Ernesta Statkutė: urbanistiniai papuošalai – stilingai šiuolaikiškai asmenybei

Sakoma, kad noras išsiskirti šiais laikais, auga lyg ant mielių. Nepaneigsi. Individualumas, savitumas ir stilius – vertinamos šiuolaikinio žmogaus savybės. O kaip teigia talentinga interjero dizainerė ir juvelyrinių papuošalų kūrėja Ernesta Statkutė: „Svarbiausia detalės. Jų dėka net ir paprasčiausi dalykai atgimsta“. Taip yra ir jos naujoje kolekcijoje – iš sidabro, aukso ir emalės pagaminti darbai tiesiog dvelkia drąsa. O beje, detalėms čia skirtas didelis dėmesys. Vizitine kortele E. Statkutės naujausioje urbanistinėje kolekcijoje tapo miniatiūriniai žmogeliukai.


Ernesta Statkutė

„Mane visuomet traukė kurti – iki šiol mane žinojo kaip interjero dizainerę. Dabar štai – papuošalų kolekcija. Tai pirmas kartas, kai pristatau savo darbus, tačiau žinau, atpažinti mane galima ir tokiuose, nematytuose darbuose. Juose iš tiesų daug kampų, figūrų, geometrinių formų, kitaip tariant – man nesvetimos architektūros. Taip jau gavosi, kad visi papuošalai ganėtinai primena pastatus, erdves ar gamtą. Iš jų aš semiuosi įkvėpimo. Būtent taip, kaip norėjau, lyg atskirus meno kūrinius, papuošalus įamžino „Phocus studio“ fotografė.

Galbūt nuskambės banaliai, bet kuriu savimi pasitikinčioms, unikalioms asmenybėms, kurioms iš tiesų rūpi dėmesys. Mokausi ir patirties semiuosi iš Darijaus Gerliko ir Tado Deksnio, jie man atskleidė juvelyrikos paslaptis. Puikiai žinau, jog lietuvių kūrėjų yra tikrai nemažai, tad būti kitokiu, tiesiog būtina. Man tai gavosi savaime – mažais žmogeliukais padailinti papuošalai mano skiriamasis bruožas. O jie, tikiuosi, atras savo šeimininką. Taip vadinasi ir mano kolekcija – „Suradau tave“. Nes tikiu, jog kiekvienas dirbinys – yra skirtas tam tikram žmogui. Skirtingo charakterio, skirtingos išvaizdos ar gyvenimo būdo. Juk ir papuošalai į nieką nepanašūs – tad ir juos nešiojantys žmonės turi būti tokie“, - šypsojosi Ernesta.

Įkvėpimas ir nesustabdomi planai

„Didelę įtaką mano kūryboje turi mama, Vilma Statkuvienė. Ji taip pat kūrėja, žinoma, kaip moteris, kuri tiesiog valdo odą – visus dirbinius paverčia rafinuotais aksesuarais. Iš jos tikrai turiu ko pasimokyti. Tad ir pasitarimai tarpusavyje – mums visai nesvetimi. Ateityje planų kartu kurti tai pat turime. Svarbiausia – žengti pirmuosius žingsnius. Nepamiršime ir vyrų – jiems netolimoje ateityje bus skirta visa linija.

Nors šįkart ši kolekcija skirta tik moterims, žiedus galima drąsiai pritaikyti ir stilingiems vyrams. Tereikia šie tiek fantazijos ir norų. Dažnai sakau, jog daug ką mūsų gyvenime lemia emocijos. Tad labai tikiuosi, jog mano kurti papuošalai, jas skleis tik teigiamas. O jeigu patiks vyrui – tas darbas atsiskleis kitokiame amplua. Žaviuosi žmonių kitoniškumu, nematytais juvelyrikos dirbiniais. Juk jie padaro gyvenimą spalvingesnį, tiesa?

Žinau, jog esu jauna ir nauja dizainerė, tačiau jau dabar turiu ką parodyti. Pirmuosius trisdešimt darbų bus galima išvysti jau gruodžio trečią dieną, Litexpo parodų rūmuose, kur vyks „Craft Vilnius“ menų paroda. Džiaugiuosi ją pristatydama šioje erdvėje – tarp talentingų, vertinamų žmonių.“, - planais dalijosi E. Statkutė.

Craft Vilnius, Ernesta Statkutė, juvelyrika, menas, papuošalai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai