Now Reading
Festivalių maratonui įsibėgėjus: ko nevalia pamiršti namuose?

Festivalių maratonui įsibėgėjus: ko nevalia pamiršti namuose?

Festivalių maratonui įsibėgėjus: ko nevalia pamiršti namuose?

Festivalio bilietus mėgstate įsigyti dar vasarai neprasidėjus, tačiau daiktus tokiam įvykiui susidėti pavyksta tik paskutinę minutę? Galime nuraminti – taip nutinka daugeliui. Kai kurie po sunkios darbo savaitės, per skubėjimą, o gal iš nekantrumo, net ir palapinę įsidėti užmiršta. Tam, kad Jums taip neatsitiktų, parengėme atmintinę, ko nederėtų užmiršti namuose ir kas privalo būti kiekvieno festivalio lankytojo kuprinėje.

Mini vaistinėlė netikėtiems atvejams

Artėjant festivaliui, dažną apima nekantrumo jausmas ir noras kuo greičiau pašėlti su draugais, klausant mėgstamos grupės dainų. Vis tik yra ir kita vasaros festivalių pusė, kuriai taip pat reikia pasiruošti: kaitri saulė, vandens ir miego trūkumas ar nelabai sveika mityba – visa tai kartais ne itin patinka mūsų organizmui.

Patarimas: nepamirškite įsidėti bent kelių tablečių nuo skausmo ir karščiavimo. Jos gali būti tikras išsigelbėjimas netikėtai apsinuodijus ar peršalus. Keletas pleistrų taip pat nepamaišys, o gal ir išgelbės netikėtai susižalojusį draugą. Žinoma, nepamirškite ir apsauginių priemonių nuo erkių ar uodų, kurie vasarą neretai kėsinasi sugadinti nuotaiką net ir festivalių metu.

Visada įkrautas išmanusis

Šiandien yra nedaug tokių, kurie į festivalį ryžtasi išvykti be išmaniojo telefono. Kaipgi kitaip jo metu pasidalinti įspūdžiais socialinėje erdvėje, padaryti linksmų nuotraukų, video prisiminimų ar susisiekti su paklydusiais draugais? Dauguma festivalių organizatorių suteikia galimybę savo įrenginį pasikrauti tam skirtuose taškuose, tačiau įprastai prie jų nusidriekia gana nemažos eilės. Dėl šios priežasties svarbia tampa kuo talpesnė telefono baterija ir kokias energijos taupymo programas išmaniajame galima rasti.

Patarimas: festivalyje labai praverstų telefonas, turintis energijos taupymo režimą, pavyzdžiui, „Samsung Ultra Power Saving Mode“: jį įjungus, telefono ekranas taps juodai baltas ir veiks tik būtiniausios telefono funkcijos (skambučiai, sms žinutės, interneto naršyklė). Tokiu atveju telefonas tikrai neišsikraus visą savaitgalį. Kitas variantas – įsigykite nešiojamą išorinę bateriją, jam įkrauti. Investicija tikrai atsipirks, juk toks daiktas pravers dar ne vienoje vasaros išvykoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apranga bet kokiam orui

„Nėra blogo oro, yra netinkama apranga“ – itin taiklus posakis festivalių lankytojams. Orų prognozės ne visada būna tikslios, todėl turite pasiruošti bet kokiam, net ir ekstremaliausiam atvejui: smarkiam lietui, didelėms baloms, kaitriai saulei ar staiga stipriai atvėsusiai nakčiai. Svarbu, kad apranga būtų patogi, nevaržytų ir leistų jaustis komfortabiliai.

Patarimas: savo krepšyje būtinai atraskite vietos guminiams batams, kelioms kojinių poroms, lietpalčiui, galvos apdangalui. Į festivalį vežkitės tuos drabužius, kurių nebus gaila, netikėtai sugadinus. Neužmirškite pasiimti ir atskiro drabužių komplekto bei papildomos avalynės nenumatytiems atvejams.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top