Now Reading
Kelios gudrybės, kaip pažaboti apetitą ir greičiau sulieknėti

Kelios gudrybės, kaip pažaboti apetitą ir greičiau sulieknėti

Kelios gudrybės

Nekontroliuojamas apetitas kliudo pasiekti gerų rezultatų, todėl dalinamės keliomis gudrybėmis, kaip numesti svorio.

Prieš valgį išgerkite kompoto

Paprastai likus pusvalandžiui iki valgio rekomenduojama išgerti stiklinę vandens, ir tai nenuostabu – jis neturi kalorijų. Tačiau tai suveikia ne visada – juk kai kurie išgeria prieš valgį ir po 2, ir po 3 stiklines, tačiau vis tiek negali atsispirti pagundai sušveisti viską iki paskutinio trupinėlio. Jeigu ir jums vanduo nepadeda, pradėkite pietus stikline daržovių (pomidorų, moliūgų, morkų) sulčių, o vakarienę – džiovintų vaisių kompotu be cukraus (vaisių nevalgykite – gerkite tik skystį). Tai bus sočiau už vandenį, kalorijų gausite nedaug, todėl tai nepakenks jūsų figūrai.

Na, o prieš pusryčius tikrai geriau gerti vandenį – tai padės organizmui prabusti. Gerkite vandenį ir tarp valgymų. Leidžiama išgerti ir kavos, ir žaliosios bei juodosios arbatos (tačiau tik be cukraus). Per dieną būtina išgerti nuo 1,5 iki 2,5 l skysčių.

Dalinkite porcijas

Apetito niekada nepažabosite, jeigu valgysite tik 2-3 kartus per dieną. Persivalgymas vakare bus tiesiog neišvengiamas. Geriau valgykite po 5-6 kartus (pusryčiai, pietūs, vakarienė ir lengvi užkandžiai) – tada nespėsite labai išalkti. Dažnas valgymas, dietologų teigimu, padeda suaktyvinti medžiagų apykaitą, tačiau porcijos turi būti nedidelės – vienu kartu galima suvalgyti 150-200 g maisto.

Valgykite mažu šaukšteliu

Tai – grynai psichologinė gudrybė: mėsos gabaliukas didelėje lėkštėje atrodo mažytis (net jeigu aplinkui prisėsite salotų, vis tiek liks tuščios erdvės), o mažoje lėkštutėje – didesnis. Stalo įrankius taip pat galima pakeisti mažesniais.

Valgydami mažais kąsneliais išvengsite persivalgymo. Europos dietologai atliko eksperimentą: bandymo dalyviai vieną dieną valgė sriubą dideliais šaukštais, o kitą – mažais. Po to buvo palyginti rezultatai. Paaiškėjo, kad pirmuoju atveju žmonėms buvo sunkiau įvertinti suvalgyto maisto kiekius, ir jie maisto suvartodavo daugiau, negu reikėjo. Antruoju atveju porcijos buvo net trečdaliu mažesnės, ir žmonės pasisotino greičiau.

Valgykite ir po šeštos

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pamirškite mitą, kad po 6 valandos vakaro valgyti negalima. Galima, ir net reikia – tačiau ne bandeles ir saldumynus, o baltymingą maistą (kiaušinius, žuvį, mėsą, varškę). Jis puikiai malšina alkį ir neskatina svorio augimo. Idealus laikas vakarieniauti – 3-4 valandos prieš miegą, tad jeigu ilsėtis einate vėlai, užkąsti po 6 valandos vakaro bus labai naudinga – išvengsite alkio priepuolio ir persivalgymo.

Pusryčiauti patartina nuo 7 iki 9 ryto – tuo metu skrandyje gaminasi daugiausiai sulčių, ir todėl galima pavalgyti sočiau – maistas tiesiog „sudega“. Jeigu gi pusryčius praleidžiate arba apsieinate tik puodeliu kavos, lengvai galite įsitaisyti gastritą.

Taškinis masažas

Tikėsite ar ne, tačiau nuslopinti apetitą padeda ir taškinis masažas. Tiesa, iš pradžių vis dėlto reikėtų išsiaiškinti jūsų pilnėjimo priežastį, t.y. ar svoris auga dėl sutrikusios hormonų pusiausvyros, dėl amžiaus, streso, miego trūkumo ir pan. – kiekvienu atveju masažuojamos zonos skiriasi. Gydymo kursas trunka ne mažiau kaip 20 dienų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top