Now Reading
Greitai vakarienei makaronų pyragas su špinatais

Greitai vakarienei makaronų pyragas su špinatais

Greitai vakarienei makaronų pyragas su špinatais

Ar Jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg kokiame labirinte, vis dairotės, bet ingredientų vakarienei negalite išsirinkti? Tai saldumo, tai sūrumo norisi, kažko naujo, bet lengvai paruošiamo. Vakarienei vos per pusvalandį pasigaminkite patiekalą, kuriuo galėsite pamaitinti šeimą bei pavaišinti pasišnekučiuoti šį vakarą užsukusius draugus.

Makaronų pyragui su špinatais jums reikės (6 porcijoms):
2-3 pakelių makaronų „Dorea“
3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus
Saujos špinatų
Pluoštelio petražolių
5 didelių kiaušinių
¼ puodelio parmezano (ar kokio kito mėgstamo) sūrio
Maltų pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimo būdas:
Makaronus „Dorea“ išimkite iš pakelių, sudėkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek pamaišykite ir palaikykite 7 min., kad jie atsiskirtų vieni nuo kitų, tačiau nesulūžtų. Vėliau makaronus nukoškite ir sudėkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Galite ant viršaus uždėti popierinį rankšluostį, kad jie visiškai išdžiūtų. Vėliau juos sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos, suberkite susmulkintas petražoles ir špinatus. Į mažesnį indą įkulkite kiaušinius, suberkite sutarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Tada išmaišytu plakiniu užliekite makaronus ir gautą masę atsargiai išmaišykite.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje iki vidutinės temperatūros. Į keptuvę sudėkite makaronų masę ir mentele ją tolygiai spustelėję paskirstykite po keptuvę. Kepkite maždaug 8 min., kol dugnas gražiai apskrus. Jokiu būdu makaronų nemaišykite, kilstelėdami su mentele vieną besiformuojančio pyrago kraštelį, pasižiūrėkite, ar jis pakankamai apskrudęs. Kai viena makaronų pyrago pusė bus iškepusi, uždėkite ant keptuvės tokio pačio skersmens lėkštę ir atsargiai pyragą išverskite į ją. Tada apverstą pyragą nuo lėkštės vėl atsargiai paguldykite į keptuvę ir kitą jo pusę pakepinkite dar 5-10 min. Iš abiejų pusių apkeptą pyragą išimkite iš keptuvės ir supjaustę gabalėliais patiekite lėkštėse.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top