieno pagrindo uždėkite gražgarstės lapelius, pomidorų padažą, pakepinto faršo gabalėlį bei lydytą sūrį. Viską uždenkite antruoju keptų makaronų paplotėliu. Štai Jums ir puikus „Ramen burgeris“!

burgeris, maistas, mėsainis, ramen, ramen burgeris, receptai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai