„Eurovizinės“ dainos „Leading Me Home“ vaizdo klipo idėja - iš graikų

Erica Jennings šiandien pristato vaizdo klipą dainai „Leading Me Home“, su kuria ji dalyvauja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Klipas yra sukurtas pagal vieną iš labiausiai paplitusių legendų apie meilės pergalę prieš mirtį - „Orfėjas ir Euridikė“.

„Ši daina yra apie viltį ir apie grįžimą į save, todėl ir klipas yra šviesus bei kupinas vidinės ramybės - to, ko mums šiame amžiuje labai trūksta“, - sako Erica.

Klipo idėja - iš graikų

Orfėjas berotiškai įsimylėjo Euridikę ir vedė šią gražią nimfą. Tačiau netrukus jai teko sprukti nuo žemės ir ūkio dievo Aristėjo, kuris įsižiūrėjęs gražuolę nimfą ėmė ją sekioti. Bėgdama nuo jo Euridikė įsipainiojo į gyvačių lizdą ir mirė. Prislėgtas Orfėjas ėmė groti dainas. Jo muzika apžavėjo visas būtybes aplink. Dievų patartas Orfėjas nukeliavo į požemius, kur jo muzika suminkštino net Hado ir Persefonės širdis. Jam buvo leista susigrąžinti Euridikę su viena sąlyga – jis turi pravesti žmoną požemiais nei karto neatsisukdamas ir nepažvelgdamas į ją. Eidamas užvaldytas jausmų Orfėjas pamiršo tai, pažvelgė į Euridikę ir ji išnyko amžiams.

Šis mitas ir visi klipe naudojami motyvai iš minėtos legendos, pasak Ericos, gali tapti artimi kiekvienam iš mūsų: „Įveikti sunkumus, suprasti savo baimes, atsisakyti senų įpročių ir netgi suvokti mirtį kitoje šviesoje - tai yra grįžimas į save“.

Vaizdo klipo pabaigoje matomas juodai apsirengęs vyras. Pasak E. Jennings, tas vyras galėtų reikšti daug ką: „Jis galėtų simbolizuoti pamestą meilę arba gabalėlį manęs, kurio ilgai ieškojau. Galbūt jis galėtų reikšti teisingo kelio atradimą arba mano nugalėtas baimes. Vis dėlto greičiausiai tai yra mano vidinė stiprybė ir ramybė“.

Kūrybinė komanda negaili žodžių Ericai

Pasak „Leading Me Home“ dainos kūrėjos ir atlikėjos, vaizdo klipas yra vieno žmogaus dainos vizija. Jų gali būti daug daugiau: „Kiekvienas išgirdęs dainą susikuria savo asociacijas, individualiai išgyvena dainą ir mintyse ją visi įsivaizduojame skirtingai“.

Šio vaizdo klipo kūrėjai yra „Scuare“. Tai jauna, tačiau labai perspektyvi komanda, kuriai savo eurovizinį kūrinį patikėjo Erica.

Dar praeitą savaitę Erica išleisdama klipo užkadrinių darbų įrašą negailėjo gerų žodžių „Scuare“, o šią savaitę vaikinai nori „atsirevanšuoti“: „Erica puikiai dirba prieš kameras, yra lengvai sukalbama, savo srities profesionalė ir supranta, kad neretai filmavimas yra labai sudėtingas varginantis procesas“, - sako Laurynas Mataitis iš „Scuare“.

Erica Jenning, Eurovizija, Laurynas Mataitis, Leading Me Home, muzika, muzikiniai klipai, Orfėjas ir Euridikė, Scuare

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai