Markas Palubenka išleidžia Salvadorui Dali dedikuotą singlą „El Silente“

Net trijose M.A.M.A. apdovanojimų kategorijose nominuotas Markas Palubenka metams baigiantis į dienos šviesą paleidžia dar vieną muzikinį arkliuką. Gerbėjams jis pristato singlą „El Silente“.

Ispaniška dvasia alsuojantis kūrinys – jau ketvirtasis singlas iš pavasarį po trejų metų pertraukos pasirodžiusio M.Palubenkos albumo „Puzzleman“.

Pasak muzikanto, tai išskirtinė, apie neeilines asmenybes pasakojanti daina, kurioje didžiausias dėmesys skiriamas vienam garsiausių visų laikų ispanų menininkui, siurrealistui Salvadorui Dali.

„Norėjau prisiminti Salvadorą, tai lyg dedikacija jam, nors tiesiogiai dainos žodžiai apie jį ir nepasakoja, svarbi pati muzika, perkusija, gitarų skambesys. „El Silente“ – vienintelis albumo kūrinys, kuriame girdimi ispaniški motyvai “, – sako M.Palubenka.

Viena iš devynių, drauge su Mantu Tamulioniu ir Jonu Mitašiūnu įrašytų gyvenimiškų albumo dainų neabejotinai yra viena ryškiausių visame albume. „Ji tiesiog skamba kitaip, yra kitokia, kaip ir šis menininkas“, – įsitikinęs M.Palubenka.

Žaismingai dėlionžmogiu lietuviškai albumą „Puzzleman“ vadinantis muzikantas jam skiria itin daug dėmesio. Neeilinis buvo ir jo pristatymas, kuomet kartu su pučiamųjų orkestru Markas jį pristatė LRT Opus studijoje.

„Puzzleman“ – antrasis studijinis ir kol kas brandžiausias jo albumas. Jį įvertinti jau spėjo ir muzikos kritikai – kitų metų sausį vyksiančiuose kasmetiniuose lietuviškos muzikos apdovanojimuose Markas pretenduoja net į tris M.A.M.A. statulėles.

Muzikantas nominuotas kaip geriausias metų atlikėjas, geriausiųjų sąraše ir jo paskutinis albumas bei išskirtinis, amerikietiško stiliaus vaizdo klipas dainai „Woman of Stone“. Tuomet nelaimingos meilės istoriją apie akmeninę moterį apdainavęs Markas šį kūrinį dedikavo prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuria pavadino „akmeninės moters“ simboliu.

lietuviska muzika, Markas Palubenka, muzika, Salvadoras Dali

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai