Pavėsinės - neatrastas vasaros kampelis... kieme!

Su kokiais žodžiais jums asocijuojasi vasara? Šiluma, saulė, atostogos? Jūra, smėlis? Jei pavargote nuo darbų ir norite atsipūsti, greičiausiai ieškosite kokio malonaus kampelio, kuris leistų pasislėpti nuo kasdieninių darbų. Juk taip gera gurkšnoti vaisinį kokteilį ir skaityti įdomią knygą, tiesa? Norisi laukan, bet išsitiesti kažkur pievoje neatrodo patrauklus sprendimas? Tuomet pats laikas pradėti galvoti apie pavėsinės įrengimą savo kieme.

Pavėsinė nėra vien valgymo vieta! Žinoma, toji erdvė, kur grynas oras sąveikauja su tam tikrais kambariui būdingais privalumais, primena gardų šašlykų ar kepsnių kvapą. Turbūt primena ir pasisėdėjimus su draugais. Lygiai taip pat gerai išpildoma ir poilsio oazės funkcija (kad ir kaip įmantriai tai skambėtų), tad ramus pasimėgavimas tyru oru – misija įmanoma.

Kieme esantis pastatas, net jei ir žavi savo dailumu, kartais atrodo kaip naujas atradimas. Taip kuriamos ir tradicijos. Pavyzdžiui, egzaminui besiruošiantis studentas galbūt jau ne pirmus metus knygas nešasi būtent į pavėsinę. Juk čia grynas oras ir nėra šaldytuvo ar televizoriaus, nukreipiančių dėmesį nuo konspektų. Pastebėjus, kad pavėsinėje pavyksta gerai susikaupti, į visą mokymosi procesą žvelgiama optimistiškiau.

O jeigu jūs esate laisvai samdomas specialistas, tai pavėsinės reiškinys apskritai gali tapti neįtikėtinu produktyvumą didinančiu įrankiu. Jei norite pakeisti aplinką, jeigu kepate tekstus ar verdate kulinarinius šedevrus, kuriuos vėliau aprašote visomis prasmėmis gerame savo tinklaraštyje, jei kuriate logotipus ar užsiimate kitokiu amatu savarankiškai, tuomet siekis pakeisti aplinką neprivalo būti utopinis ir brangus. Pavėsinė gali būti ir poilsio, ir darbo erdvė. Kaip žinome, geriausia, kai poilsis ir darbas gyvena darniai. Todėl kieme esantį pastatą galima pavadinti reguliuojamuoju mechanizmu. Gal skamba sudėtingai, bet prasmė atsispindi realybėje. O esmė – pavėsinėje galima ne tik atsipūsti, bet ir padirbėti.

O jei pavėsinės neturite...

...jums aktuali informacija apie statymą ar įsigijimą. Kaip nuspręsti, ko jums reikia? Kaip ir kiekvienas žmogus, jūs esate vienokių ar kitokių sprendimų šalininkas. Tikėtina, kad asmeninio skonio atspalvių yra ir kieme. Pagal tai galima bandyti rutulioti būsimos pavėsinės idėjas. Kaip vienas aktualiausių kriterijų minėtina forma. Pavėsinė gali būti apvali ar stačiakampė. Stogo variantų taip pat siūloma įvairių. Skiriasi ir naudojamos medžiagos. Na, ir, aišku, kainos.

Statyti patiems ar pirkti? Antras variantas atrodo patrauklesnis dėl kelių priežasčių:

  • Mažesnės laiko sąnaudos;
  • Nusiperkamas profesionalų gaminys. Užuomina į tvirtumą bei kitas teigiamas ypatybes;
  • Optimalesnės išlaidos, nes norint pasigaminti patiems dar reikėtų įsigyti nemažai medžiagų bei įrankių.
  • Be to, pavėsinės elektroninėse parduotuvėse, pavyzdžiui, Pigu.lt, kainuoja pigiau ir gali pasiūlyti labai platų pavėsinių asortimentą.
Taigi, jaukų vasaros kampelį galite atrasti tiesiog pavėsinėje. Puiki atmosfera padės ir dirbti, ir pailsėti. O jeigu apie pavėsinę dar tik svajojate, laukia įdomios paieškos.

eksterjeras, kaip išsirinkti pavėsinę, laisvalaikis, laisvalaikis kieme, namai, namų kiemas, pavėsinė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai