Now Reading
Prezervatyvai – gero sekso garantas

Prezervatyvai – gero sekso garantas

Prezervatyvai – gero sekso garantas

Indianos universiteto (JAV) mokslininkai nustatė – prezervatyvai garantuoja kokybišką lytinį pasitenkinimą. Tai galėtų pasirodyti išties netikėta naujiena tiems, kurie tiki įsigalėjusiais mitais apie prezervatyvus. Pvz, anksčiau būdavo teigiama (ir vis dar klaidingai manoma), jog prezervatyvai mažina jautrumą, sueitis tampa tarsi „medaus laižymas per stiklą“. Galbūt tai galėjo būti tiesa kelis šimtus metų atgal, tačiau šiuolaikiniai prezervatyvai yra tokie ploni, jog išties jų neįmanoma pajusti. Todėl nėra priežasties jų atsisakyti. Priešingai – daug priežasčių juos naudoti.

Kokybiškam pasitenkinimui reikalingos kelios sąlygos, iš kurių viena – saugumo jausmas ir pasitikėjimas. Šiuo atveju labiau kalbama apie moteris, tačiau tai aktualu ir vyrams. Kuomet abu partneriai jaučiasi saugūs, t.y. kai žino, kad saugosi nuo neplanuoto nėštumo, prezervatyvas apsaugo nuo lytiškai plintančių ligų, tuomet yra lengviau atsipalaiduoti. Atsipalaidavus ir visiškai pasitikint partneriu ir tuo kas vyksta tarp dviejų žmonių, galima išties pasiekti geriausią pasitenkinimą. Taigi, prezervatyvo naudojimas leidžia atsipalaiduoti, dingsta psichologinė įtampa ir seksas teikia abipusį malonumą.

Minėtame Indianos universiteto mokslininkų tyrime dalyvavo 1645 žmonės, kurių amžius buvo nuo 18 iki 59 metų. Apklausos metu nustatyta, jog net 28 proc. vyrų ir 22 proc. moterų nepajuto prezervatyvo poveikio lytiniam susijaudinimui. Dalis apklaustųjų paminėjo, jog prezervatyvas dirgina jautrius taškus, tad suteikia dar daugiau malonumo, ir tuo pačiu padeda išlaikyti erekciją ilgiau. Tačiau svarbiausias tyrimo atradimas buvo tai, kad moterys pripažino besijaučiančios geriau ir saugiau, kuomet mylisi su prezervatyvais. Apsaugos priemonių naudojimas leidžia joms atsipalaiduoti ir mėgautis artumu. Toks tyrimas ne vienintelis, įrodantis, jog prezervatyvai ne tik netrukdo geram seksui, bet užtikrina, jog šis toks ir būtų.

Mokslininkų tyrimai ir dėmesio į prezervatyvus atkreipimas yra puikus įrankis kovoje su įsigalėjusiais mitais bei mokant visuomenę apie elementarius apsisaugojimo būdus. Pavyzdžiui, Pigu.lt apsisaugojimo priemonių skyriaus iškeltas tikslas šviesti visuomenę ir pirkėjus supažindinant juos su egzistuojančiomis netiesomis apie prezervatyvus ir panašias prekes. Anot jų, itin svarbu kalbėti apie mitą, teigiantį, jog prieš naudojant prezervatyvą, reikia jį sutepti vazelinu. Tai labai tiesą iškreipiantis ir pavojingas mitas. Vazelinas yra „agresyvi“ medžiaga ir kenkia prezervatyvo sudėčiai, ant jo atsiranda mikro įtrūkimai, todėl prezervatyvas veiksmo metu gali trūkti. Šiuolaikiniai prezervatyvai jau yra padengti lubrikantu arba juos galima padengti lubrikantu prieš sueitį. Jokiu būdu negalima naudoti vazelino. Be to, svarbu pabrėžti, kad prezervatyvai yra vienintelė priemonė sauganti nuo lytinių keliu plintančių ligų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tiesa, kai kurie žmonės, ypač jaunesnio amžiaus, šiek tiek drovisi pirkti prezervatyvus vaistinėje arba prakybos centre, todėl rizikuoja ir sekso metu nesisaugoja. Visgi, vertėtų atminti, kad prezervatyvus galima įsigyti ir internetu. Visiškas konfidencialumas garantuotas, todėl neteks raudonuoti prieš pardavėją.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top