Muzikos festivalis „Granatos Live 2016“: 5 svarbūs dalykai, kuriuos reikia žinoti atvykstantiems

Gyčio Vidžiūno ir Stepdraw nuotr.

Ką reikia žinoti visiems, atvykstantiems į rugpjūčio 4–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse ketvirtą kartą rengiamą vieną didžiausių šalyje muzikos festivalių „Granatos Live“?

Nekantraujantiems. Šiais metais festivalio „Granatos Live“ vartai ir scenos atsidarys rugpjūčio 4 d., ketvirtadienį – visi, turintys trijų dienų festivalio bilietą ir skubantys užsiimti vietą palapinių miestelyje Rumšiškėse laukiami nuo 18 val. Ketvirtadienio vakaro programoje – muzikos grupių bei atlikėjų pasirodymai festivalio „NESCAFÉ“ scenoje ir šokiai iki ryto kartu su DJ scenos vedliais.

Automobiliu, autobusu ar traukiniu? Susiruošusiems vykti, „Granatos Live“ organizatoriai primena – patogiai ir greitai festivalio teritoriją pasiekti galima ne tik automobiliu. Pasirinkusieji traukinį keliaus pigiau – pateikus „Granatos Live“ bilietą „Lietuvos geležinkeliai“ suteikia 50 proc. nuolaidą tiesioginiams maršrutams iki Pravieniškių. Nuo geležinkelio stoties iki festivalio galėsite atvažiuoti specialiu festivalio autobusiuku – jis kursuos nuo penktadienio ryto. Tie, kurie į festivalį vyks iš Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gali rinktis specialius autobusus, atgabensiančius iki pat „Granatos Live“ teritorijos. Bilietus į „Bus2Event“ reisus galima įsigyti BILIETAI LT kasose ir internetu. Negalintiems gyventi be automobilio festivalio organizatoriai rekomenduoja – nevažiuokite po vieną ir prigriebkite draugus ar keliaujančius autostopu. Palikę automobilį stovėjimo aikštelėje, esančioje greta festivalio teritorijos, pagrindinį palapinių miestelį galėsite pasiekti nemokamu autobusu.

Planuojantiems išsimiegoti. Tiems, kas naktimis ieško ramybės, šiemet rekomenduojama rinktis mažąjį arba tylųjį festivalio „Granatos Live“ palapinių miestelius. Jie įkurti atokiau nuo festivalio epicentro ir puikiai tiks planuojantiems išsimiegoti. Pagrindinis palapinių miestelis, kaip ir prieš metus, bus apsuptas veiksmo ir pramogų – nuo čia ranka pasiekiamos bene visos „Granatos Live“ scenos (didžioji, „NESCAFÉ“, DJ ir Hip-hop), maitinimo ir aktyvaus laisvalaikio zonos. Beje, ir šiais metais festivalio dalyviai gali atvykti kemperiais – jiems skirta speciali zona, naujiena – nakvynė keturviečiuose nameliuose.

Alkis ir troškulys. Gaišti laiką namie tepant sumuštinius visam savaitgaliui tikrai neverta – kaip ir kasmet, festivalio „Granatos Live“ dalyvių skrandžiais pasirūpins kelios dešimtys restoranų ir kavinių. Nuo meksikietiškos ir itališkos virtuvės iki visų išgirtų „Meat Lovers“ burgerių, žvėrienos ar dar neragautų olandiškų „Poffertjes“ blynelių – alkani neliksite. Smaližiais pasirūpins „Nykštuko“ ledai ir „Donut Lab“ spurginė, rytinį snaudulį išvaikyti padės „Coffee Inn“ ir „NESCAFÉ“. Visai greta pagrindinės scenos įsikurs ir „Lizdas“ – kauniečių pamėgtas baras čia įrengs savo vasaros rezidenciją su gerai pažįstamais veidais, plačiausiu alaus pasirinkimu ir „Naktinių paukščių“ grojamais muzikos ritmais.

Grožis ir patogumai. Vien tik įprastais dušais ir praustuvėmis neapsiribos „Toi“ zonos – merginų džiaugsmui čia bus ir veidrodžiai bei plaukų džiovintuvai, energijos pasikrauti galės ir mirštantys telefonai, o turintys vertingų daiktų galės juos palikti saugomose daiktadėžėse. Beje, telefono bateriją bus galima įkrauti ir „1GO“ poilsio zonoje, o tuščios depozitinės taros namo gabenti irgi nereikės – ji bus superkama čia pat vietoje.

Penkiose festivalio „Granatos Live“, kuris vyks rugpjūčio 4–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, scenose pasirodys Ella Eyre, Jess Glynne, „Lost Frequencies“, Wilkinson, Frans, Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikatas“, Saulius Prūsaitis, Lilas ir Innomine, ba., „Beissoul & Einius“ ir daugybė kitų atlikėjų bei grupių, kurių pilną sąrašą galima rasti www.granatos.lt. Čia galima susidaryti ir savo festivalio programą – kaip ir kasmet, pasirodymai „Granatos Live“ scenose suplanuoti taip, kad netrukdytų išgirsti kuo daugiau grupių ir atlikėjų. Be muzikinės dalies festivalio „Granatos Live“ organizatoriai paruošė ir daugybę kitų pramogų bei užsiėmimų: pokerio, tinklinio ir kiti sporto turnyrai, vandens pramogos, rytinės mankštos ir dar kelios dešimtys kitų įdomybių. Bilietus į festivalį „Granatos Live 2016“ platina BILIETAI LT.

festivaliai, granatos live, koncertai, muzikos festivaliai, Rumšiškės, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai