„Mados infekcija“: pavasario tendencijos atskriejo tiesiai iš mados savaičių

„Lietuvoje jaučiame stiprius Paryžiaus mados savaitės atgarsius!“, - pastebi Diana Paukštytė. Jau dabar, atnaujinant garderobą pavasariui, galėsite vadovautis šios dizainerės rekomendacijomis. Daugiau nei 500 drabužių, aksesuarų ir, netgi, technikos priemonių, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, yra pažymėti specialiu „Mados infekcija rekomenduoja“ ženklu.

Mados kryptys – iš dizainerės lūpų

Dizainerė Diana Paukštytė, vardijant šio pavasario drabužių tendencijas, pastebi, kad Lietuva vejasi mados savaičių vėjus ir madingiausių raštų, spalvų bei detalių yra apstu mūsų parduotuvėse.

„Lietuviai, vis dar, nėra tokie drąsūs drabužių atžvilgiu, todėl mados kryptys leidžia chameleoniškai prisitaikyti aplinkoje. Šį pavasarį, kuriant savo įvaizdį, rekomenduoju naudoti chaki spalvą ir džinsą. Nudriskusios medžiagos siūlės ir antsiuvai – naujausia tendencija, atkeliavusi tiesiai iš mados savaičių. Šios detalės sukurs savitą gatvės stilių. Toliau – raštai derinami su raštais! Amžinai pavasarį madingos gėlės ir jūreiviški dryžiai transformuojasi: juostos smulkėja ir klasikines baltą, mėlyną spalvas keičia juodos bei raudonos derinys, o gėlių motyvai drąsiai derinami su kitais ornamentais“, - apie pavasario tendencijas, užmatytas parduotuvėse, kalba dizainerė.

D. Paukštytė nurodo, kad asimetriški kirpimai ir toliau neužleidžia pozicijų mados viršūnėse. Visgi, ir čia galime įžvelgti konversiją. „Žmonių pamėgtos palaidinės ilgesniu galu pasisuka į šoną: asimetriški viršutiniai rūbai ir sijonai, kurių viena pusė yra ilgesnė, turi atsirasti kiekvieno mados mylėtojo spintoje“, - pamini dizainerė.

Tendencijos pasiekė ir technologijas

Gyvenant dvidešimt pirmajame amžiuje, tendencijos neaplenkia ir išmaniųjų technologijų. Tarptautinio festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė pastebi, kad mūsų gyvenime sukasi ne tik drabužiai bei aksesuarai, bet ir įvairios technikos priemonės, tad kviečia užsukti ir į elektronikos parduotuves.

Inspiracijos pavasario įvaizdžiui

Abi moterys pasidalijo idėjomis, kaip atrodytų jų madingas, pavasariškas įvaizdis. Diana Paukštytė pasirinko midi ilgio, raudono, smulkaus dryžio suknelę ir didelius, džinsinius marškinius, nudriskusiomis siūlėmis. Renata Mikailionytė plačiau papasakojo, kaip spintą ruoš pavasariui: „Pavasarį nešiosiu languoto ir velvetinio audinio interpretacijas. O spalvos – tikra gamtos eklektika. Mano pavasario paletė plati – ją papildys dangaus ir vandens atspalviai. Juk vanduo: ar gruntiniai vandenys, ar jūra, turi vis kitus spalvos tonus, o dangus, galiausiai, spragas užpildys saulėlydžio spalvomis.“

„Mados infekcija“ jau čia pat

Prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ pasibaigė „Mados infekcijai“ skirtų renginių ciklas. Mažiau nei po dviejų savaičių sulauksime ryškiausio, 18 – ajį kartą organizuojamo, mados festivalio Lietuvoje. Kovo 18 – 19 d. Šiuolaikinio meno centre 16 dizainerių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos pristatys įsimintinas drabužių kolekcijas tiek vyrams, tiek moterims.

apranda, Diana Paukštytė, mada, mados infekcija, Renata Mikailionytė, Sandra Straukaitė, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai