Now Reading
Originalių formų fotoaparatai

Originalių formų fotoaparatai

Originalių formų fotoaparatai

Dabar įprasta, kad fotoaparatai būtų dviejų formų. Viena jų – kompaktinė, dar vadinama „muiline“ – tai nedidelė dėžutė, mažesnė už išmanųjį telefoną, tik storesnė. Jos šone arba viduryje – nedidelis objektyvas, ant viršaus fotografavimo mygtukas, kitoje pusėje – nedidelis ekranėlis nuotraukoms peržiūrėti ir dar kokie 5-7 mygtukai valdymui ir nustatymams. Viskas, labai paprasta forma. Antroji – įprastinė veidrodiniams skaitmeniniams fotoaparatams – išlenktas šonas tvirtesniam paėmimui rankoje, per vidurį didelis objektyvas, išvažiuojantis 5-15 centimetrų į priekį, ant viršaus iššokanti blykstė arba vieta normaliai blykstei prijungti. Kitoje pusėje – ekranas ir keletas mygtukų. Tai standartinė šiuolaikinių fotoaparatų forma. Atrodo, kad šioje vietoje turėtume dėti tašką, nes nebėra ką ir aptarinėti, bet… Rinkoje yra dar ne vienas fotoaparatas, kurio forma neatitinka nusakytųjų. Kokie tai fotoaparatai ir kam jie naudojami?

Fujifilm Instax mini 25

Tai kvadratinis fotoaparatas, kuris atrodo daugiau kaip žaisliukas kūdikiams, nei fotoaparatas. Iš tiesų, tai labai įdomus produktas. Jis skirtas iš karto spausdinti nuotraukas. Taip, supratote teisingai – nufotografuojate ir iš karto fotoaparatas atspausdina popierinę nuotrauką. Tiesa, nuotrauka labai nedidelė. Ši kamera yra momentinių fotoaparatų palikuonė. Jie beveik jau išnyko, tačiau ypatingai retais atvejais dar gali būti naudojami. Pavyzdžiui, įvairiuose renginiuose, kur svečiams iš karto įteikiama jų nuotrauka…

Ricoh WG-M1

Koks čia „burbulas“? Tokio klausimo galima tikėtis iš žmonių, pamačiusių šį fotoaparatą. Iš tikrųjų tai veiksmo kamera iš Ricoh, kompanijos, kuri gamina ir normalius Pentax fotoaparatus. Ji turi 204 laipsnių kameros aprėpties kampą, kuris leidžia fiksuoti plačius vaizdus. Wi-Fi užtikrina, kad kamerą galima būtų valdyti per atstumą. Raiška – 4K atitinka visus šiuolaikinės kameros standartus. Atspari smūgiams, šalčiui iki -10, kritimui iš 2 metrų aukščio (teoriškai), gali būti panardinta į 20 metrų gylį ir ten išbūti 2 valandas ir tai nepakenks nei kamerai, nei jos fiksuojamiems vaizdams. Yra nemažai efektų, tad kamera tinkama gaminti ekstremaliems video. Ji nesunkiai pritvirtinama prie stovelio ant šalmo ar asmenukių lazdos. Kainuoja tokia apie 200 eurų.

Ricoh Theta S

Dar viena įdomi kamera iš Ricoh. Šis modelis turi 360 laipsnių apžvalgos kampą, taigi, su šia kamera galima filmuoti ir fotografuoti 360 laipsnių vaizdus. Tai ateitis, nes vis daugiau ir daugiau VR akinių yra parduodama rinkoje, tad tikrai yra kam žiūrėti tokias 360 laipsnių nuotraukas. Raiška 14 megapikselių, filmuoja FullHd kokybe (o kodėl ne 4K?). Įdomu tai, kad ši kamera veikia kartu su išmaniuoju telefonu. Įdiegtoje programėlėje peržiūrite nuotraukas, nes LCD ekranėlio ant tokios plonos kameros nėra. Aišku, Wi-Fi taip pat yra, tad nuotraukų perdavimas į išmanųjį yra greitas ir sklandus. Keista, kad pastatyti ant kieto paviršiaus tokią kamerą gana sudėtinga, dėl gana siauro pagrindo. Ją nuolatos reikia nešiotis rankoje. Tiesa, kietesnis pagrindas parduodamas atskirai šalia kitų aksesuarų.

Olympus AIR

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Keista kamera, nes tai net ne kamera. Tiesiog objektyvas, kuris prijungiamas prie bet kurio išmaniojo telefono. Ir jungiamas jis ne prie mažos išmaniojo kameros, o tiesiog prie korpuso. Wi-Fi ryšiu ši kamera yra valdoma, o nuotraukos peržiūrimos išmaniojo ekrane. Tai ne vienintelė tokia kamera, nes Sony QX1 irgi veikia panašiai, tik išmanusis ten pritvirtinamas ne kampu, o tiesiog vertikaliai prie kameros galo. Pati kamera gana nebloga – 16 megapikselių raiška, filmuoja Full HD raiška, 10 fps fotografavimas, galima išsaugoti RAW formatu ir aišku, yra visi reikalingi efektai. Kainuoja ji 299 JAV dolerius (272 eur).

Lumix DMC 3D1

Pripažinkime, forma ta pati, tik kažkas šioje kameroje ne taip. Joje yra du objektyvai. Kam? Fotografuoti ir filmuoti vaizdus 3D formatu. Jiems peržiūrėti reikės 3D akinių ir televizoriaus. Nelabai pasiteisinęs projektas, nes 3D technologija dabar perėjo tiesiai į išmaniuosius telefonus. Naujausias Huawei P9 išmanusis jau turi dvigubą Leica objektyvą ir 3D vaizdams fotografuoti atskiro fotoaparato nebereikia. Kainuo0ja daug, naudos mažai…

Pasirodo, fotoaparatai nėra tokie jau ir nuobodūs, kaip kažkam gali pasirodyti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top