Šventinis makiažas: kaip ir sublizgėti, ir neperlenkti lazdos?

Tris šventinius makiažus Kalėdoms ir Naujiesiems siūlanti visažistė Jurgita Gružauskaitė įsitikinusi, jog tinkamoje vietoje paryškintas akies kamputis ar švelniai parausvinti skruostai komplimentų gali pelnyti ne mažiau nei nauja suknelė ar tviskantys bateliai. Visažistė pataria, kas kuriant makiažą suteiks daugiau žavesio, o kas apsaugos nuo su skoniu prasilenkiančio rezultato.

Svarbiausia – paisyti individualumo

„Makiažo tikslas - paryškinti individualius veido bruožus, o ne atvirkščiai – juos užgožti. Todėl makiažas niekuomet negali būti identiškas kitam - it darytas pagal šabloną. Nes kas tinka vienai moteriai ar merginai, tas nebūtinai tiks kitai“, - sakė „The Body Shop“ visažistė J. Gružauskaitė.

Žinoma, svarbu teisingai nuspręsti, kurias veido dalis paryškinti, o kurias – labiau maskuoti ir taip paslėpti. Tačiau pagrindinė taisyklė – optiškai mažinamos didesnės nei įprasta veido dalys, o didinama tai, kas tarsi per maža ar ties kuo norime sutelkti dėmesį, pvz., ties akimis. Šviesios spalvos optiškai didina, o tamsios – mažina.

Pavyzdžiui, vizualiai akis didina, žvilgsniui lengvumo suteikia baltu pieštuku paryškintas apatinis akies kontūras – taip vadinamoji vandens linija. Tuo tarpu akių pieštuku arba šešėliais patamsinti išoriniai akių kampučiai vizualiai iškelia akį, todėl žvilgsnis tampa skvarbesnis, o pačios akys – išraiškingesnės.

Dar viena svarbi taisyklė - makiažu mėginama sukurti simetriją, todėl dešinė ir kairė veido pusės dažomos kuo vienodžiau, net jei jos – ir šiek tiek asimetriškos. Pavyzdžiui, jei natūraliai antakiai ar skruostikauliai nėra visiškai vienodi (o tai yra dažna ir visiškai normalu), juos vis viena rekomenduojama dažyti kuo simetriškiau vienas kito atžvilgiu.

Vyno spalvos lūpų dažai – privalu!

Pagrindinė makiažo nesėkmės priežastis gali būti netinkamai paruošta veido oda. „Prieš darant makiažą, labai svarbu pirmiausia pašalinti visus nešvarumus ir dažų likučius, odą reikia gerai pamaitinti, sudrėkinti kremu. Taip pat nuvalytą veidą rekomenduojama padengti makiažo pagrindu, kuris sumažins blizgesio, paslėps išsiplėtusias poras ir smulkias raukšleles“, – vardijo J. Gružauskaitė.

Tik tinkamai atlikus šiuos odos paruošimo veiksmus gali būti tepama dekoratyvioji kosmetika – skysta ir biri pudra, akių šešėliai, daromi akių pravedimai, dažomos blakstienos, ryškinama antakių linija, skruostikauliai ir tik pačioje pabaigoje – lūpos.

Šio sezono sensacija ir kiekvienos stilingos moters „must have“ (privalu turėti) – vyno spalvos lūpų dažai, kuriuos jau ateinančiais metais pakeis kiek švelnesnis rožinio kvarco atspalvis.

Prisijaukinkite ryškias spalvas

J. Gružauskaitė pastebėjo, kad dažnai lietuvės vengia ryškių makiažo akcentų, nes bijo atrodyti vulgariai ir neskoningai. „Bet jei veidas yra neperkrautas spalvų ir dažų, o pasirinkti atspalviai dera tarpusavyje – atrodysite ir drąsesnė bei ryškesnė, ir žaismingesnė, ir labiau viliojanti“, - sakė visažistė.

Nemėgstančios ryškaus akių pravedimo gali rinktis ne juodos, o, pavyzdžiui, turkio spalvos akių kontūrą, kuris suteiks akims išraiškingumo.

Tiesa, jei makiažas ryškus, rekomenduojama vadovautis „vieno akcento“ taisykle – išryškinti tik lūpas arba tik akis. „Pavyzdžiui, tamsios akys ir pastelinės spalvos lūpos arba atvirkščiai – ryškios sodriai raudonos lūpos ir prigesintų spalvų akys, – akcentavo „The Body Shop“ specialistė. – Darant šventinį makiažą, skirtingai nei dieninį, reikėtų rinktis ryškesnes ir ryškias spalvas, taip pat bent kartą metuose nebijokite blizgučių bei aukso spalvos akcentų. Juk kada dar galime sublizgėti ir tiesiogine šių žodžių prasme, jei ne dabar“?

Šventėms puikiai tinkantis akcentas – auksinių dulkių spindesio šešėliai, kuriais padengti akių vokai pagyvins kiekvieną makiažą.

Venkite griežtų linijų

Bene dažniausiai pasitaikanti makiažo klaida – per griežtos antakių ir lūpų linijos. „Makiažas turėtų tik paryškinti natūralius veido bruožus, tačiau dažnai moterys persistengia užbrėždamos pernelyg griežtą antakių ar lūpų formą, pasirinkdamos netinkamą spalvą“, – įspėjo J. Gružauskaitė.

Lūpoms ji patarė rinktis to paties atspalvio pieštuką ir lūpdažį, o vidinę lūpų dalį patepti lūpų blizgiu – taip jos atrodys putlesnės. Tuo tarpu antakius reikėtų ryškinti labai subtiliai – dirbtinai neišplatinti natūralaus antakių linkio, tolygiai paskirstant spalvą nuo nosies pusės, kur plaukeliai retesni, link smilkinių. Taip pat renkantis reiktų atsižvelgti į plaukų ir odos spalvą, išlaikyti natūralią antakių formą – neužbrėžti kampų. Ties aukščiausia antakio linkio vieta spalva turėtų būti intensyvesnė, o priekis ir pabaiga – šviesesni.

„Nereikia būti eksperte, kad pasidarytumėte sau tinkantį makiažą. Pakanka žinoti vos keletą esminių veiksmų ir makiažo gudrybių, kad per didžiausias metų šventes atrodytumėte nuostabiai“, – sakė J. Gružauskaitė.

grožis, išvaizda, Jurgita Gružauskaitė, Kalėdos, makiazas, Naujieji metai, stilius, šventinis makiažas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai