Now Reading
Prancūzų žvaigždę į balkanišką fiestą Vilniuje atvežantys „Baltic Balkan“ pažada – teks sušokti batus

Prancūzų žvaigždę į balkanišką fiestą Vilniuje atvežantys „Baltic Balkan“ pažada – teks sušokti batus

Prancūzų žvaigždę į balkanišką fiestą Vilniuje atvežantys „Baltic Balkan“ pažada – teks sušokti batus

„Stengiamės išvarginti savo klausytojus maksimaliai. Taip, kad po mūsų pasirodymo jie sakytų, jog nebegali paeiti. Nebegali, nes labai pavargo. Nes sušoko batus“, – juokauja „Baltic Balkan“ narys Lencas.

Daugiau nei septynerius metus balkaniškais ritmais publiką užvedantys lietuviai „Baltic Balkan“ penktadienio vakarą Vilniuje ruošia dar vieną audringą renginių serijos „Balkanaktis“ vakarėlį. Į barą „Peronas“ jų kvietimu atvyksta žvaigždė iš Prancūzijos – neeilinis muzikantas, prodiuseris, trimitininkas ir didžėjus Boris Viande.

„Boris vardas žinomas visame pasaulyje, tai vienas ryškiausių balkaniškos muzikos atstovų. Jis pats kuria dainas, pats improvizuoja, turi savo leidybinę prodiuserinę kompaniją, bet svarbiausia – pasirodymuose gyvai groja trimitu, tai yra unikalu“, – svečią pristato Lencas.

Su nuotaikinguoju prancūzu „Baltic Balkan“ susipažino jo gimtojoje šalyje praėjusių metų rudenį gastrolių po Prancūziją metu. Tuomet jiems visiems teko groti viename renginyje, jie drauge lipto į sceną. Sužavėti Boris lietuviai nusprendė pasikviesti jį į „Balkanaktį“.

Tai pirmas kartas, kai Boris viešės Lietuvoje. Tačiau jo darbo grafikas taip kruopščiai suplanuotas, kad laiko pamatyti šalį iš arčiau veikiausiai neliks. Jis Vilniuje neužsibus, šeštadienį muzikanto jau laukia pasirodymas Briuselyje.

Vasario 5 dieną „Perone“ vakarui toną duos regio ir dub muzikos ritmais užburiantis merginų trio „Soundsisters“, o apšilus kojas į sceną žengs ir Boris. Jis jau turi paruošęs energingą dviejų valandų programą, prie kurios prisijungs ir „Baltic Balkan“.

„Šiek tiek pagrosime ir kartu, o paskui jau perimsim vadeles į savo rankas. Mūsų šūkis – kad niekas gyvenime nesikartoja ir kasdien reikia gyventi lyg paskutinę dieną, gyventi šimtu procentų“, – sako grupės atstovas.

Pasak jo, kiekvienas pasirodymas, nors fiziškai ir atima daug jėgų, dar daugiau jų gražina emociškai. Balkaniškos muzikos naktis tiesiog neįsivaizduojama be energingų šokių, tad verta nusiteikti palaikyti tempą nuo 10 val. vakaro iki 5 val. nakties.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau bet kokį susitikimą su publika Lencas vadina „pozityvios energijos apsikeitimu“. Esą nuovargį visuomet pakeičia teigiamos emocijos.

„Baltic Balkan“ savo energija sužavėjo ir vieną populiariausių balkaniškos muzikos grupių „Dubioza Kolektiv“. Bosnių dainai „Free mp3“ jie sukūrė ska stiliaus remiksą. Kolektyvai taip pat susipažino Prancūzijoje, 2015 metais jie buvo susitikę Grenoblyje.

„Per jų pasirodymą man teko užlipti ant scenos ir sudainuoti vieną dainą. Po to išsikalbėjome, kad pažintį reikia pratęsti ir nusprendėme kurti remiksą“, – pasakojo Lencas. Ar bus ir daugiau? Galbūt. „Baltic Balkan“ prasitarė svarstantys „Dubioza Kolektiv“ pakviesti ir į Lietuvą.

Tačiau kol kas „Baltic Balkan“ ruošiasi vasario 5 dienos pasirodymui Vilniaus „Perone“, vasario 13-ąją jie savo programą pristatys Kauno klube „Lizdas“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top