Laiką taupanti interjero dizainerių idėja – pirmoji Lietuvoje

Kartą ispanų rašytojas Miguel de Cervantes teigė: „Sėdėdamas prie savo namų židinio jautiesi lyg tikrame soste“. Nepasiginčysi – namai kiekvieno tvirtovė. O, kad šie taptų tikrais jaukiais namais šiais laikais reikia ne tik sienų ir stogo virš galvos. Baldai, kilimai, šviestuvai, pagalvės, interjero detalės ir dar begalės svarbių smulkmenų. Vieni apsistatyti savo namus imasi patys, kiti tuo tarpu, renkasi lengvesnį kelią ir šią užduotį patiki savo amatą išmanantiems profesionalams.

Dabar tai padaryti bus kur kas paprasčiau ir, be abejonės, užims ženkliai mažiau laiko. „Jaukumo kūrėjai“ interjero dizainerės Gintarė Garcia ir Brigita Petravičiūtė Lietuvai pristato naujovę – virtualią profesionalaus interjero dizainerio konsultaciją.

„Jaukumo kūrėjai“ – ambicinga ir inovatyvi komanda, kuri pasirūpins, kad per trumpą laiką namai taptų neatpažįstamai pasikeitę, o jų dalinami patarimai – palengvins varginančias paieškas

„Dažnas susiduria su problema, jog pakeisti, dekoruoti ar įrenginėti namus, yra daug laiko ir pastangų reikalaujantis darbas. O ir stereotipinė nuomonė, kad užsisakyti paslaugas iš interjero dizainerio – brangu. Taip kilo idėja, kuri, beje, yra pirmoji Lietuvoje – konsultuoti internetu. Tam sukūrėme ir specialią platformą, lengvai veikiančią sistemą, kurioje galima pasidalinti nuotraukomis, klausimus gali užduoti visi norintys (ne tik su mumis dirbantys klientai), o atsakymo sulaukiama operatyviai. Tai itin naudinga tiems, kuriems rekomendacijų ir informacijos reikia čia ir dabar. Žinoma, bene visi dizaineriai elektroniniu paštu ar kitomis priemonėmis atsakinėja į klientui rūpimus klausimus, tačiau tokia sistema – vienintelė. O mūsų nuomone ir efektyvesnė. Savo darbą dirbame jau bene dešimt metų, kaip komanda dirbame taip pat nemažai, tad kodėl nepasidalinus patirtimi ir tiesiog nepagelbėti naujakuriams ar naujovių užsigeidusiems žmonėms?“, - šypsojosi kūrėjos.

„Paslaugos, kurias mes teikiame – trejopos. Pirma – trumpoji konsultacija. Čia galite pasikonsultuoti dėl norimų užuolaidų, sienų spalvos, baldų ar veidrodžių. Iš esmės – visko kas jus domina. Be to, patarsime, kur rasti tam tikrus daiktus, kur ieškoti dažų, kiliminės dangos, pagalvių ar kaip geriau planuoti apšvietimą. Ši vienkartinė paslauga kainuoja vos kelis eurus, o atsakymo sulauksite per 24 valandas.

Antra – kambario projektas. Taip, mes suprojektuosime jums kambarį. Jei norite įsirengti, ar norite sužinoti, kaip atrodytų jūsų esamas kambarys – tai vertinga paslauga. Patarsime kas labiausiai tinka, bendradarbiausime su jūsų įgeidžiais ir norais, pasufleruosime ir tikslias parduotuves, kur rasti norimus daiktus. Nebijokite teirautis – kuo daugiau klausimų, tuo rezultatas geresnis. Pagelbėsime kaip išdėlioti baldus, kokios spalvos rinktis sienų dažus, baldų apmušalus, kokios grindys išdidintų erdvę, kokie akcentai suteiktų jaukumo ir panašiai. Kartu su visa informacija pasidaliname ir daiktų išdėstymo planu, bei nuorodomis, kur mūsų komanda rekomenduoja jų ieškoti.

Trečia – individualus projektas. Į šią paslaugą telpa viskas ko tik trokštate. Tai nuo pagrindų suplanuotas ir įgyvendintas rezultatas. Nesvarbu kokio dydžio jūsų namai, ofisas ar kita erdvė – pasiūlysime ne vieną puikų variantą. Dažnai individualius projektus palieka mūsų valioje – tada rezultatas priklausys tik nuo jūsų minėtų spalvų, stilistikos. Dirbame ne tik mes dviese, tad priklausomai nuo erdvės, projektą ruoš profesionalas, kuris toje sferoje yra nepakeičiamas. Individualų planą paruošti užtrunka apie mėnesį – labai malonu, kad ir pats klientas dalyvauja tam tikruose pasirinkimuose. Esame įsitikinę, jog artimas ryšys veda link įspūdingiausių tikslų. Tad pabandykite ir įsitikinkite. Tai bus ne tik naudinga jūsų kišenei, bet ir sutaupytas laikas bus malonesnis“, - dėstė B. Petravičiūtė ir G. Garcia.

Patarimai pavasariui

„Kaip ir kiekvienoje srityje, taip ir interjero dizaine vyrauja mados, naujos tendencijos. Sunku apibrėžti ar pabandyti į rėmus įsprausti tokią sritį, kurioje labai svarbus individualumas, kūryba, jausmas. Tačiau yra keletas dalykų, kuriuos verta turėti visuose namuose.

Raštuotos plytelės – jos lyg Barselonos gatvės vis kitokios, nematytos ir suteikiančios interjerui eklektikos. Geometrinės figūros taip pat. Būtų keista, jei taip sparčiai besivystančios naujausios technologijos neįkvėptų ir interjero dizainerių. Masinės gamybos revoliuciją sukėlę 3D spausdintuvai turėjo didžiulę įtaką ir interjero sprendimams, tad geometrinių detalių ir raštuotų, margų plytelių į savo interjerą įtraukti pravartu. Ir netikėta, ir stilinga.

Marmuras – dar vienas šių metų elementas, kuris, regis niekuomet nesensta. Tai nemari klasika, kuri gali papuošti įvairias erdves. Pasirinkimų amplua platus: šis gali būti vienas pagrindinių interjero elementų arba gali būti panaudojamas gaminant kėdes, vazas, puodelius. Subtilių atspalvių ir prabanga dvelkiantis akmuo dar vienas pasirinkimas, kurį rekomenduojame.

Auksas – ši spalva visados madinga. Šie metai – ne išimtis. Ji puikiai derės įvairiose interjero detalėse, baldų rėmuose, šviestuvuose. Svarbiausia – su saiku.

Senienos ir sendinti veidrodžiai – šį pavasarį patariame senus daiktus prikelti naujam gyvenimui. Dabar namų ar biuro interjere sumaniai pritaikę savo tėvų, senelių, o gal antikvariate ar sendaikčių parduotuvėje įsigytus daiktus galite pataikyti tiesiai į dešimtuką. Tas pats galioja ir neryškiems, padūmavusiems veidrodžiams. Prie to derinkite medinius akcentus ir žinoma augalus. Juk pavasaris – žaluma turi gyvuoti ir džiuginti jūsų namus ir akį.

Dar vienas svarbus akcentas – apšvietimas. Futuristiniai šviestuvai klasikiniame interjere? Kodėl gi ne. Šiandien interjero dizaineriai siūlo išbandyti pačių įvairiausių formų šviestuvus ir gan netikėtus sprendimus, įkvėptus net istorinių ištakų.

Nepamirškite, jog jei idėją jau turite, bet nežinote kaip ją įgyvendinti – galite kreiptis. Esame pasiruošę realizuoti visas vizijas. Užteks tik parašyti laišką – ir svajonių namai taps realybe“, - pokalbį baigė Gintarė ir Brigita.

Dar daugiau patarimų, idejų, įkvėpimo ir visų klausimų atsakymus rasite užsukę čia: http://www.jaukumokurejai.lt/
 

dizainas, interjeras, jaukumo kūrėjai, jaukūs namai, namai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai