Now Reading
Užkepti kiaušiniai: įdomios ir gražios pusryčių idėjos

Užkepti kiaušiniai: įdomios ir gražios pusryčių idėjos

Užkepti kiaušiniai: įdomios ir gražios pusryčių idėjos

Dažnas pusryčiams renkasi kiaušinius – virtus, keptus, plaktus, paruoštus, kaip omletą su įvairiais priedais. Puikus pasirinkimas! Kiaušiniuose gausu baltymų, jie gan lėtai virškinami, tad ilgam suteikia energijos, o vienas kiaušinis per dieną tikrai nekenkia.

Siūlome kelis įdomius užkeptų kiaušinių variantus – ilgai vargti tikrai nereikės, o juk ir pačioms, ir šeimos nariams bus įdomu ir smagu išbandyti šį tą naujo! Beje, patiekalų skonis bus jums įprastas, bet, sutikite, gražiai patiekti pusryčiai nuteiks puikiai dienai!

Kiaušiniai bandelėse

Jums reikės:
Tiek bandelių ir kiaušinių, kiek valgytojų.
Priedai, žinoma, pagal pageidavimą. Šiame recepte naudotas smulkiais kubeliais pjaustytas fermentinis sūris, taip pat pjaustyta saldžioji paprika, smulkiai pjaustyti česnakų laiškai, pipiriukai, druska.

Procesas:
Bandeles išskobkite (tik nenuploninkite kraštų ir dugno, kad kiaušiniai neišbėgtų), į dugną sumeskite sūrį ir papriką, ant viršaus įmuškite po kiaušinį, pabarstykite česnakų laiškais, pipirais bei druska.
Kepkite 200°C orkaitėje, 10-15 min. iki kol bandelės apskrus, o kiaušiniai iškeps.

Kiaušiniai pomidoruose

Jums reikės:
Tiek pomidorų ir kiaušinių, kiek valgytojų.
Priedai gali būti tokie, kokie jums patinka, arba kokių turite. Šiame recepte naudotos smulkintos petražolės ir parūkyto kumpio juostelės, druska, pipirai.

Procesas:
Išimkite pomidorų sėklytes, tačiau stenkitės nepažeisti sienelės. Į vidų įklokite kumpio juosteles, įmuškite po kiaušinį, pabarstykite petražolėmis, druska, pipirais. Jeigu pomidorai maži ir bijot, kad kiaušinis netilps, tai kiaušinius plakite ir maždaug du trečdalius pomidoro užpildykite plakiniu.
Kepkite 200°C orkaitėje, 10-15 min. iki kol kiaušiniai iškeps.
Būtų geriau naudoti tvirtesnius pomidorus, jeigu jūsų turimi pomidorai minkšti, tai nieko baisaus – galite juos įdėti į silikonines keksiukų formeles, tuomet jie geriau išlaikys formą, o ir pats procesas bus švaresnis.

Kiaušiniai avokaduose

Jums reikės:
Tiek pomidorų, kiek valgytojų ir perpus mažiau avokadų (puselė avokado vienai porcijai).
Avokadai turi gan specifinį skonį, tad siūlome papildomų priedų nenaudoti. Puikiausiai išsiversite tik su kiaušiniais, druska ir pipirais, labai skanu naudoti įvairių grūstų pipirų mišinį, ypač, jeigu mėgstate aštriau.

Procesas:
Avokadus atsargiai pjaukite perpus, kauliuką išimkite, į puseles muškite po kiaušinį, pabarstykite prieskoniais.
Kepkite 200°C orkaitėje, 10-15 min. iki kol kiaušiniai iškeps.

Plakti kiaušiniai kumpio lizdeliuose

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jums reikės:
Tiek kumpio gabaliukų, kiek valgytojų ir perpus mažiau kiaušinių (vienas kiaušinis dviems kumpio lizdeliams). Šiame recepte naudoti priedai: smulkiai pjaustytas raudonasis svogūnas, saldžioji raudonoji paprika, česnakų laiškai, tarkuotas fermentinis sūris, druska, pipirai.

Procesas:
Kumpį įklokite į silikonines keksiukų formeles. Kiaušinius ir visus priedus suplakite. Į lizdelius įkraukite kiaušinių plakinio, nekraukite perdėm daug, reikia pripildyti maždaug du trečdalius.
Kepkite 200°C orkaitėje, 10-15 min. iki kol kiaušiniai iškeps.

Česnakinis padažas

Šis paprastas padažiukas tiks ne tik kiaušiniams, bet ir mėgiamiems mėsos patiekalams, labai skanu mirkyti bulvių tarškučius, orkaitėje keptas bulvių skilteles ar bulvytes fri.

Jums reikės:
Tiek riebaus majonezo, kiek ir grietinės. Česnako skiltelių, pipirų, mėgiamų žalumynų (jeigu tik jų turite, tinka svogūnų laiškai, krapai, petražolės, gražgarsčių lapeliai).

Procesas:
Majonezą ir grietinę sumaišykite, įspauskite česnako, pridėkite pipirų, kapotų žalumynų. Česnakų, pipirų ir žalumynų kiekiai priklauso nuo jūsų – iš pradžių įspauskite vieną skiltelę česnako, įberkite šiek tiek pipiriukų ir ragaukite, jeigu mėstate aštriau, tai spauskite dar vieną skiltelę.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top