Now Reading
Virgilijus Noreika iškilmingame naujametiniame koncerte atliks legendinę ariją

Virgilijus Noreika iškilmingame naujametiniame koncerte atliks legendinę ariją

Virgilijus Noreika iškilmingame naujametiniame koncerte atliks legendinę ariją

Paskutinį metų vakarą sostinės „Siemens“ arenoje vyks „Iškilmingas naujametinis Gala koncertas“. Jame garsiausias operų ir miuziklų arijas bei savo kūrinius atliks būrys puikių vokalistų: Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, Kostas Smoriginas, Karina Skambinė, Jeronimas Milius, Ieva Narkutė, „El Fuego“, „Electric Ladies“. Tačiau tikru Naujųjų metų scenos simboliu galima vadinti tik legendinį operos solistą Virgilijų Noreiką, kuris tikina, kad jo karjeroje buvo tik viena gruodžio 31-oji be iškilmingo koncerto.

Maestro, turbūt galima sakyti, kad turite didžiausią naujametinę koncertinę patirtį?

Pačią didžiausią patirtį turiu dar iš teatro laikų. Gal 20 kartų esu dainavęs paskutinį metų vakarą „Traviatoje“. O nuo 1991-ųjų, kai nebedirbu teatre, atlieku savo programą. Per visą ilgą karjerą buvo tik vieni Naujieji metai, kai nekoncertavau. 1993-uosius sutikau Venesueloje ir taip susiklostė aplinkybės, kad padainuoti neteko. O Lietuvoje dar nebuvo Naujųjų be koncerto. Kartais net ne vieną turiu, o kelis per vakarą.

„Gala koncerte“ su soliste Karolina Glinskaite ir „El fuego“ dainuosit ir garsiąją ariją „Pakelkime taurę linksmybės” iš „Traviatos“. Turbūt ne visuomet žiūrovams pavyksta ją iš jūsų lūpų išgirsti?

Tikrai ne, juk tai duetas ir reikia soprano. O aš dažnai koncertuoju vienas be partnerės. Tada visos arijos niekaip nepadainuosi. Jei sugalvočiau dainuoti už moterį, reikėtų net žodžius keisti, o tada jau G. Verdi karste apsiverstų.

Koncerte skambės ir „Laikas“, kurį atliksite su Martynu Puchovičiumi, ir „Funiculi Funicula“. Kaip renkatės šventinį repertuarą?

Naujųjų naktis – ypatinga. Dažnai tai būna proga sudainuoti arijas, kurias tik šią naktį ir tinka dainuoti. Kartais net žodžius turiu išsitraukti ir prisiminti. Stengiuosi sukurti žmonėms šventinę nuotaiką, be jokių verkšlenimų ar graudenimų, todėl renkuosi iškilmingus ir linksmus kūrinius.

O kaip pats sutinkate Naujus metus?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visaip yra buvę. Kartą esame su žmona vidurnaktį sustoję kelyje prie Daugų, pasibučiavom ir toliau nuvažiavom. Esu ir mušant dvyliktai pro duris į namus įbėgęs ir dar sugebėjau šampaną iššauti. Tai buvo turbūt efektingiausias sutikimas, nes per plauką suspėjau.

O koks dažniausiai būna oras per Naujuosius, turbūt per tiek metų vykdamas koncertuoti atkreipėt dėmesį?

Dar šiandien su žmona apie tai pakalbėjom. Man užsifiksavo, kad dažniausiai Naujųjų metų naktis Lietuvoje būna šalta, tačiau be sniego. Todėl žvelgdami pro langą į visą baltą grožį, pasidžiaugėme, kad šiemet mums visiems bus nuostabiai graži Naujųjų naktis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top