Naujoje komedijoje R. Valiukaitė ir R. Cicėnas vėl vaidins sutuoktinių porą

Nuotraukų autorius: Vidas Venslovaitis

Sausio pabaigoje Lietuvos kino teatruose pasirodys linksma komedija „Patriotai“, kurioje vaidins garsiausi šalies aktoriai. Prie vyriškos komandos – Arūno Sakalausko, Giedriaus Savicko, Nerijaus Gadliausko ir Ramūno Cicėno, prisijungė ir Rimantė Valiukaitė. Naujoje komedijoje aktoriai R. Valiukaitė ir R. Cicėnas ir vėl vaidino sutuoktinių porą.

Prieš du metus susituokę Rimantė ir Ramūnas gana dažnai sutinkami besifilmuojantys tose pačiose filmavimo aikštelėse. O štai apsimestinį patriotiškumą pašiepsiančioje komedijoje aktorė įkūnys pagrindinį moters vaidmenį – savo vyrui už akių romaną rezgančios, berniukų choro vadovės ir tikro patrioto Napaleono (akt. R. Cicėnas) žmonos Liubos.

„Kiekvienas personažas yra įdomus, visada kažką jame surandi. Pagal scenarijų Liuba – sukta moteris. Tačiau aš šito gal ir nesistengiau pavaizduoti. Liubą man norėjosi padaryti geraširde motina, bet kol kas nežinau, ar pavyko. Dažniausiai man tenka šiek tiek kitokie vaidmenys. Suvaidinti Liubą man buvo iššūkis“, - atvirai prisipažino aktorė.

Didžioji dalis filmo buvo filmuojama Šakių rajone esančioje, prodiuserio Rolando Skaisgirio, sodyboje.

„Buvo labai smagus laikas. Filmavome labai geroje ir „fainoje“ vietoje, kur mano šunys galėjo išsilakstyti, nes į visus filmavimus jie keliaudavo kartu su manimi. Buvo tikrai labai gerai praleistas laikas“, - prisiminė R. Valiukaitė

Scenarijų komedijai „Patriotai“ sukūrė dramaturgas, žurnalistas bei scenaristas Mindaugas Nastaravičius. Autorius rašė remdamasis to paties pavadinimo pjesės „Patriotai“ motyvais. Pjesę sukūrė lietuviškos dramaturgijos puoselėtojas, žymus poetas ir vertėjas Petras Vaičiūnas.

R. Valiukaitė teigia, kad vienas iš pagrindinių dalykų, kodėl ji sutiko filmuotis šiame filme, buvo būtent filmo scenarijus ir jo autorius.

„Visų pirma mane papirko tai, kad scenarijų rašė Mindaugas Nastaravičius. Taip pat ir labai šauni aktorių komanda. Sakyčiau, kad tai pagrindiniai dalykai. Kaip visi aktoriai sako: nesvarbu ką, svarbu – su kuo“, - šypsodamasi sakė aktorė.

Nors R. Valiukaitė yra sukūrusi ne vieną dešimtį vaidmenų teatre, televizijoje ir kino filmuose, tačiau aktorė prisipažino, kad laukdama premjeros, visuomet jaučia jaudulį ir baimę.

„Prieš bet kokią premjerą aš jaučiu laukimo baimę. Niekada nežinai kaip ten kas išeis, kaip atrodys visuma, nes nuo aktorių jau nebepriklauso, kaip sumontuos. Retai kada būna gėda, kai pamatai rezultatą, bet kol filmuojiesi, tai dažnai galvoji, ar po filmo galėsi eiti iškelta galvą, ar ne“, - prisipažino moteris.

Šių metų sausio 29-ąją visuose šalies kino teatruose pasirodysiantis filmas „Patriotai“ pasakos apie garsiai savo patriotiškumą deklaruojančios šeimos pasiruošimą ypatingai šventei – sūnaus Karolio išlydėtuvėms į karius savanorius. Tačiau ruošiantis šventei ima aiškėti, kad tikrieji patriotai – visai ne tie, kurie garsiai kalba apie meilę tėvynei. Sūnaus išlydėtuves užgožia vertybiniai konfliktai, komiškos ir absurdiškos pastangos norint įrodyti savo atsidavimą Lietuvai.

Arūnas Sakalauskas, filmai, giedrius savickas, kinas, lietuviška komedija, lietuviškas kinas, lietuviški filmai, lietuvos kinas, Nerijus Gadliauskas, patriotai, ramūnas cicėnas, rimantė valiukaitė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai