Izraelio atvirame golfo turnyre – įspūdingas šešiolikmečio lietuvio pasirodymas

Gediminas Markevičius – Izraelyje vykusio 38-ojo atviro golfo turnyro vicečempionas. Per tris dienas vykusį turnyrą Europos centro golfo klubo žaidėjas atliko 229 smūgius. Iki pergalės šešiolikmečiui pritrūko vos vieno lemtingo mosto golfo lazda. Jis ir lėmė, kad čempionu tapo Izraelio žaidėjas, 21-erių metų Dolevas Gueta.

Nedaug trūko, kad ant apdovanojimų pakylos būtų lipęs ir dar vienas lietuvis. 21-erių metų Juozpapas Budrikis, vos dviem smūgiais atsiliko nuo trečiosios vietos laimėtojo, taip pat Izraelio atstovo, ir liko ketvirtas (234 atlikti smūgiai).

Iš karto po apdovanojimų ceremonijos lietuviai pasakojo, kad rezultatai galėjo būti ir geresni, tačiau varžybų ritmą sutrikdė lietus.

„Antrąją varžybų dieną, sužaidus 10 duobučių, turnyras buvo nutrauktas dėl lietaus. Todėl paskutiniame etape, kuris vyko kitą dieną, turėjome sužaisti likusias 8 duobutes ir 18 naujų. Mums, lietuviams, lietus yra privalumas, nes mokame žaisti lyjant, o varžybų šeimininkams tai – neįprastos sąlygos. Tiesą sakant, nelabai ir supratome, kodėl varžybos buvo nutrauktos, nes Lietuvoje turnyrai vyksta ir per didesnį lietų“, – kalbėjo G.Markevičius.


Lietuvių komanda

Visas tris turnyro dienas lietuvis žengė koja kojon su dviem Izraelio atstovais. Sportininkas pasakojo, kad ruošiantis lemiamam smūgiui, kamuoliuką nuo duobutės skyrė vos vienas metras. Jeigu G.Markevičius jį būtų įridenęs, būtų paskelbtos lygiosios ir duobutės peržaidimas. Deja, G.Markevičiui šiek tiek pritrūko sėkmės.

„Apmaudu, nes žinau, kad galėjau laimėti. Paprastai įridenti kamuoliuką iš vieno metro atstumo nėra labai sudėtinga ir daugybę kartų man tai yra pavykę. Matyt, šį kartą sudrebėjo ranka. Gal koją pakišo ir tai, kad didžioji dalis aikštyno dangos buvo smėlis. Galima sakyti, kad žaidėme dykumoje. Man tokia danga nėra įprasta, tačiau džiaugiuosi nauja patirtimi“, – sakė turnyro vicečempionas.

Tai buvo paskutinis G.Markevičiaus šio sezono startas. Grįžęs į Lietuvą dešimtoje klasėje besimokantis vaikinas daugiau dėmesio skirs mokslams, o nuo pavasario vėl pradės dalyvauti įvairiuose turnyruose Lietuvoje ir užsienyje.

Europos centro golfo klubo vadovas Mindaugas Glinskis džiaugiasi, kad Lietuvos atstovai sparčiai tobulėja ir įvairiuose turnyruose, kurie vyksta užsienyje, vis dažniau patenka į geriausiųjų gretas.

„Golfo lygis Lietuvoje sparčiai kyla. Mūsų aikštynai kokybe nenusileidžia žymiai turtingesnių šalių golfo laukams. Auga ne tik perspektyvi jaunųjų žaidėjų karta, bet ir vyresni žaidėjai sparčiai tobulina savo žaidimą. Varžybų Israelyje rezultatai – puiki golfo sezono Lietuvoje užbaigimo dovana“, – sakė M.Glinskis.

Iš viso Izraelio atvirame golfo turnyre dalyvavo apie 100 žaidėjų iš 25 pasaulio šalių. Lietuvai beG.Markevičiaus ir J.Budrikio atstovavo ir dar trys žaidėjai – Mindaugas Markevičius (8 vieta, 250 smūgių), Darius Momkus (13 vieta, 258 smūgiai) ir Paulius Baltramonaitis (14 vieta, 259 smūgiai).

Gediminas Markevičius, golfas, golfo turnyras, sportas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai