Į Lietuvą grįžta elektroninės muzikos festivalis „Techno Valentino“

Vasario 12 d. Vilniaus Profesinių sąjungų rūmuose į meilės dienos paminėjimo šventę kvies „Techno Valentino“. Vėl atgimstantis legendinis reivas vyks keturiose salėse, kuriose skambės techno, psichodelinio transo, laužytų ritmų ir chillout muzika.

„Prieš keletą metų surengta šventė buvo sutikta itin pozityviai, tad su nauja energija, ilgas tradicijas turintis reivas vėl įvyks. Be puikios muzikos visų lauks įspūdinga vaizdo grafika ir dekoracijos, netrūks ir maisto bei gėrimų“, – sako renginio organizatorius Sigitas dj Saga.

Ilgametė renginio istorija

Pirmą kartą beveik prieš 20 metų surengtas „Techno Valentino“ įėjo į Lietuvos reivų istoriją ir yra puikiai pažįstamas rimtiems reiveriams. „Dar 1998 metais norėjome paminėti meilės dieną, kuri Lietuvoje nebuvo taip išpopuliarėjusi kaip dabar. Tuomet mes su Rimu Šapausku bendradarbiavome su Panevėžio „Garso“ kultūros centru, kuriame viskas buvo įrengta labai šiuolaikiškai. Pirmasis „Techno Valentino“ renginys vyko trijose salėse, taip pat turėjome ir dieninį renginį vaikams. Tačiau, tuomet mums Panevėžio buvo per mažai, tad tais pačiais metais, jau kitą dieną organizavome renginį ir Kaune“, – prisimena renginio organizatorius.

Po metų renginys pradėtas rengti Vilniuje, o du tūkstantaisiais pritraukė rekordinį dalyvių skaičių, tada „Techno Valentino“ apsilankė per keturis tūkstančius žmonių. Išpopuliarėjus naktinių klubų kultūrai, 2004-aisiais buvo surengtas „Techno Valentino club wear“, po kurio organizacija „Strokes Temple“ dešimčiai metų pasitraukė iš masinių renginių rinkos.

„Nenorėjome tapti klubiniu standartu. Reivas – tai didžiulis alternatyvios elektroninės muzikos renginys keliose salėse, tad buvo nutarta reivų nebeorganizuoti. Praėjus dešimtmečiui, 2014-aisiais metais, renginį vėl atgaivinome. Sulaukėme puikaus grįžtamojo ryšio ir šiemet žadame padaryti dar kokybiškesnį renginį. Smagu, kad reivų kultūra Lietuvoje atsigauna“, – teigia DJ Saga.

Žinomi elektroninės muzikos atlikėjai

Šių metų renginio atlikėjų sąrašas labai svarus ir ilgas – keturiose scenose pasirodys virš 40 kruopščiai atrinktų elektroninės muzikos atlikėjų. Tarp labiausiai laukiamų: „Tresor“ įrašų kompanijos ilgamečiai atstovai, atstovaujantys organizacijos interesus visame pasaulyje – Pacou, vienas pirmųjų Berlyno naktinio klubo „Tresor“ rezidentų, taip pat – Krenzlin, aktyviai gastroliuojantis po pasaulį ir garsinantis „Tresor“ vardą. „Iš Graikijos kaip headlainerį pakvietėme techno didžėjų Spiros Kaloumenos, kuris laukiamas dideliuose elektroninės muzikos festivaliuose visame pasaulyje („Awakenings“, „Apokalypsa“, „Techno-Flash“ ir kt.), iš Meksikos atkeliaus deep techno prodiuseris ir didžėjus, atstovaujantis „Monocline“ ir „Tlaloc“ organizacijas – Ian Cris, iš Londono organizacijos „Datablender“ pamatysime techno prodiuserį ir didžėjų Persohna, bei žinomus Lietuvos techno scenos veikėjus“, – sako organizatorius. Techno salėje bus instaliuojama aukštos kokybės garso sistema, rengiamas specialus vaizdo grafikos 3D mapingo projektas, daug dėmesio skiriama apšvietimo įrangai.

Antroje pagal dydį salėje skambės vis labiau populiarėjanti psichodelinio transo muzika, kur ypatingų svečių teisėmis lankysis Vokietijos organizacijos „Sangoma records“ atstovas DSompa, atliksiantis savo kūrybos, bei dj programas, iš Ibizos pakviestas prodiuseris, didžėjus ir dekoratorius, pramogų saloje organizuojantis psichodelinio transo renginius, atstovaujantis organizaciją „Mind Seeds“ – Fraktal Moon, taip pat pasirodys žymiausi Lietuvos tranzeriai atliksiantys savo autorinės muzikos ir dj programas. Psichodelinio transo salė bus dekoruojama kelių dekoratorių, instaliuojamas, pagal kokybę analogiškas didžiajai salei, garsas, 3D mapingas, spalvoti lazeriai, stovės naujai švytinti „Chai shop“ jurta, kuri praėjusią vasarą apkeliavo daug Lietuvos festivalių. Salėje įsikurs ir atskira renginio maisto zona.

Laužytų ritmų salėje (angl. Broken Beats), kuri bus įrengta Profsąjungų rūmų apačioje (buvusio „Metro“ klubo patalpose), surinktos gausios Lietuvos drum n bass ir jungle muzikos pajėgos. Iš Jungtinės Karalystės atvyks „Sinescape“ atstovas NTRG8, stebinęs reiverius ir prieš dvejus metus.

Ramybės zonoje, kitaip vadinamoje Chillout salėje, girdėsime gyvai savo kūrybos programas atliekančius atlikėjus: Girių dvasios, Grad U, Echo Delta, Sraunus ir kitus gerai vertinamus didžėjus.

„Darome viską, kad paliktume tik patį geriausią įspūdį kiekvienam atėjusiam ir prisidėjusiam prie šios meilės šventės. Tikimės, kad ir patys atlikėjai išsiveš puikius prisiminimus tiek apie renginį, tiek apie pačią šalį ir pasakos visiems, kaip pas mus Lietuvoje gera bei įdomu. Norime, kad visų žmonių širdyse liktų šilti prisiminimai“ – sako renginio organizatorius Sigitas Saga.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/489838837863147/

dj saga, elektroninė muzika, festivaliai, muzikos festivaliai, Saga, Sigitas Saga, Techno Valentino

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai