Now Reading
Tango gerbėjus kvies festivalis „Vilniaus tango fiesta – 2010“ (Programa)

Tango gerbėjus kvies festivalis „Vilniaus tango fiesta – 2010“ (Programa)

Tango gerbėjus kvies festivalis „Vilniaus tango fiesta - 2010“  (Programa)

Jau trečią kartą Vilniaus tango klubas visiems tango mylėtojams rengia Tarptautinį argentinietiško tango festivalį „Vilniaus tango fiesta – 2010”, vyksiantį paskutinį spalio savaitgalį.

Tačiau nekantraujantys smalsuoliai jau sekmadienį kviečiami ir į nemokamą festivalio pristatymo vakarą, kuris prasidės 19.30 val. „Prospekto PUBe” (Gedimino pr. 2).

Pirmąją vakaro valandą nemokamą pažintinę tango šokio pamoką ves Vilniaus tango klubo vadovas, festivalio organizatorius Irmantas Bačelis. Pamokos gale jis drauge su žavingąja Aurelija atliks parodomąją tango programą ir pristatys šiemetinį festivalį „Vilniaus tango fiesta”. O nuo 20.30 iki 23 val. visi kviečiami dalyvauti tango šokio vakarėlyje, vadinamame milonga.

Užsienio tango virtuozai Vilniuje

Spalio 28-31 d. vyksiančio tarptautinio festivalio „Vilniaus tango fiesta – 2010” pasididžiavimas – sceninio šokio virtuozų iš Ispanijos pora Mariano Otero ir Alejandra Heredia (Ispanija), sukeliantys furorą visame tango pasaulyje.

Saloninį tango reprezentuos 8-os vietos pasaulio čempionai iš Sankt Peterburgo Andrejus ir Natalija Panfiorovai. Tango Nuevo stilių žiūrovams pristatys José Vazquez (Argentina) su Anna Yarigo (Baltarusija) bei ypatingieji festivalio svečiai iš Varšuvos Mateusz Kwaterko ir Katarzyna Chmielewska.

Ypatingas dėmesys norintiems šokti

Ypatingas dėmesys festivalio metu bus skiriamas norintiems šokti. Minėtieji tango meistrai ves tango šokio seminarus jau patyrusiems šokėjams. Tačiau neliks pamiršti visiškai „žali”, ar tik kelis tango žingsnelius teišmokę aistruoliai. Net keturias įvadines tango pamokas jiems ves šokio profesionalas Pele Madsen iš Danijos.

Jau mokantys ar tik pramokę šokti tango savo naujus įgūdžius ir patirtį galės išbandyti net keturių milongų – tango šokio vakarų – metu. Specialiai festivaliui garso takelius paruošė diskžokėjai iš Lietuvos, Ukrainos, Danijos ir Argentinos.

Tango – ne tik muzika ir šokis

Visą savaitgalį Vilniaus klubą „Mulen Ružas”, kuriame ir vyks festivalis, puoš fotografų Viktorijos Fedirko (Ukraina), Giedrės Matačiūnaitės ir Audrius Kacelavičius fotodarbai bei dailininko Arvydo Baltrūno paveikslai.

Penktadienio ir šeštadienio milongų metu bus pristatytos Natalijos Vilkelienės ir Mariano Otero (Ispanija) tango rūbų bei Brigitos Urbietytės šokio avalynės kolekcijos, kurių išskirtinius pavydžius bus galima ir įsigyti.

 „Vilniaus tango fiesta – 2010” – tai margaspalvė šventė, tango menų karuselė, keturioms dienoms suvienysianti Lietuvos ir užsienio tango mylėtojus. Tad laukiame ir Jūsų!

Festivalio programa

Klube „Mulen Ružas” (V.Mykolaičio-Putino g. 5, Vilnius)

Spalio 28 d., ketvirtadienį:

18:30-21:30 – Tango seminarai (šokio pamokos įvairiems šokėjų lygiams)

21:30-02:00 – Milonga „HAPPY FEET” (tango šokio vakaras + festivalio organizatorių, mokytojų ir svečių prisistatymas); DJ Evaldas (LT)

Spalio 29 d., penktadienį:

18:30-21:30 – Tango seminarai (šokio pamokos įvairiems šokėjų lygiams)

21:30-03:00 – Milonga „RESTLESS FEET” (tango šokio vakaras + festivalio mokytojų ir festivalio svečių pasirodymai + tango kostiumų kolekcijos pristatymas + staigmenos), DJ José V?zquez (AR)

Spalio 30 d., šeštadienį:

12:00-21:30 – Tango ir chacareros seminarai (šokio pamokos įvairiems šokėjų lygiams)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

17:00-21:30 – Numatoma filmų tango tema peržiūra

21:30-04:00 – Milonga „I’M STILL STANDING” (tango šokio vakaras + festivalio mokytojų pasirodymai + draugiškasis saloninio tango čempionatas + tango kostiumų kolekcijos pristatymas), DJ Gi (LT/DK); gretimoje salėje – salsos šokio vakarėlis, DJ Weedska (LT)

Spalio 31 d., sekmadienį:

12:00-18:00 – Tango seminarai (šokio pamokos įvairiems lygiams)

18:00-24:00 – „MILONGA DE LOS MUERTOS” („Numirėlių milonga”, Helovynas – kostiumuotas tango vakarėlis, tiksi vieta bus paskelbta festivalio metu), DJ Paul Svirin (UA)

19:00-23:00 – Salsos šokio vakarėlis Restorane „Meksika” (Algirdo g. 2), DJ Weedska (LT)

Spalio 28-31 d. veiks fotoparoda tango tema

Išsamesnę informaciją rasite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top