Kaip nepriaugti svorio atostogaujant?

Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ pastebi, jog vis daugiau Lietuvos keliautojų savo atostogoms užsienyje renkasi poilsį su „viskas įskaičiuota“ paketu, o poilsiautojų pamėgtuose Turkijos kurortuose net 95 proc. viešbučių siūlo maitinimą mažiausiai tris kartus per dieną.

Atostogos viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu neretai tampa pagunda pavalgyti daugiau, nei įprasta. Gydytoja ir mitybos specialistė Jelena Tulčina siūlo prisiminti, kad atostogų metas – tai ne tik poilsis žmogui, bet ir jo kūnui. Natūralios medicinos centrų įkūrėjos Jelenos Tulčinos patarimai, norintiems ir po atostogų jaustis sveikai:

Mėgaukitės ne vien valgiu, bet ir aplinka. Būdami tolimuose kraštuose, pasidžiaukite aplinka, kuri jus supa, pasigrožėkite jūros vaizdu ar egzotiniais augalais. Vietoj poilsio „nuo valgio iki valgio“ rinkitės aktyvų judėjimą, maudynes, ekskursijas – stiprinkitės ne tik kalorijomis, bet ir teigiamais įspūdžiais.

Gerkite kambario temperatūros vandenį. Karštame klimate per dieną išgerkite bent 2,5 litro vandens, taip valysis jūsų organizmas ir neužsiterš inkstai. Vanduo turėtų būti negazuotas ir kambario temperatūros, o ne stipriai atšaldytas. Griežinėlis citrinos, greipfruto ar agurko ne tik suteiks vandeniui gaivų skonį, bet ir padarys jį šarminiu. Susilaikykite nuo sulčių, nes jose gausu cukraus, arba skieskite jas vandeniu.

Į lėkštę – 350 g. Pietų ar vakarienės metu, jūsų porciją turėtų sudaryti apie 150 g mėsos ar žuvies ir 200 g daržovių, tik ne bulvių ar kruopų. Pusryčiams rinkitės košę ar daržoves. Kelias dienas per atostogas susilaikykite nuo gyvulinės kilmės maisto, nes taip organizme didės rūgščių balansas, o tai gali tapti daugelio sveikatos bėdų priežastimi. Nepamirškite, kad 80 procentų kasdien suvalgomommaisto turėtų sudaryti augalinės kilmės produktai.

Saldumynams – atskiras laikas. Nelengva atsispirti saldumynų vilionėms, tačiau valgydami juos pietų ar vakarienės metu tik kenksite sau. Tai nereiškia, kad turite juos pamiršti, tiesiog smaližiaukite valanda anksčiau nei pietūs ar vakarienė, arba praėjus dviem valandoms po valgio.

Užkandžiaukite vaisiais. Jei tarp valgymų praalkstate, užkandžiaukite vaisiais, tiesa, nedideliais jų kiekiais, nes kitaip kils cukraus kiekis kraujyje, o tai gali nulemti svorio didėjimą ir maitinti įvairius organizme esančius grybelius. Užkandžiams rinkitės tik vienos rūšies vaisius, nemaišykite jų.

atostogos, kaip nepriaugti svorio, lieknumas, sveika gyvensena, sveikata, svorio augimas atostogų metu, svoris

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai