Giedrė pristato pirmą būsimo albumo dainą ir jos vaizdo klipą (video)

Mantas Headshooter nuotr.

Vieni ją žino kaip grupės „Empti“ lyderę, kiti – kaip „Pieno lazerių“ sielą, dar kiti – kaip talentingą, savitą stilių turinčią džiazo muzikos kūrėją. Tačiau dėl vieno sutiks visi – išskirtinio Giedrės balso su niekuo kitu nesupainiosi, o išgirdęs veikiausiai nebenorėsi pamiršti.

Kartu su trijų muzikantų grupe Giedrė savo gerbėjams paruošė naujametę staigmeną. Prieš porą savaičių unikalioje erdvėje „InTegraHouse“ kolektyvas „Jazz Miniatures“ startavo su debiutuojančiu projektu „Sound & Motion in Jazz“, čia įrašė savo naujos dainos „I Will Come“ koncertinį vaizdo klipą. Iki šiol dar negirdėtas kūrinys – pirmasis singlas iš būsimo, dar šiais metais dienos šviesą išvysiančio vokalinio džiazo albumo.

„Kadaise džiazas buvo sudėtingesnės muzikos sinonimas, tačiau tai, ką mes šiandien darome scenoje, gerokai nutolsta nuo „tikrojo“ džiazo. Kas senosios kartos džiazmenui atrodė džiazas, šiandien gali priminti popsą ir atvirkščiai. Turime paruošę dainas, kurios suprantamos visiems, jos nėra sudėtingo žanro“, – apie savo muzikinę programą su pianistu Andrejumi Polevikovu, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir būgnininku Dariumi Rudžiu kalbėjo Giedrė.

Pasak dainininkės, dauguma jos kuriamos muzikos gerbėjų užaugo kartu, o augant tiek pati Giedrė, tiek jos muzika, tiek klausytojai keičiasi. „Norisi tikėti, kad klausytojai nėra praradę instinkto ieškoti, atrasti, sužinoti. Jei jiems mano muzika nebūtų reikalinga, turbūt nerengčiau koncertų kiekvieną savaitę tokioje mažoje šalyje, kaip Lietuva. Vadinasi, to reikia ir man dėl to labai gera“, – džiaugėsi ji.

Tiek džiazą, tiek elektroninę, populiariąją muziką atliekanti Giedrė įsitikinusi, kad bandyti save „pririšti“ prie vieno muzikos žanro nėra prasmės. Esą tai tas pats, kas rinktis tarp kelių mėgstamų, tačiau labai skirtingų patiekalų. „Man patinka dainuoti savo kūrybos dainas. Nesvarbu, ar tai džiazo kūriniai, ar „Empti“, „Pieno lazerių“ dainos – jos yra aš, tad kaip galiu sau nepatikti?“ – svarstė Giedrė.

Už spalvingą Giedrės asmenybę kalba ir jos darbai. Dar gruodžio pradžioje ji pristatė naują dainą „Tau“ kone 16 metų brandintą jos vaizdo klipą, netrukus turėtų pasirodyti ir dar vienas koncertinis vaizdo klipas.

Dar šiais metais turėtų pasirodyti ir naujas džiazo muzikos albumas. Pasak Giedrės, visos dainos jam jau sukurtos, belieka jas įrašyti. Albumas bus orientuotas į Lietuvos bei užsienio džiazo festivalius, jas turėtų pamilti vokalinio džiazo gerbėjai.

Andrejus Polevikovas, Darius Rudžys, dziazas, empti, giedre, Giedrė Kilčiauskienė, lietuviska muzika, muzika, Pieno lazeriai, Sound & Motion in Jazz, Vytis Nivinskas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai