Now Reading
Rugsėjo 1-osios proga A. Kaušpėdas ragina jaunimą kurti Lietuvai

Rugsėjo 1-osios proga A. Kaušpėdas ragina jaunimą kurti Lietuvai

Rugsėjo 1-osios proga A. Kaušpėdas ragina jaunimą kurti Lietuvai

Laikas.lt

Šiandien svarbi diena ne tik moksleiviams, studentams, bet ir visai Lietuvai – tą savo patriotiškumo nestokojančioje sveikinimo kalboje, skirtoje Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentams, pabrėžė šio universiteto alumnas, architektas, grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Saulėtekyje vykusios iškilmingos šventės metu šis visuomenės nuomonės lyderis neabejojo, jog 2016-ieji – ypatingi metai: „Šie metai – apsisprendimo metai. Ir Didžiajai Britanijai, ir Amerikai, ir Lietuvai. Neabejotinai tai yra apsisprendimo metai ir mums. Kiekvienam iš mūsų, ypač jaunimui. Kas toliau? Ar tenkina mus šiandienos Lietuva? Kokia mano pozicija? Ką aš pasiruošęs duoti Lietuvai? Kokiu būdu galiu padėti Tėvynės klestėjimui? Atsakymas vienas: „Noriu dirbti Lietuvai“.”

A. Kaušpėdas ragino jaunimą ne verkšlenti, ne kritikuoti, ne vergauti ar aukotis, o dirbti. Dirbti ir kurti savo Lietuvą.

„Jūs, būsimieji Lietuvos specialistai, turite save nuteikti: „Aš esu Lietuvos šeimininkas”. Aš ateinu kelti savo kraštą, savo miestą lig aukščiausių pasaulio standartų – aš tai darysiu iš visos širdies ir negailėsiu jėgų. Plėtosiu savo šalį, kad ji būti geriausia vieta gyventi. Jūs esate Lietuvos vaikai, o Lietuva yra jūsų mama, jūsų namai. Tad rūpinkitės savo namais taip, kaip tik galite. Mokykitės, ruoškitės Lietuvai vadovauti. Ieškokite bendraminčių, kurkite fantastinius planus, tikėkite savimi, savo galiomis ir jas nepaliaujamai gausinkite. Galingas žmogus yra pergalingas žmogus. Galia kyla iš laisvės, drąsos ir gebėjimų. Būkite laisvi ir drąsiai žvelkite į pasaulį savo akimis”, – VGTU šventėje sake grupės „Antis“ lyderis.

Šį, jo paties įvardintą kaip „poetinį tekstą”, A. Kaušpėdas pabaigė gražiu linkėjimu: „Jūs reikalingi Lietuvai ir Lietuva reikalinga jums. Be jūsų nebus Lietuvos ir be Lietuvos nebus jūsų tapatybės. Tad sveikinu visus su naujaisiais mokslo metais! Tebūnie jie šviesūs, darbingi ir labai ypatingi. Sėkmės, jums, bičiuliai!”

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kviečiami peržvelgti nuotraukų galeriją iš išskirtinės mokslo ir žinių dienos minėjimo, kuriame netrūko ne tik įkvepiančių kalbų, bet ir puikios nuotaikos bei šypsenų, o ją vainikavo pozityvus grupės „Baltasis kiras” pasirodymas!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top