Gidas po Vokietiją: trys miestai, kuriuos privalu aplankyti

Dar nesuplanavote vasaros kelionės? Turite laisvą savaitę ir norite ją praleisti turiningai, pasidairyti po nematytas vietas ir susipažinti su kitos šalies kultūra? Laikas krautis lagaminus ir keliauti į Vokietiją. Viena šalis ir skirtingose žemėse įsikūrę Frankfurto, Miuncheno ir Hamburgo miestai atskleidžia vis kitokią Vokietijos pusę.

Edmundas Pavlovas, patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovas, dalinasi praktiškais patarimais, kurie padės lengviau apsispręsti, kur nueiti ir ką pamatyti šiuose miestuose.

1. Frankfurtas – modernus ar istorinis?

Vis dar sunku apsispręsti: penktasis pagal dydį Vokietijos miestas Frankfurtas – vienas reikšmingiausių ekonomikos ir kultūros centrų visoje Europoje, bet ypatingai garsėjantis muziejų krantine, kur vienoje vietoje įsikūrę daugiau nei 10 muziejų pagal kiekvieno istorijos entuziasto skonį.

„Muziejų krantinė apima abi Maino upės puses. Dėmesio vertas Stadel meno muziejus, kuriame galima pasigrožėti viena didžiausių meno kolekcijų visoje Vokietijoje – čia sukaupti meno dirbiniai nuo pat 14 a. iki šių laikų, – pasakojo E. Pavlovas. – O jeigu vaikštinėjate priešinga Maino upės pakrante, užsukite į žydų muziejų, kuriame susipažinsite su 200 metų laikotarpio žydų istorija Frankfurto mieste.“

Turistų pamėgta pirmoji stotelė – Romerberg aikštė – seniausia miesto dalis. Nuo pat 12 a. čia prekiaujama įvairiais skanėstais, rengiamos miesto šventės bei garsioji Frankfurto knygų mugė. Taip pat būtinai užsukite į Palmių sodą – galėsite patyrinėti tropinio ir subtropinio klimato augalus, kojas pailsinti prisėdę ant įrengtų suolelių, o vaikai tegul pasilinksmina žaidimų aikštelėje.

2. Didmiesčio gyvenimas Miunchene

Patyręs keliautojas pastebi, kad vienos dienos Bavarijos žemės sostinėje Miunchene gali ir neužtekti. Veiklos čia ras ir istorijos mėgėjai, ir išsiilgę gamtos ar tiesiog norintys patyrinėti, kaip gyvenama Vokietijos didmiestyje.

Štai tikras miesto gyvenimas verda Marienplatz aikštėje, o Odeons aikštė – itin populiari vietinių susitikimo vieta.

„Jeigu norite pabėgti nuo miesto šurmulio, apsilankykite Anglų sode. Parke galėsite pasigėrėti ne tik žaliosiomis zonomis, bet ir istoriniais paminklais – antikine graikų stiliaus Monopteros šventykla ir dar 18 a. iškilusiu kinų bokštu, kuriame savaitgaliais nuolat rengiami įvairūs koncertai, – teigė „Eurolines“ vadovas. – Nenustebkite – šiame sode vietiniai mėgsta ateiti pasideginti kaitrią dieną.“ Beje, iš šventyklos atsiveria nuostabi Miuncheno panorama su Alpių vaizdais priešakyje.

Taip pat vykstantiems į Miuncheną E. Pavlovas pataria įsigyti miesto kortelę (Munich City Tour Card), kuri pagelbės naudojantis viešuoju transportu, išsiruošus į muziejus, restoranus ar ekskursijas. Kortelę galite įsigyti dar prieš kelionę internetu arba nuvykę į miestą – S- ir U- Bahn stotyse bilietus pardavinėja automatinės bilietų mašinos, arba užsukite į klientų aptarnavimo centrą.

3. Miestas, neturintis senamiesčio

Jeigu pasirinkote aplankyti uostų sostine laikomą Hamburgą, atminkite – senamiesčiu vaikščioti neteks, nes ši miesto dalis po Antrojo pasaulinio karo Hamburge praktiškai neišliko. Tačiau galėsite mėgautis pramogomis, kurių galima rasti tik uostamiesčiuose.

„Štai pagrindinėje miesto vandens transporto stotyje – Landungsbrucken – siūloma įdomių apžvalginių ekskursijų laivais Elbės upe. Įdomiausia, kad stoties pakrantę puošia du istoriniai laivai, kadaise paversti muziejais“, – pasakojo E. Pavlovas.

O netoli šios stoties stūkso ištaiginga ir itin puošni barokinė Šv. Mykolo bažnyčia. „Būtinai užkilkite į bažnyčios bokštą – iš apžvalgos aikštelės atsiveria įspūdingi Hamburgo uostamiesčio vaizdai“, – sakė keliautojas. Hamburgas taip pat didžiuojasi savo rotuše – šalia neorenesansinio stiliaus statinio dažnai rengiami ir įvairūs miesto renginiai. O štai pavalgyti E. Pavlovas pataria Deichstrasse gatvėje, 17 a. pirklių buveinėje, kurioje šiandien duris atvėrę daugybė turistų pamėgtų restoranų ir kavinių.

Frankfurtas, Hamburgas, kelionės, kelionės autobusu, miunchenas, turizmas, vokietija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai