Lietuvoje populiarėjantis „open studio“: jaunieji mados kūrėjai kviečia į svečius

Laikas.lt

„Mada nėra susijusi tik su drabužiais. Mada yra ir danguje, ir gatvėje. Ji susijusi su idėjomis, su tuo, kaip gyvename ir kas vyksta aplink mus“, – kadaise sakė garsioji Coco Chanel. Jaunieji lietuvių dizaineriai, visiškai sutikdami su šia skambia fraze, kviečia madą pamatyti ne tik butikų ar parduotuvių lentynose, bet ir ten, kur ji kuriama – jų studijose. Taip, kalbame apie į Lietuvą atkeliaujantį „open studio“ fenomeną.

„Open studio“ idėja man, kaip kūrėjai, aktuali dėl erdvės tapimo atvira ir prieinama visiems norintiems, joje kūrybinis darbas tampa matomu, galbūt netgi ieškoma galimybių bendradarbiauti. Taip siekiama skatinti eksperimentus, kultūrinius mainus, saviraiškos atmosferą“, – pasakoja prekinio ženklo „Beleberda“ įkūrėja Rūta Sakalauskaitė, kartu su papuošalų „Mellow“ kūrėjais šiomis dienomis kviečianti į miesto centre įsikūrusią studiją.

Aplankę jaunuosius dizainerius ne tik galėsite stebėti, kaip vyksta kūrybinis darbas, bet taip pat pabendrauti, galbūt išgerti puodelį arbatos, apžiūrėti naujų ir senų kolekcijų modelius. Mechaninėmis mezgimo mašinomis gaminami „Beleberda“ drabužiai, kuriuose visi spalviniai deriniai sukuriami iš 3–8 skirtingų siūlų, ar iš statybinių medžiagų, varžtų, karabinų bei brangiųjų akmenų gaminami „Mellow“ papuošalai – kad ir kas jums kris į akį, tai galėsite įsigyti su didžiulėmis nuolaidomis. Na, o šios darbo savaitės pabaigą vainikuos jaukus ir stilingas studijoje vyksiantis vakarėlis, kuriame svečiai bus vaišinami karštais kokteiliais.

„Šiuo renginiu stengiamės Lietuvoje populiarinti „open studio“ idėją, kad žmonės jaustųsi drąsiai atėję į kūrybinę erdvę, kad turėtų galimybę susipažinti, pabendrauti, apžiūrėti mūsų darbus. Meskite tą lietuvišką kuklumą ir užsukite į svečius – laukiame visų“, – šypsosi R. Sakalauskaitė, iki kito šeštadienio jūsų lauksianti savo studijoje.

Užeikite:

Pirmadienis–penktadienis 12–19 val.
Šeštadienis 12–16 val.
Studijos vakarėlis (29 d.) iki 22 val.

Kūrėjai jūsų laukia iki vasario 6 dienos studijoje „Beleberda“, adresu Šv. Stepono g. 4-5. Sekite „open studio“ renginio naujienas „Facebook“ paskyroje!


beleberda, mada, open studio, ruta sakalauskaite

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai