Now Reading
„Kodak“ fotoaparatai – ar verta juos pirkti?

„Kodak“ fotoaparatai – ar verta juos pirkti?

„Kodak“ fotoaparatai – ar verta juos pirkti?

Prieš keletą metų pasaulį apskriejo nerami žinia – fotografijos išradėjai „Kodak“ bankrutuoja. Tai sudavė milžinišką smūgį visai fotografijos rinkai. Dar didesnį smūgį ši žinia smogė Kodak kamerų pirkėjams. Pasiųstas aiškus signalas – „Kodak“ kameros bet kada gali būti sustabdytos, nes bus ieškoma būdų, kaip gelbėti kompaniją. Fotoaparatai paprastai daug pelno neneša, jų kūrimui investuojamos didelės lėšos, tad ši „Kodak“ verslo dalis atrodė pasmerkta.

„Kodak“ vadovai tuos būdus rado, bet jie kainavo labai brangiai. Pirmiausiai, „Kodak“ pardavė daugelį savo turėtų patentų ir taip sutvarkė finansinius srautus. Kita svarbi strategija – pelningų sričių palaikymas. „Kodak“ yra ne tik fotoaparatų gamintoja. Jos pagrindinis pelnas ateina iš kino juostų, nuotraukų spausdintuvų ir spausdinimo medžiagų srities. Skaitmeninės kameros, deja, į pelningiausių verslų sąrašą nepateko.

Sprendimas buvo gana paprastas – parduoti verslą kitai kompanijai ir leisti naudoti seną ir garsų prekės ženklą. Tokiu būdu Kodak fotoaparatai dabar gaminami „JK Imaging Ltd“ kompanijos iš JAV.

Taigi klausimas, ar verta pirkti „Kodak“ kameras yra visiškai logiškas, o atsakymas paprastas – TAIP. Kameros kokybė dažniausiai priklauso nuo lęšių gamintojų. Populiariausi gamintojai „Leica“, „Fuji“, „Canon“, „Sony“, „Carl Zeiss“ ir kiti nuolatos varžosi, kas sukurs ir pagamins dar geresniu lęšius. „Kodak“ irgi vienas iš šių dalyvių, todėl drąsiai galima teigti, kad jų fotoaparatai yra pakankamai kokybiški. Ir nebrangūs. Lietuvoje „Kodak“ kamerų modelių nėra daug, tačiau populiariausius galima įsigyti už 13- 150 eurų. Tai tikrai neblogi AZ serijos fotoaparatai su 42 kartų optiniu priartinimu.

„Kodak“ iki šiol gamina „FZ“ („Friendly Zoom“) serijos „muilines“ – kompaktiškus fotoaparatus su nedideliu priartinimu ir vartotojui paruoštais nustatymais. Kainuoja jos 80-90 eurų ir daugiau. Jose nieko daug ypatingo. 16 megapikselių raiška, HD filmavimas, platus vaizdo kampas. Kol kas nieko ypatingo gamintojai nepasiūlė.

Maža to „Kodak“ pereina ir į kitą lygį. Jie sukūrė ir pristatė 360 laipsnių filmavimo kamerą „Kodak PixPro 360“, kuri filmuoja 4K raiška. Tai „veiksmo“ kamera, kurią galima primontuoti prie šalmo ar bepiločio drono ir filmuoti ekstremalius vaizdus. Ji atspari šalčiui, vandeniui ir smūgiams. Neblogas pasirinkimas sportininkams-ekstremalams. Tai ženklas, kad kompanija orientuojasi į šiuolaikinius poreikius ir jaunimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Kodak“ pabandė įžengti ir į išmaniųjų telefonų rinką. Turime iš karto nuvilti, nes pirmasis išmanusis „Kodak“ telefonas „IM5“ yra gana prastas. Daugelis tikėjosi, kad „Kodak“ perduos daugiau techninės pagalbos telefono gamintojams anglų firmai „Bullitt“ (jie taip pat gamina „Caterpillar“ ir „JCB“ prekės ženklų telefonus), susijusios su kamera, tačiau taip neįvyko. Kameros lygis gana vidutinis, nors „Kodak“ turi visą patirtį, dirbdama su lęšiais „PixPro“. Akivaizdu, kad kol kas „Kodak“ kamerų išmaniesiems telefonams dar nepamatysime.

Paklausite – iš ko gyvena tas tikrasis „Kodak“, žinomiausias fotografijos gamintojas? Atsakysime – iš popieriaus, dažų, plėvelių akiniams nuo saulės, baterijų, namų priežiūros kamerų ir „Super 8“ – naujai sukurtos 8 milimetrų kino juostos kameros, kurią kino kūrėjai galėtų panaudoti kurdami savo trumpametražius ir meninius filmus. Dairymasis į praeitį paprastai niekam nepadeda. Tikėsimės, kad „Kodak“ bus maloni išimtis…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top