Now Reading
Vasaros sezono siaubas – strijos. Kaip su jomis kovoti?

Vasaros sezono siaubas – strijos. Kaip su jomis kovoti?

Vasaros sezono siaubas – strijos. Kaip su jomis kovoti?

Klaidinga manyti, kad strijos atsiranda tik moterims nėštumo metu. Nors strijų atsiradimą lemia hormonų pokyčiai, jos gali išmarginti ir paauglių ar net vyrų kūnus. Tiesa, tokiu atveju paprastai yra kaltas staigus svorio pakitimas, o tiksliau kelių papildomų kilogramų priaugimas. Kartais strijų atsiradimą lemia genai. Kaip kovoti su strijomis, pataria lietuviškos kosmetikos, skirtos profesionaliems kosmetologams ir kasdieniniam naudojimui, „ODA“ grožio specialistai.

Stebuklų nėra

Anot „ODA“ specialistų, šiuo metu nėra stebuklingų kūno kremų, serumų ar liaudies išminties receptų, kurie panaikintų strijas. Įvairūs kremai gali tik vizualiai strijas sumažinti, tačiau visiškai jų atsikratyti tikrai nepavyks be plastikos chirurgo skalpelio įsikišimo. Visgi, tai pakankamai skausminga, brangi invazinė procedūra, kuriai gali ryžtis tikrai ne kiekvienas. Kita vertus, nereiškia, kad kovoje prieš strijas, nėra efektyvių priemonių.

Strijų gydymas

Kaip pasakoja „ODA“ klinikos specialistai, strijos gydomos sveikųjų audinių sąskaita. Vienas veiksmingiausių ginklų – procedūros su organinėmis AHA rūgštimis ir masažai. Profilaktiškai atliekamas procedūrų kompleksas ne tik atpalaiduoja raumenis, stangrina odą, bet ir padeda išvengti ar jau sumažinti esamas strijas, o taip pat ir celiulitą. Dažnai rekomenduojamas ir vakuuminio masažo arba procedūrų su rūgštimis kursas, nes pastebimų rezultatų tik po vienos procedūros tikėtis būtų naivu. Paprastai kursą sudaro 10 procedūrų, tačiau šis skaičius gali kisti priklausomai nuo strijų kiekio bei senumo. Masažų metu suaktyvinama kraujotaka ir pagerėja audinių mityba, todėl oda akivaizdžiai tampa elastingesnė, o strijos mažiau pastebimos. Tiesa, vakuuminis masažas nėra rekomenduojamas nėščioms. Be to, masažą turėtų atlikti specialistai. Tuo atveju, jei bandysite savarankiškai pasidaryti vakuuminį masažą su parduotuvėje įsigytomis vakuumo taurėmis, galite ne tik pabloginti situaciją, bet ir įsitaisyti keletą skausmingų mėlynių.

Kitas efektyvus ginklas prieš strijas – mezoterapija. Tai neskausminga procedūra, kurios metu į pažeistas vietas yra suleidžiamas specialus preparatas, kuris greitina audinių medžiagų apykaitą, kraujotaką bei sutvirtina struktūrinius odos baltymus. Tad po tokios injekcijos ar injekcijų kurso akivaizdžiai pagerėja odos būklė, o strijos sumažėja. Tiesa, kai strijos gana senos, įprastos grožio procedūros gali ir nepadėti, tokiu atveju reiktų kreiptis pagalbos į profesionalus, kurie įvertinę odos būklę, rekomenduos individualiai jums skirtą strijų gydymo kursą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Strijų profilaktika

„ODA“ klinikos specialistai teigia, kad strijų galima išvengti arba jų kiekį sumažinti, jei nepamiršite puoselėti viso kūno odos grožio. Tai reiškia, kad negalima leisti ne tik veido, bet ir kūno odai išdžiūti bei prarasti elastingumą. Kartais save vertėtų palepinti įvyniojimais į jūros dumblius, kurie intensyviai drėkina odą, aprūpiną ją reikalingais mineralais, o strijos sumažėja. Be to, labai svarbu pasirūpinti oda iš vidaus, todėl būtina susireguliuoti mitybą, atsisakyti saldumynų, sumažinti suvartojamo cukraus bei miltinių produktų kiekį. Tuo tarpu, pradėję sportuoti, nepersistenkite, fizinį krūvį didinkite palaipsniui, kad oda spėtų prisitaikyti ir neplyštų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top