Okonomiyaki makaronų blynai - naujausia kulinarijos tendencija (foto, video)

Mes, žmonės, keistos būtybės – vieninteliai visoje žemėje nesiliaujame ieškoję būdų, kaip nuspėti ateitį. Horoskopus ir būrimus iš kavos tirščių šį kartą atidėsime į šalį, tačiau papasakosime istoriją apie neįprastą blyną iš makaronų, kuris, anot kulinarijos tendencijų prognozuotojų, yra karščiausia šių metų sensacija. Okonomiyaki – taip vadinasi Japonų sugalvotas pikantiško skonio blynas, kuris gaminamas iš daugybės įvairių ingredientų. Tad, kaip šis keistas patiekalas sugebėjo pavergti valgytojų skrandžius, kad buvo įvardytas kulinarijos tendencija?

Iš tiesų, kalbama, kad 2016-ieji bus metai, kai žmonės žengs žingsnį atgal ir pradės suvokti, koks turtingas ir įvairus yra japonų maistas. Spėjama, kad žmonės rikiuosis į eiles, kad paragautų pikantiškųjų Okonomiyaki blynelių, kurie kartais palaikomi japoniška pica ar omleto stiliaus patiekalu, pagamintu iš įvairių ingredientų: miltų, kiaušinių, kopūstų, kumpio, krevečių ar kitų jūros gėrybių.

Patiekalas dažniausiai būna pagardintas saldžiu padažu ar majonezu, džiovintais jūros dumbliais ir džiovintos žuvies dribsniais, žalumynais. Okonomiyaki blyneliai kepami, voliojami džiūvėsėliuose, aptepami padažais ir vėl kepami, juose susipynusi netikėčiausių skonių paletė. Šis patiekalas nepaprastai skanus, nes jo išorė traški, o vidus ypač minkštas ir sultingas.

Okonomiyaki reiškia „ko norėtumėte kepto?“ šis pavadinimas ir padiktuoja, kad žmonės savo nuožiūra gali rinktis ingredientus bei padažus, ingredientai čia pat vietoje sumaišomi ir iškepami. Daugiau nei 30 tūkst. restoranų Japonijoje gamina Okonomiyaki blynus, kurie paruošiami dviem skirtingais būdais. Pirmasis vadinamas Osakos stiliumi, šis labiausiai paplitęs, nes gaminant, ingredientai sumaišomi į tešlą ir kepami. Antrasis būdas vadinamas Hirošima, kai blynas grilinamas ant jo uždėjus pasirinktus ingredientus.

Sakoma, kad galima daug kartų išgirsti istoriją, tačiau savo įspūdį galime susidaryti tik realiai tai išbandę. Pabandykite ir Jūs iš Lietuvoje esančių ingredientų pasigaminti patiekalą, kuris šiais metais galimai pavergs kulinarijos pasaulį.

Hirošimos stiliaus Okonomiyaki receptas

2 porcijoms paruošti Jums reikės:
100 g „Kauno Grūdų“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
160 ml vandens arba vištienos sultinio;
3 kiaušinių;
2 pakelių „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų;
300 g juostelėmis supjaustyto kopūsto;
75 g šparaginių pupelių;
6 juostelės rūkytos kiaulienos, susmulkintos 8 cm juostelėmis;
100 g neapdorotų krevečių, supjaustytų 1 cm gabalėliais.
Pagardinimui: majonezo, sojos padažo (geriau rinktis tą, kuriame mažiau druskos), Teriyaki padažo, jūros dumblių dribsnių, susmulkintų žalumynų ir kt.

Gaminimo būdas:
Į dubenį suberkite miltus, įpilkite vandens arba sultinio, įmuškite 1 kiaušinį ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Supjaustykite kopūstą, šparagines pupeles, krevetes, rūkytos kiaulienos juosteles.
Į aliejumi pateptą įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir iškepkite 2 blynelius (2 porcijos). Ant iškeptų blynelių dėkite pasiruoštus ingredientus: kopūstus, šparagines pupeles, krevetes, rūkytos kiaulienos juosteles. Kai kopūstai šiek tiek suminkštės, apveskite blynelius ir mentele prispaudę dar šiek tiek pakepkite.
Atskirai karštu vandeniu užpilkite į dubenį sudėtus „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamus makaronus ir palaikykite iki 1 min., kol jie šiek tiek suminkštės. Tada makaronus nusausinkite, sudėkite į keptuvę ir apkepinkite. Vėliau ant apkepintų makaronų dėkite jau paruoštus blynelius.
Keptuvėje atskirai išsikepkite 2 likusius kiaušinius, jiems iškepus, ant viršaus vėl dėkite Okonomiyaki blynelius su greitai paruošiamų makaronų padu. Viską pakepinkite dar apie 1 min. patiekalą pabarstykite druska, patepkite majonezu, Teriyaki ar sojos padažu, pabarstykite jūros dumblių dribsniais ar žalumynais.
Savo Okonomiyaki valgykite ilgai nelaukdami, kol kas nors nenugvelbė Jūsų porcijos.

blynai, blyneliai, Japonijos virtuvė, japonų virtuvė, okonomiyaki, receptai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai