Lenkiškai kuriantis reperis Filmik: „Gyvenant Vilniuje kurti lenkišką hip-hopą – iššūkis!“ (video)

Gabriella Šatrovskaja nuotr.

Lenkiškai repuojantis vilnietis Filmik pristato video dainai „Po Polsku“, kuri buvo įvertinta ir Lietuvoje, ir Lenkijoje. 2014-aisiais kūrinys išleistas Lietuvą reprezentuojančiame albume „Muzyczne Rodowody. Litwa“ (liet. „Muzikos tapatybė. Lietuva“), o 2015-aisiais pateko į lietuviško hip-hop’o geriausiųjų TOP 20-uką.

Daina „Po Polsku” – tai žinutė kaimyninės šalies miestams apie tai, kad Vilniuje laisvai skamba ne tik lenkiški žodžiai, bet ir muzika. Kūrinyje skamba žodžiai: „Hip-hop’as neturi sienų, neieškok (tautinių) skirtumų, tai menas, turintis gilią reikšmę.“

„Kai laidos „Gatvės lyga“ kūrėjai paskelbė metų TOP 20 ir mano daina buvo jame, tikrai maloniai nustebau. Dar labiau nustebino, kai pradėjau gauti žinutes nuo gerbėjų iš Lenkijos. Jie domėjosi, kada bus galima pamatyti dainos klipą. Tad nutariau sumontuoti video iš koncertinės medžiagos. Praėjusiais metais netrūko koncertų ir Lietuvoje, ir Lenkijoje,“ – pasakoja atlikėjas Filmik.

Hip-hop’o gerbėjus iš Lenkijos stebina ne tik tai, kad lietuvis kūrybai pasirinko tokią kalbą, bet ir vilnietiškas akcentas. „Aš niekada negirdėjau MC su akcentu. Puiku! “, „Jeigu pats rašei šiai dainai tekstą, pagarba,“ – rašo gerbėjai.

„Įdomu tai, kad dažnai gaunu iš lenkų palaikymo dėl kūrybos, tekstų, akcento. O iš lietuvių yra tekę susilaukti ir priekaištų dėl akcento. Kiek tai kaltas akcentas, kiek stereotipai – klausimas. Man svarbu muzika, todėl nenoriu jos maišyti su politika. Gyvenant Vilniuje kurti lenkišką hip-hop’ą – tam tikras iššūkis,“ – sako atlikėjas Filmik.

Filmik, gatvės lyga, hip hop, hip hopas, lenkiškas repas, po polsku, repas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai